Какво мислите за това име?

• 5 445
  • 109
  •   1
Отговори
# 45
  • SF
3 пъти скроявах до първия пост, за да си припомня на кое име точно са се "спрели с бащата" - Антонионис, Антониас, Антонимус...
Щом сте се спрели заедно с бащата и нямате други варианти на имена, действайте смело. То пък не може всички да сме с еднакви благозвучни имена! Трябва да има и нещо "по-така", нечувано и невиждано!

# 46
  • София
Аз съм в лек шок от поредната измишльотина,която обаче надмина всички май май. Съжалявам, че съм директна, но не мога да не съм. Измислицата за име звучи ужасно. Трудно се произнася, грубо, ненужно дълго, без смисъл някакъв.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 08:25 от hetera

# 47
Аз лично нищо лошо не виждам в по-разнообразните имена, дори някакви измислени. Антониас ми харесва повече от Антонио. Но според мен по принцип и двете биха звучали нелепо с българско презиме и фамилия. От друга страна, примерно с някакви чуждестранни си ми звучат окей: Антониас Браун, Антонио Робинсън...
Та все пак май най-благозвучно с нашите презимена и фамилии ще си е Антон. Така или иначе ще му викат Тони при всички случаи 🙃

# 48
Антон е международно име както си е.
Всичко друго е измислено изфърцунване.
Синът ми е Антон. Тони/Тонка му казват е 90% като обръщение. Дори в училище. Има приятел Антоан, и той е по същия начин с обръщенията.

Вчера едвам разчетохме с колежката едно име на грък Panagnoticulaus ... Кому е нужно? Ама там са си локални изменения в този словоред...

# 49
  • София
Ние не живеем в България от много години. Нямам нищо против българските имена, има страхотни. Просто много ми допада как звучат имената на гърците. Всеки път, като чуя гръцко име завършващо на О или С и ми става едно готино. Искам да кръстя, детето на свекъра ми, както си е традицията, но искам и да носи по- необичайно и не толкова срещано име. След време Антонио, ще бъде едно от най-срещаните имена.

Антон е чудесно име, не я разбирам тая мода да ги разчупвате, ама разни хора - разни идеали. Антониас и всякакви други измишльотини - не. Поне Антонио е съществуващо име.
[/quote]
Но всъщност гърците никога не произнасят това окончание, а винаги си ползват звателната форма и става Антони, Тони.
Имам приятелка в Германия, чисти немци, детето е Антон. Името е толкова хубаво и супер интернационално, не издевателствайте над него, просто го използвайте както е най-разпространено в България и където живеете

# 50
Който е чел " Антон и Точица" от Ерих Кестнер знае, че Антон е и немско име.

# 51
  • SF
Винаги съм искала да надникна в главите на хора, способни да кръстят детето си с изчанчени имена, за да видя какво точно има там. Какви са им подбудите да бъдат толкова нестандартни.

Понеже питате как ми звучи името - ами трудно. Незапомнящо се. Както вече споделих, три пъти, а може и повече скроявах нагоре, за да си припомня как точно сте модифицирали името. За мене този човек би бил Тони, или Анто, или Ани, но никога не бих рискувала да произнеса цялото му име, защото може би ще се изложа.

# 52
Детето ви цял живот ще трябва да обяснява как се казва и то във всяка една държава. По документи често ще му грешат името и накрая въпреки целия зор за оригиналност за близки и околни ще се казва просто Тони. Помислете малко за бъдещето на това дете и по-малко за егото си. То ще е отделна личност, а не ваше продължение.

# 53
  • SF
А пък каква драма е да имаш проблеми с документи. Независимо какви!

# 54
Звучи ми нелепо.

# 55
Звучи ми нелепо. Напомня ми за един Иванел кръстен на дядо си Иван, ама да е по-така, по-модерно. Дядото се ядоса, че са турнали идиотско име на детето и каза, че изобщо не държи да е на него. Второто трябваше да е Маринел, за да е на другия дядо и да е в унисон... Е Мартин е след намеса и на Иванел.

# 56
  • SF
И аз имах съученичка Иванаила. Казвахме й Гилца, което не помня от къде дойде, но Иванаила ни беше тъпо за произнасяне. А Ива си имахме.

# 57
Че е ужасно.

# 58
  • София
Щом на авторката ѝ харесва гръцкото звучене, поне да е Антонис или Андонис. Това е гръцкият вариант, а не изчанченото Антониас.

# 59
Ни Антонио, ни Антониас ми звучат добре. Обаче ми хареса как името е сложено в кавички. Точно като за измишльотина.

Общи условия

Активация на акаунт