Какво мислите за това име?

• 5 437
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
Антон е хубаво име. Антониас е смешно.

# 31
Не ми харесва, няма такава чужбина, в която името ще се приеме добре.
Впрочем модата е за завръщането на класическите имена.

# 32
В градината имаме Орфеас.
Децата му викат как намерят.

Вие решавате всъщност.

А, да дядо ми се казва Тоне.

# 33
  • Далечният изток
В коя чужбина сте?
На мен ми звучи смешно, измислено и .... ми измислено ми е. Но то вече такива изкелиферчени имена дават на децата си, че малко неща могат да ме учудят.

# 34
В градината имаме Орфеас.
Децата му викат как намерят.
В училище ще стане директно на Феско или Фаско. А Антонианос или там както беше, в чужбина ще е директно Тони, никой няма да си чупи езика да го изговаря, освен ако не живеят в Гърция родителите.

# 35
Нe Антонианос, а АнтониАс иска майката, вместо АнтониОс, както е на гръцки.

Иначе точно ОрфеАс си е на гръцки: https://www.behindthename.com/name/orfeas. Родителите може да са гърци.

Може Орфи на галено да му казват децата.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 21:35 от Radilena

# 36
Бащата е грък. Преместват се тук. Никак не е Орфи. Казват Орфео и подобни, то милото една българска дума не знае.

# 37
Ето го на гръцки: Антонис (Αντώνης), с вариант Антониос.
https://en.wikipedia.org/wiki/Antonios
Обаче ако ще го отглеждате като българче, един ден бащиното име ще бъде Антонисов или Антониосов?
Странно е.
Но ако ви влече гръцки вариант на Антон, това са.

# 38
  • София
Антониас, защото Самуил звучи странно....Дори не зная как да го коментирам, пълна хумореска.

# 39
Милинка, та тя свързва Самуил със някакво село, което било пълно с роми!За Баян едва ли е чувала.Общата й култура е кръгла нула! 😁

# 40
  • Down south
Здравейте! Моля ви за мнение. Искаме име производно на Антон, но по разчупено. С мъжа сме се спряли на името “Антониас”. Това име го измислих аз, като май няма такова съществуващо. Как ви звучи? Иначе другия вариант е Антонио.
Aко сте от определен етнос, предполагам Антониас би звучало чудесно.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 22:12 от Daylily

# 41
А Антонякис как ви звучи, също е измислено…

# 42
За мен също е в пъти по-добре да кръстите детето със съществуващо име, отколкото да правите ваши нови вариации, но има едно голямо "Но" и то е, че ако наистина вярвате че решението ви е правилно то тогава кръстете го така. Реално по-важно е да се замислите дали един ден синът ви ще е щастлив с избора ви или ще изпитва неудобство от желанието ви да бъде нещо по-така. И да, знам че човек и с напълно и нормално име може да не го харесва на 100 процента и да би избрал друго (ако имаше как да влияе), но някак не е същото като да имаш странно име, с което ти самия да не си окей.

# 43
Прекрасно звучи, кръщавайте го смело. Но бих предложила още един вариан, за който да помислите - Антомицитакис звучи добре.

# 44
Антоан или Антон. Другите производни не ми допадат, а Антониас ще го пишат в темата със странни имена после.

Общи условия

Активация на акаунт