Какво мислите за това име?

• 5 421
  • 109
  •   1
Отговори
# 15
Разбирам, че името е нетипично. Обяснете ми как ви звучи. Смешно, сложно за произнасяне или просто не ви харесва звученето. Името от много време е в главата ми и аз го приемам за нормално. Едно от всички странни напоследък (Макая, Самуил, Баян,Аврора, Итън и т.н.) 😁

# 16
Какво му е странното на Самуил?

# 17
От кога Самуил и Баян са странни, че пък и напоследък.
Антониас звучи смешно и префърцунено. Като срещна деца с такива имена (Антониас, Никълъс, Ивая-Дева и т н) почти винаги майките са два вида - майка Ганка от дълбоко село, която иска да е по-модерна, или майка-кифла Ейнджъл-Тифъни, със силикон в джуките и 3 мозъчни клетки.

Пък и вие ако си го приемате за нормално от много време, каква тежест има нашето мнение тогава?

# 18
Разбирам, че името е нетипично. Обяснете ми как ви звучи. Смешно, сложно за произнасяне или просто не ви харесва звученето. Името от много време е в главата ми и аз го приемам за нормално. Едно от всички странни напоследък (Макая, Самуил, Баян,Аврора, Итън и т.н.) 😁
Звучи ми като име, което никой никога няма да напише или произнесе правилно. Питайте го верно човека дали ще му е приятно да чува някаква вариация на името си

# 19
  • Австрия
Изговорено буквално се чува като Antonia´s т.е. 'на Антония' Не, не звучи добре Антониас, масово ще се възприема като сгрешено в правописа. В чужбина още повече, тъй като там всички разновидности на Антон идват от Antonius von Padua (Свети Антон). Гръцкият вариант пък е Antoniоs.

Антон е много хубаво име, пристрастна съм, защото е второто собствено име на сина ми (също не живеем в България).

Антоан е по-разчупеното. Или Антоний.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 19:09 от DimS.

# 20
Звучи измислено и смешно. Не пречи да си го запазите за вашето лично обръщение/галено към детето, а официалното име да е поне съществуващо и не предизвикващо смях име. Леко раждане!

# 21
Като срещна деца с такива имена (Антониас, Никълъс, Ивая-Дева и т н) почти винаги майките са два вида - майка Ганка от дълбоко село, която иска да е по-модерна, или майка-кифла Ейнджъл-Тифъни, със силикон в джуките и 3 мозъчни клетки.

Не са два вида – един вид е. Ганка, а.к.а. Габриел и разновидности. Бори тежки комплекси с желанието детето ѝ да не страда като нея от „селското“ си име, обричайки го цял живот да се свива засрамено в ъгъла или постоянно да се обяснява как се пише нелепицата, с която родителите му са го нарекли.
Добрата новина е, че това ще трае само 18 години. Като станат пълнолетни, децата могат да си сменят имената с по-нормални.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 19:20 от Как' Сийка

# 22
Антониас на немски означава “на Антониа”,  (както чантата на Антониа например). Антон не е типично българско име, а е международно. Разликата е в ударенията Áнтон и Анто̀н. Като ви харесват гръцки имена го кръстете Антонис. Антониас звучи смешно и винаги ще го питат дали не е Antonius.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 19:23 от Di Soleil

# 23
Звучи, както сте го описали - измислено Simple Smile Антонио не ми харесва, но поне е име. Анатоли? Не че и то ми харесва.
Самуил и Баян да слагате до Антониас като еднакво "странни" за мен не е уместно, но всеки със слухът си Simple Smile
Винаги можете да кажете, че детето е заченато в Гърция и сте искали име с гръцко звучене, а Атон ви е било кратко.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 22:57 от Inferiya

# 24
Името звучи смешно и измислено, като нещо, което може да намерите в r/tragedeigh. Антонио, Антоан и Антоний са много по-красиви имена.

И не е зле да се образовате малко за българските имена, да слагате Самуил и Баян в една категория с Макая и Итън е излагация.

# 25
Антон си е супер и не е особено популярно в България.
Антоан или Антони, с ударение на последната сричка е френският му вариант, малко по-различно е произношението на английски, но това.
Антонио - латино вариант
Между Антониос и Антонис, второто ми допада повече.
Фамилията на бащата каква е?

# 26
Нищо странно. Просто докато живеех в Бг, в близост до моя град има село Самуилово, в което живееха само роми и там винаги е било някакъв ад, все едно си в Африка. И така чуя ли името, автоматично подсъзнателно го свързвам с там. Просто не ми харесва и ми е странно. А името Баян, клавиатурата ми винаги го поправя на Боян. Иначе нищо лично. Всяко едно име е красиво, защото се носи от човек със съдба. Аз питам за мнения и съм готова да получа и критика даже. Стана ми малко кофти, че без да ме познават ми сложиха етикет “Ганка”. Никога не бих съдила някой, толкова крайно просто защото е харесал нещо. Но съм благодарна на всички, има много полезни коментари и информация, свързана с името която бях пропуснала. ❤

Какво му е странното на Самуил?
[/quote]

# 27
Антониас като се изговаря само, звучи като "Антон и аз". Ако детето живее в България, ще го подиграват. Какво е на чужди езици вече са обяснили.
Сетих се, че има и име Антона, с ударение на второто а.

# 28
Eто ги вариантите на името Антон на много езици: https://www.behindthename.com/name/anton. Никъде не видях Антониас. А и на мен не ми харесва.

Анатоли/й е друго име. Има светци с това име. Означава „източен“. На гръцки е Анатолиос.

Можете да изберете само Тони. Чувала съм и Антонин - също има светци с това име.

Успех!

# 29
Антониас звучи зле. Антон е достатъчно хубаво име.

Общи условия

Активация на акаунт