Какво мислите за това име?

• 5 437
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
ако не ме лъже паметта в "Новите Съседи" имаше хлапе Тонин от Антонио. като сте почнали да разчупвате, с Тонин ще изкъртите направо.

# 61
Антониас ми звучи като Фантомас. И аз живея в чужбина. И какво?! Българите около мен, които са една солидна маса и все с деца, избират доста конвенционални имена: Максим, Борис, Кристиян, Теодор, Антония, Светла, Даниел, Дамян, Александър, Стефан,… - няма никакви измишльотини.

# 62
Сетих се за едно хубаво българско име - ''Вълчо'' Grinning

# 63
  • SF
Антониас ми звучи като Фантомас. И аз живея в чужбина. И какво?! Българите около мен, които са една солидна маса и все с деца, избират доста конвенционални имена: Максим, Борис, Кристиян, Теодор, Антония, Светла, Даниел, Дамян, Александър, Стефан,… - няма никакви измишльотини.

Аз точно такива имена харесвам. Не са измислени, префасонирани, а звучат много добре на повечето европейски езици. На африканските тонго-тонго не знам колко е лесно да се произнесе Кристиян, но на повечето места, името се възприема като име, а не като комбинация от звуци.
В съответните държави може да стане Крис, Кристиано, Криси, както е у нас, но изброените имена са доста приятни.
Светла е малко типично българско, но си е нормално име.

# 64

Аз точно такива имена харесвам. Не са измислени, префасонирани, а звучат много добре на повечето европейски езици. На африканските тонго-тонго не знам колко е лесно да се произнесе Кристиян, но на повечето места, името се възприема като име, а не като комбинация от звуци.
В съответните държави може да стане Крис, Кристиано, Криси, както е у нас, но изброените имена са доста приятни.
Светла е малко типично българско, но си е нормално име.

Светла е на баба ‘Светла’. На френски ударението пада на последната сричка, ама лошо няма. Щом родителите така са решили… Мисълта ми беше, че изчанчени имена няма.

# 65
  • SF
Може.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 12:34 от Esmee

# 66
Нищо странно. Просто докато живеех в Бг, в близост до моя град има село Самуилово, в което живееха само роми и там винаги е било някакъв ад, все едно си в Африка. И така чуя ли името, автоматично подсъзнателно го свързвам с там. Просто не ми харесва и ми е странно. А името Баян, клавиатурата ми винаги го поправя на Боян. Иначе нищо лично. Всяко едно име е красиво, защото се носи от човек със съдба. Аз питам за мнения и съм готова да получа и критика даже. Стана ми малко кофти, че без да ме познават ми сложиха етикет “Ганка”. Никога не бих съдила някой, толкова крайно просто защото е харесал нещо. Но съм благодарна на всички, има много полезни коментари и информация, свързана с името която бях пропуснала. ❤

Какво му е странното на Самуил?
[/quote]

И за толкова време да е преминала някоя хилава мисъл, за това откъде идва името на село Самуилово?
Идеално е името Антониосвалис, пасва чудно на майка си.

# 67
Звучи абсурдно и като подигравка за мен това име 😂

# 68
Какво е виновно това бебче, дето още не е дошло на тоя свят се чудя аз...та ще му слагат такова име...

# 69
По реакциите на хората тук можеш да се досетиш какво ще е отношението към детето, ако го кръстите с измисленото име.

# 70
Антъни, като не искаш Антон. По-добре много често срещано и банално име, отколкото измислени имена. Сложи анкета.

# 71
  • SF
Мене и това Антъни как ме дразни. Никак не звучи на български.
То си е Антони, но с произношението на англоговорящите. Ние като не сме англоговорящи, от къде на къде ще произнасяме Антони като Антъни? Нещо в устройството на говорния ни апарат не позволява да кажем Антони ли?

# 72
Авторката живее в чужбина, в случая дори и да го кръстят Антони/й, чужденците ще си го произнасят баш Антъни.

# 73
Имаше една разправия в една друга тема как е правилно да се превеждат чужди имена - и пишеха, че с произношението на съответния език, а не според начина на писане на името.
Ако това е вярно, би трябвало да е Антъни.

# 74
Авторката май не е написала в коя чужбина е. В нашата името Дамян се произнася почти като на български (само “н’’-то накрая е леко носово). Синът ми обаче учи в международно училище и според водещия език на учителите и децата може в момента да е Дамян, но след 2 секунди става Деймиън.

Общи условия

Активация на акаунт