Какво мислите за това име?

• 5 431
  • 109
  •   1
Отговори
# 75
Важното е да се помни, че наследниците ви няма цял живот да са бебета и деца и с такива измислени имена някой ден ще са най-вероятно обект на подигравки.
Все по-странни имена срещам напоследък заради болните амбиции на родители..

Иначе от двете нито Антон, нито Антониас ми харесва. Нито пък Антонио, Антоан и т.н.
Ако се чудя межди тези изброени бих го кръстила направо Тони, така и така по всяка вероятност така ще го наричат.

# 76
  • София
Е то и Тони е изключително несериозно цяло име за мъж. Все едно да се казваш Сашо или Киро. Не че няма и такива недоразумения, но са глупави.
На мен също Антон не ми е любимо име, но не е толкова лошо. Антоан е френски и някак не в ок за нашите ширини, Антонио италианско....
Но са за предпочитане пред нелепицата Антониас, така ли беше?
Сетих се, кръстете го Айтос, на мускетаря, за който не чете, убедена съм, че са малко у нас и по света😁

# 77
Ама мускетарят е Атос, а Айтос е град.

# 78
  • SF
Е то и Тони е изключително несериозно цяло име за мъж. Все едно да се казваш Сашо или Киро. Не че няма и такива недоразумения, но са глупави.
На мен също Антон не ми е любимо име, но не е толкова лошо. Антоан е френски и някак не в ок за нашите ширини, Антонио италианско....
Но са за предпочитане пред нелепицата Антониас, така ли беше?

Антоан на френски, Антонио на италиански, но поне са имена.
Антониас не е. Това е комбинация от букви. Като Н2О2ЕОМ3М, както Мъск си ги кръщава.
Антониас, Момониас, Сисониас, Ромониас... - все тая кое ще изберат. Може и на колело с късмети да се е паднало първото.

# 79
  • nowhere
Моят съвет е да си го кръстите Антониас, така ще сте в крак с модата. Сега е модерно родителите да избиват комплекси чрез имената на децата си.

Иначе аз като чуя Антониас автоматично мисля, че е от Самуилово.

# 80
В крайна сметка, може да си го кръстите, както ви харесва. Всички имена, които хората използват в момента и кръщават децата си с тях, някога някъде са били измислени от някого. Единствената разлика между Антониас и Антон е, че с второто хората вече сме свикнали (поне в нашата страна). Някъде деца може и да са кръстени вече Антониас и дори да не сте пионери 😄 Но пък, ако случайно сте, ще сте дали началото на име, с което някога в бъдещето отново ще бъдат кръщавани други деца.

Важното да е здрав и щастлив. Ако в бъдеще някакви деца му се смеят заради такова нещо, това би показало провала на техните родители да ги възпитат правилно, а не вашия неуспех да изберете име, с което той да се слее по-лесно с останалия свят (защото, ако не го направи, този свят би му се смял 😵‍💫)

# 81
  • Австрия
Авторката живее в чужбина, в случая дори и да го кръстят Антони/й, чужденците ще си го произнасят баш Антъни.

Ами, не. Антон из немскоговорящите държави си е Антон и няма как да стане Антъни. Или пък Тони: държат си на целите, официално дадени имена и си ги изговарят така. Още повече в Германия имат много двойни собствени имена и си ги изговарят цели.
Почти съм сигурна, че авторката е из немско.. иначе нямаше да й хрумне Антониас. Също като Tobias, Elias (Илия), Nikolaus Никола(й), Matthias (Матей).. но не съвсем,, защото няма Antonias. И дори да се приближава някак си по звучене, за тях няма да е немско име. И при все, че са доста толерантни и внимателни към чуждите имена, напоследък се забелязва тенденция за спад в толерантността (с наплива на твърде много и от всякъде чужденци)  не само към имената.. но и към носителите им, особено в неофициално общуване. Иначе, официално се спазва системата за диктуване на имената буква по буква, важи и се спазва от всички и значително облекчава и улеснява.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:26 от DimS.

# 82
Разбирам, че името е нетипично. Обяснете ми как ви звучи. Смешно, сложно за произнасяне или просто не ви харесва звученето. Името от много време е в главата ми и аз го приемам за нормално. Едно от всички странни напоследък (Макая, Самуил, Баян,Аврора, Итън и т.н.) 😁
На мен ми звучи гръцко, вероятно бих го забравила 5 мин след като го чуя и бих си отбелязала, че това е детето със странното име, както напоследък има много. В класа на детето има Ивания, Ивабел, нещо си там друго, не мога да ги запомня, защото от префарцуненост и не типичност се чудиш как беше това дете.
Ако сте в България, вероятно ще го помнят като Тони. 🤷♀

# 83
Мдам и аз имам наблюдения за разни странни разновидности, съученици на децата главно - Димитриян, Христолюб, Иванела

# 84
Тази мода за странните имена май е повече в София, защото аз почти не срещам такива, а съм учител и имам наблюдение над доста деца.

# 85
В Пловдив съм.

# 86
Тази мода за странните имена май е повече в София, защото аз почти не срещам такива, а съм учител и имам наблюдение над доста деца.

О не, колкото по дълбоко извън София, толкова по-зле става положението. Преди време в Русе и околните села имах няколко пъти годишно достъп до списъци с имената от детските градини. Ей там да видиш какво чудо е, то не е Ивонесия, то не е Дева, то не е Тобромир, Ейнджъл, Джесика, Славобор, Кайнел, Нейвин. Момчетата пък половината са една сбирщина от случайни къси имена + мир/дар/люб/слав - буквално бъркаш в две торби, от едната вадиш да речем Иво, от другата Слав или Дар и си готов...

# 87
Ами не знам кои години и в кои русенски села, но аз в Русе и околността почти не срещам измишльотини или някак пътищата ни се разминават.
Невин е турско име, Дейвид може да е някаква модификация, ама на мен Есра и Мете ми звучат странно, но са си турски имена и за турскоговорящите може да са си съвсем нормални.

# 88
Навсякъде ги има странните имена. В село ми (в момента за жалост основно с ромско население) в момента са много популярни такива щуротии - Ейнджъл, Итън, Фрея, Дейвид. Преди 90 г основно бяха Зюмбюла, Трендафил и т.н. После минаха на мюсюлмански имена Елиф, Емир, Шабан, Хасан и т.н.

# 89
  • Най-красивата страна
Антон ,ий е древно име.

От двата варианта бих избрала Антонио.Антониас-измислено-не.
 На мен лично Антон ми харесва повече.По-мъжествено ми звучи.
Но аз харесвам класически имена с хубаво значение.

За Самуил-единствено с цар Самуил го свързвам.

Общи условия

Активация на акаунт