G point -лазерна епилация

• 4 567
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, дами,

Искам да почна лазерна епилация. Спряла съм се на G point, заради добрите цени и лазерът Elysion Pro.

Моля за Вашите отзиви, ако сте пробвали при тях. Мога ли да им се доверя ?

# 1
  • София
Здравейте. Аз ходя от юни месец. Имам направени по 3 процедури на крака,мишници, интим и брадичка. Космите са видимо изтънели и на места липсващи. Аз съм с бяла кожа и тъмен косъм. Почнах в едно студио и после продължих на друга локация. Просто мацката не беше моята.

# 2
Лазера им е диоден - не влияе добре на всекиго, а и е досадно мазането с гел, почистването и тн.
В локацията, в която аз ходих, момичето съкращаваше времето между процедурите и ходех всеки месец. Не ми излезе по-евтино, спрямо доста доверено студио с високи оценки и медицински персонал.

Всеки сам си решава.

# 3
Здравейте. Аз ходя от юни месец. Имам направени по 3 процедури на крака,мишници, интим и брадичка. Космите са видимо изтънели и на места липсващи. Аз съм с бяла кожа и тъмен косъм. Почнах в едно студио и после продължих на друга локация. Просто мацката не беше моята.

Имаш ли представа как дезинфекцират апарата след процедурата за интим? Накрайникът сменя ли се? Тази мисъл е единствената, която ме притеснява и ще се радвам ако внесеш малко яснота, понеже никъде не намерих информация. Близка приятелка си беше лепнала някаква инфекция от именно такава процедура, не беше нещо свръх сериозно, но все пак бих предпочела да си спестя главоболията Nerd

# 4
Chloessa, до колкото знам не сменят накрайник. Почистват главите на накрайника със спрей мисля, че на спиртна основа.

# 5
С живасепт, виждала съм бутилката. Дезинфектант за повърхности.

Почистват и очилата.

# 6
   Няма дезинфектант, който да действа веднага. Начинът им на приложение изисква ЗАДЪЛЖИТЕЛНО експозиция на дезинфектанта за период от време, от минути до часове, за да подейства.
   Не познавам човек, който да е пробвал епилация с ДИОДЕН лазер (гел, мазане, бърсане) и на който да му се е наложило да изчака, докато евентуално дезинфектантът подейства. А пък нали козметичката трябва да си измие ръцете и почисти инструментите пред клиента.
   Освен това няма дезинфектант, който да е ефективен за всички микроби, бактерии, гъбички и вируси. Едни дезинфектанти унищожават определени бактерии и вируси, но с други не се справят.

НЕ препоръчвам ползването на ДИОДЕН лазер за епилация на лице или интим, независимо от марката и модела на апарата и независимо дали се предлага от G point или от друго козметично студио.

P.s.    Няма да съм “хепи” с диоден лазер да ми работят горната устна, ако преди това са работили интим, пък било той и моя ...

# 7
   Няма дезинфектант, който да действа веднага. Начинът им на приложение изисква ЗАДЪЛЖИТЕЛНО експозиция на дезинфектанта за период от време, от минути до часове, за да подейства.
   Не познавам човек, който да е пробвал епилация с ДИОДЕН лазер (гел, мазане, бърсане) и на който да му се е наложило да изчака, докато евентуално дезинфектантът подейства. А пък нали козметичката трябва да си измие ръцете и почисти инструментите пред клиента.
   Освен това няма дезинфектант, който да е ефективен за всички микроби, бактерии, гъбички и вируси. Едни дезинфектанти унищожават определени бактерии и вируси, но с други не се справят.

НЕ препоръчвам ползването на ДИОДЕН лазер за епилация на лице или интим, независимо от марката и модела на апарата и независимо дали се предлага от G point или от друго козметично студио.

P.s.    Няма да съм “хепи” с диоден лазер да ми работят горната устна, ако преди това са работили интим, пък било той и моя ...

Бърза вметка - дезинфектантите действат почти веднага. Детергентите, са тези, който изискват изчакване. Също, няма широкоспектърен дезинфектант убиващ всичко, но надявам се знаете, че кожата Ви също има известен брой патогени. Накрайника не е стерилен, също както и 99% от нещата, които допирате до кожата.

Инфекция се 'лепва' при наличие на входна врата - рана, отвор или надраскване. Това, че познатата е хванала нещо, е безхаберие - както нейно, че е отишла с раничка (може да се е порязала с бръснача, случва се), така и на козметика, че е извършил процедурата.

# 8

Бърза вметка - дезинфектантите действат почти веднага. Детергентите, са тези, който изискват изчакване. Също, няма широкоспектърен дезинфектант убиващ всичко, но надявам се знаете, че кожата Ви също има известен брой патогени. Накрайника не е стерилен, също както и 99% от нещата, които допирате до кожата.

Инфекция се 'лепва' при наличие на входна врата - рана, отвор или надраскване. Това, че познатата е хванала нещо, е безхаберие - както нейно, че е отишла с раничка (може да се е порязала с бръснача, случва се), така и на козметика, че е извършил процедурата.

Няма смисъл да спорим. Лесно е: Влизаш в Гугъл, пишеш "дезинфекция на инструменти и апаратура" и още в първия от показаните резултати пише:
"АЛДЕКВАТ MD концентриран препарат за дезинфекция на неинвазивни медицински инструменти и медицински изделия ..... Експозиция 30 мин. ...15 мин. ... 60 мин. ...".
Нали не твърдите, че съществува студио с ДИОДЕН лазер, в което чакат по половин-един час между всяка процедура за да се дезинфекцира апаратурата?(въпросът е риторичен)

Освен това, кожата на подбедриците, например е различна от лигавицата на устата или интима. И едва ли смело допирате различни "нестерилни" неща до тези лигавици.

И още, избръсването на зоната преди лазерна епилация е едно от задължителните изисквания. А статистиката сочи, че от 30% до 50% от хората се порязват при бръснене. Така, че за "безхаберие" от страна на клиента не може да се говори. Проблемът е само във диодния лазер.
Истината е, че обезкосмяване на лице или на интим с ДИОДЕН лазер НЕ трябва да се прави  нито в G point, нито където и да било другаде. А за останалите зони - за всеки влак си има пътници...

# 9

Няма смисъл да спорим. Лесно е: Влизаш в Гугъл, пишеш "дезинфекция на инструменти и апаратура" и още в първия от показаните резултати пише:
"АЛДЕКВАТ MD концентриран препарат за дезинфекция на неинвазивни медицински инструменти и медицински изделия ..... Експозиция 30 мин. ...15 мин. ... 60 мин. ...".
Нали не твърдите, че съществува студио с ДИОДЕН лазер, в което чакат по половин-един час между всяка процедура за да се дезинфекцира апаратурата?(въпросът е риторичен)

Освен това, кожата на подбедриците, например е различна от лигавицата на устата или интима. И едва ли смело допирате различни "нестерилни" неща до тези лигавици.

И още, избръсването на зоната преди лазерна епилация е едно от задължителните изисквания. А статистиката сочи, че от 30% до 50% от хората се порязват при бръснене. Така, че за "безхаберие" от страна на клиента не може да се говори. Проблемът е само във диодния лазер.
Истината е, че обезкосмяване на лице или на интим с ДИОДЕН лазер НЕ трябва да се прави  нито в G point, нито където и да било другаде. А за останалите зони - за всеки влак си има пътници...

Няма смисъл да спорим, да. За разлика от Вас, не чета в гугъл сайта на Елена арт, а уча за това и чета медицински статии. Но няма как да знаете, Вие четете в гугъл първия възможен сайт.
Апропо, прочетох и в него - Стерилизацията е един от основните методи за унищожаване или деактивиране на всички живи микроорганизми и техните спори. Постига се с помощта на топлина, облъчване, прилагане на някои химични средства и др. За разлика от стерилизацията, при дезинфекцията не всички микроби се унищожават.

Т.е в случай, че не разбирате все още, има разлика между дезинфекция и стерилизация.
Само за пример - вилицата в ресторант я вкарвате в устата си, както и балсама за устни или червилото. Презервативът или нещо друго, което използвате за интима си, мислите ли, че са стерилни? Grinning

# 10
За да сме полезни на читателите да не дефокусираме темата.

До тук се съгласихте за че порязвания при бръсненето има и ще има, а те са сериозна предпоставка за зарази при търкането на забърсания накрайник на диодния лазер по кожата.

" ..... при дезинфекцията не всички микроби се унищожават."
Точно това имам предвид и аз. На едно мнение сме.

".......  Само за пример - вилицата в ресторант я вкарвате в устата си, ..."
Благодаря ви за примера. Изследванията сочат, че огромен процент от заразяването с хеликобактер пилори се осъществява точно с "вкарване в устата" на приборите за хранене в ресторантите.
Очевидно, търкането на накрайника на диодния лазер в нечий а_ус и последващото търкане на същия забърсан накрайник около устата или около интима на клиент е не по-малка предпоставка за разнасяне на зарази, от една вилица в ресторант.
Да не споменаваме за контактния гел, който при размазването му влиза къде ли не.
Това е реалността.
Епилация на зони лице и зони интим с диоден лазер НЕ препоръчвам.

P.s.
Послеписът е извън темата.
Както казах, за да сме полезни на читателите е добре да не се впускаме в лични нападки от сорта:
"...За разлика от Вас, не чета в гугъл."
Разбира се, че "четете" Гугъл. Всеки "чете". Това, което вие наричате "четене" всъщност е преглед на списък с резултати(сайтове), които са най-релевантни към конкретно търсене. Този списък съдържа и вашите медицински статии, от които твърдите, че се учите.

" ... Т.е в случай, че не разбирате все още ..." ,
Дадох ви простичък пример с първия сайт в списъка с резултати. И този пример илюстрира, че е необходимо ВРЕМЕ от порядъка на 15-60 мин. за да е ефективен дезинфектанта и че твърдения от рода " ... дезинфектантите действат почти веднага ..." са несериозни (не казвам, че твърдението е "пълна глупост" за да не звучи, като лична нападка и спамене на темата).

# 11
Тоест препоръчвате александритните лазери за зона интим?

# 12
  • Варна
В момента ходя на цели крака в GPoint Варна.
Минала съм три процедури, косъмчетата ми са изтъняли.
Бръсна се по-малко, но не са изчезнали

- всеки път покрива бемките с бял молив
- нанася гел, който е студен и на моменти е неприятно охлаждащото усещане ( за мен )
- работи бързо
- след процедурата има крем в студиото, с който се мажа
- пред мен дезинфикцира всичко

# 13
В момента ходя на цели крака в GPoint Варна.
Скрит текст:
Минала съм три процедури, косъмчетата ми са изтъняли.
Бръсна се по-малко, но не са изчезнали

- всеки път покрива бемките с бял молив
- нанася гел, който е студен и на моменти е неприятно охлаждащото усещане ( за мен )
- работи бързо
- след процедурата има крем в студиото, с който се мажа
- пред мен дезинфикцира всичко
Привет. Може ли пояснение за кое от студиата става въпрос да си сверя часовника? Питам понеже и аз доскоро имах няколко процедури в едно студио /бях доволна, спазват повечето изброени неща/, поради запълнен график направих последната процедура в друго и имам забележки. Та за следващите се чудя...
Ако искате на лично ми пишете, мерси.

# 14
  • София
Ходих на първа процедура в G-Point и на 5.07. ми е втората.
Изключително доволна съм, въпреки че се начетох на мнения, че диодният лазер едва ли не не вършел нищо и бил скъпа кола-маска. На краката ми никнат съвсем малко косми, по интима са малко и по-тънки.
Хигиената е на ниво по мое лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт