Отговори
# 720
Мекичке, при мен е подобно. Баща ми хем е висок (184), хем накрая излязох по-ниска и с по-дребна костна структура дори от майка си. Къде сбърках, твърде малко Нескуик ли пих - не знам...

Аз съм от тия дето ръст и обвивка много не гледат. Ама кой е казал, че съдържанието задължително компенсира... 😜

# 721
Хммм, да, най-интересното е, че доста голям процент от най-селективните жени забравят точно какво ги привлича, когато в играта са намесени много пари! Примери бол…

# 722
И обратно – жени успешни и с пари, се замесват с типчета всякакви, ако имат тръпка.

# 723
  • В небето
Интересно това как го прецени...
Нито съм на лов за мъже, нито съм спала сама от поне 30 години.
Разпореждам на ниските мъже да си търсят ниски жени? Разпореждам? Joy
Не, просто предлагам, за да не се разочароват като ги отрежат високите. И говоря принципно. Сега, че някои се разпознават и се обиждат, си е техен проблем.
Може ли да не ми вменяваш разни въображаеми грехове?!
Ха, каква ти тук обида! За всеки влак си има пътници. Въпросът е, когато влакът в живота закъснява или по-лошо - така и не пристига. Често причината са изисквания от страната на "чакащия", които той не осъзнава, че са на практика предразсъдъци. Например, по признак образование - някой/някоя, с добри образование и професия, но с вродени (или по-скоро възпитани, насадени) предразсъдъци, категорично отказва да има за сериозен партньор човек с по-ниска образователна степен. Така на практика "търсещият" а приори изключва потенциален партньор, без обективно да са налице отрицателните предпоставки за това. С напредване на възрастта "търсещият" започва да става все по-претенциозен, с доста по-високи изисквания спрямо потенциалните си партньори (поради причини, дължащи се на зрялост, образование, обществено положение, среда, в която общува и пр.). Така, освен обичайните общи външни белези, които търси да открие у насрещния, като критерии се появяват съвсем маловажни и наистина дребнави неща: "Хм, тоя/тая има зачатък на гушка - не става!; Сега.... защо не пуши нормални цигари, а си свива и са му пожълтели пръстите - пак не става!". И неусетно, малко по малко, "търсещият" се капсулира в себе си, заобиколен от изискванията си и в един момент си дава сметка, че се е превърнал в саможив самотник.
П.С. #AIDA_N, някак не ме вълнува дали има кой да ти топли вечер леглото. Писах в множествено число и включих себе си, за да не индивидуализирам мнението си, но явно си разбрала погрешно.
#black_pearl_30, #EmmaT, никаква злъч няма, просто не обичам някой да ми дава насока какво да правя и какво не. И отново не сте разбрали - думата "изисквам" има различен смисъл от думата "предпочитам". Предпочитам жената/мъжа до мене да е с определени физически данни (но бих направил/направила компромис, ако не са налице всички предпоставки). Изисквам същите неща - вече означава задължително търсене на характеристики, с които не бих направил/направила компромис. По този начин не се достига до другата част на човека - духовната (хората сме био-социални същества), т.е. преценката дали партньорът "става или не става" се прави само на основата на външната форма.
#MariyaHris, разбира се, че при избора на партньор (още повече постоянен) трябва да присъства и рационалното. Но тук аз откривам един съществен недостатък - как ще накараш гените да се свържат по такъв начин, че бъдещото поколение да притежава само положителните характеристики от двата "донора"?

# 724
И отново не сте разбрали - думата "изисквам" има различен смисъл от думата "предпочитам".

Обратното.
Ти не си чел форума, да се нагледаш точно на категорично заявени изисквания Simple Smile От страна на мъжете, разбира се.

# 725
Що да е само от мъжете? Вчера няколко жени написаха как не можело да си представят да са с някой по-нисък от тях. Ето ти категорично заявено изискване. В което обаче няма нищо лошо. Това са си нормални неща.

# 726
  • Далечният изток
И пак стигаме до там - мъжете имат право да имат изисквания, жените не. Щото на жените изискванията са някакви глупави претенции. Бе хващайте там първия самотен смотаняк за ушите и толкова, айде сега пък ще подбираме...
Явно момчето говори за себе си и за неговия влак, дето така и не пристига, защото не помня тук в тази тема някоя да се е оплакала от липсата на мъж. И не разбрах защо точно тук този момък реши да ни хока за това, че имаме претенции?! Има достатъчно теми от претенциозни девойки, едни са сами, други не могат да изберат между двама и т.н., той реши баш тук да ни се кара.
Ама много обичам когато мъже имат претенции как жените не трябва да имат претенции Joy Алооо я слез на земята...

# 727
Нали от там тръгна драмата как можело мъжете да бъдат дисквалифицирани по критерий ръст. Жените били тръгнали на лов с голяма кошница. За разлика от мъжете, нали.
И кой е писал, че само мъжете имат изисквания? И жените имат, но по някаква причина техните са осмени като капризи.
Ето тук съм писала за различното отношение към изискванията - https://bg-mam.ma/p/1696266/48676638
Що да е само от мъжете? Вчера няколко жени написаха как не можело да си представят да са с някой по-нисък от тях. Ето ти категорично заявено изискване. В което обаче няма нищо лошо. Това са си нормални неща.

# 728
  • София
Имаме претенции, защото имаме избор.
Ох, темата си вървеше тихо и забавно и пак дойде някой да прави война, вместо любов.

# 729
  • France
Всъщност защо толкова много се страхуват мъжете от това, че може да имаме изисквания? И да ни подмине въпросният влак какво? То си е за нас 🤷🏻‍♀️ Вие си правете вашите компромиси и си живейте живота. Не ни пречите

# 730
  • София
Ние ще си живеем с котките и виното и децата.

# 731
  • France
Аз проблем не виждам. Дори ми звучи като много приятно прекарване

# 732
  • Далечният изток
Ми на мен ми изглежда по-кофти, ако човек съвсем пък няма никакви изисквания. Той като мъж, ако въобще не подбира дали една жена е дебела, слаба, стара, млада, айде други външни белези да не споменавам, проста, необразована и т.н., това говори много лошо за него. Значи е толкова закъсал, сигурно никоя не го поглежда, и няма да е само заради ръста...

# 733
Ааа, като стопанка на темата ви моля да не превръщаме и тази тема в поле на битки, вече има сигурно 10 активни теми в раздела за тази цел.

От нищото се сетих една случка, пак не бях директно замесена.😀 Преди няколко години живеех с моя приятелка, колежка от университета. Нямам никакъв спомен как и защо, но ми беше показвала някакви сексуални съобщения по чат от момче от долен курс, доста дръзки. Това й беше тръпката за онзи месец, предполагам. 😀

Та... поканила момчето на гости, та и аз бях там - запознахме се, почерпихме го, говорехме си някакви общи приказки тримата. И това момче... не само че едвам говореше и то много тихо, ами и гледаше надолу през. цялото. време. Не мисля, че погледна нито една от двете ни в очите дори за секунда. Аз съм интроверт, склонна към срамежливост, отнема ми време да се отпусна... обаче тоя ме задмина.

След като го изпратихме, си помислих, уф, какво пък му харесва на този? Много ме озадачи... дихотомията между поведението му и смелостта му в чата. Че на всичкото отгоре и беше на някаква безглутенова диета, та трябваше да се чудя какво да го гостя. Беше по-общителен на тема какво да яде в нас, отколкото на каквато и да е друга тема. Ми, изнервих се! 🙄

Нямаше развитие при приятелката ми, ама при мен тази двойнствена природа подейства отблъскващо.

И впрочем - на мъже, които са много смели на думи, щом стане приказка за секс (например да се самоизтъкват какви са зверове, да не кажа нещо по-цинично, сещате се типажът), не вярвам. Майка ми за такива казва, че куче, което лае - не хапе. 😁

# 734
  • София
Абсолютно вярно. На мен винаги ми е било интересно да се срещна с такъв мъж, за да го видя как ще си глътне граматиката на живо.

А, впрочем, много пъти съм рязала като разговора онлайн забие на секс чат. Тотално се отегчавам.

Общи условия

Активация на акаунт