Навън е дъждовно, а синът ми е пълен с енергия

• 2 043
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви много. Ориентирах се. Температура държи около 37 - 37,5, не е отпаднал.

# 16
Излезте на вън за най-много 1 час и съберете всякакви листа, камъчета, кестени, шишарки и тн и може да правите нещо подобно на това

# 17
Подходящо облечен и обут и навън. Синът ми винаги е бил извеждан - с бронхит, бронхиолит, температура. Естествено не в пика на температурата, а като спадне, и винаги далеч от други деца. Ако със сополи и кашлица трябваше да си седи у дома, считай, че до 3-годишна възраст трябваше да не излиза.

Детски центрове не препоръчвам - никаква вентилация, никакво чистене откакто са били направени. Поне тукашните. Може българските да са някакви по-симпатични. Синът ходеше по такива само ако е канен на РД. В повечето случаи е хващал бацили.

# 18
Само правя една важна вметка - ако се налага употреба на небулайзер (а.к.а. "инхалатор") трябва да има минимум 30 Мин до излизането навън на студен въздух.

# 19
Само правя една важна вметка - ако се налага употреба на небулайзер (а.к.а. "инхалатор") трябва да има минимум 30 Мин до излизането навън на студен въздух.

Това за първи път го чувам. Може и да е вярно, но не съм го спазвала. След инхалацията е отивал директно на ясла, градина, училище според годините. А инхалатор ползваме вече 12 години 🤦♀ Около три години имаше затишие и след ковид пак се започна старата история.

# 20
Аз също съм водила големият на градина веднага след инхалация дори зимата( 20мин пеша). Той инхалираше с месеци пулмикорт. Нямаше как да го спра цяла година от детска градина. Нищо не му е ставало от това, даже във времето като беше на инхалации по-малко боледуваше.

# 21
Интересно. Нашата педиатърка (читава е принципно) ни предупреди да не я изваждаме.  Обясни, че дихателните пътища се "изнежват" от почистването и са по-податливи на температура, замърсяване и т.н. Признавам, че не съм се занимавала да търся, защото за нас не е било проблем да не излиза веднага и го приех като предпазна мярка.

# 22
Какво ли не сме инхалирали?! Пулмикор, атровен, вентолин, бронхо- не знам какво си…

Инферия, щом имате възможност, спазвайте препоръката на педиатъра. При нас през седмицата никога не е било възможно да остане малко повече у дома - синът ми винаги е ходил на някакво детско заведение, от 6-месечен е в режим ‘той някъде, аз работя’ и половин  час повече сутрин у дома би бил невъзможен. А и моят е поспалив и винаги е ставал в последната минута. Навремето живеехме на съседната улица до яслата и винаги отиваше последен.

# 23
Има гумени ботуши и такъв панталон, който пази от вода, който слагаме над дрехата, с която е обута. Вчера скачаше с кеф във всяка локва, да валеше, но не е било кой знае какъв студ. Даже чака да вали дъжд, за да си обуе ботушите и да си носи чадъра Simple Smile

# 24
Дете пълно с енергия, не го дръж вкъще,  а като излезеш да не е всяка дума забележка и не, по-скоро оставяш да играе и да скача. Скандинавците казват, че няма неподходящо време, име неподходящо облекло. Дрехите да държат сухо, без да го претоплят, защото като се движи и скача е едно, за разлика от теб стояща просто и вероятно мръзнеща.

# 25
Излезте за малко.
Отделно обмислете купуване на малък трамплин, монтиране на шведска стена вкъщи.
Преценете дали би било удачно за него.

Съгласна съм, че не се извежда веднага след инхалация или промивка на носа.

# 26
Здравейте.
Как се справяте през зимните/дъждовни/студени дни с децата, които имат повече енергия? Синът ми /3г и 8м/ е болен със сополки и ниска температура, което означава, че трябва да си е в къщи от градината. Утре го дават дъждовно и няма къде да идем. В къщи цял ден се скача, тича, хвърля се по легла, играем борба, катерене по мама и т.н. Опитвам да го контролирам, но трябва на всека крачка да казвам не. Той все измисля нещо ново, някаква нова беля. Да четем книжка или нещо друго по тихо/спокойно не иска дори и за 5 минути. До сега като е топло излизаме навън, където няма деца, но утре не става. Не че искам цял ден да седи на едно място, но на края на деня все едно ме е газил слон.
Само при нас ли е така, ние ли сме сбъркали нещо във възпитанието?

П.п. в градината е душичка, вероятно седи на столче повечето време. Като го взема вечерта веднага сме в парка да играе.
Отглеждате.едно прекрасно.здраво дете! Аз още от бебе, само чаках да спре бурята, и навън....само тогава се успокояваше и заспиваше...крак не съм подвила, докато стане на 3г. Обаче винаги я слагах на спи в 20:00, и до ден днешен, ако искате ми вярвайте, сега е на 13, си иска да си ляга рано, понеже я претоварвам със спорт....докато спортува, аз пия кафе и поддържам социален живот:). Веднъж, за първи път, беше много малка, на 2 г., и я помолих, да ми помогне да почистим саксиите с цветя на стълбите, и да ги полеем. Почувствах се много щастлива, че заедно, ама истински ми помогна, въпреки крехката си възраст и 3 часа вадихме пръст, поливахме, чистихме сухи листа, накрая я накарах да подреди мидичките от морето в саксиите, стана много красиво, и после сама искаше да полива цветята....иначе през останалото време буйстваше и тичаше като алтаво, къпех я по 3пъти на ден, за да се умори, с куклите  в коритото....понеже сте с момченце, дайте му количка, и помолете да я.ремонтира, че като се върне тате уморен, да се зарадва....дайте му да поправя някоя стара вещ, малко колело....много е трудно, знам....

# 27
Еми то е писано вече няколко пъти, но все пак - излизаме във всякакво време, стига да няма светкавици или градушка. Е и при много пороен дъжд и на него не му е приятно.
Ако е болен също излизаме, ако се чувства добре и иска да излиза. И 37 градуса е нормална телесна температура, не е висока температура.

Общи условия

Активация на акаунт