🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 40 605
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 90
  • Другата България
И на мен ми направи лошо впечатление постъпката на Бистра.

Не казаха ли, че Венци си харесва Петя, даже бил влюбен!?
Ми Венци е, не Влади, още ги бъркам кой кой е.
Поправих, благодаря ти!

# 91
  • България
Предишната седмица им даваха допълнителна храна - късове месо, а сега - протеинови барчета. Цирк.

Аз подкрепям Бистра да си задържи храна за себе си, но да го направи тайно. Тя пред всички си скри барчетата в куфара. И защо ще дава барче на Мая? Мая е слаб играч и на битка за оставане може лесно да отпадне.

# 92
Човек като се изправи срещу някого, трябва да защитава себе си, не да се явява адвокат на друг, щото се прецаква така. Сигурна съм, че Дамян точно така се е озъбил и не е щото си има закачка с Рената, а щото си е леке. Пък Рената се измъкна и Петя остана насадена на пачи яйца.

# 93
Аз пък не бих си споделил картофите с другите лагери

# 94
Тренера сигурно ще се пусне в битката утре. Крайно време е да го видим в действие

# 95
Според мен пък постъпи почтено Бистра. Първо тя въобще не е длъжна да дава храна някому, може да я разпределя както си  иска.
Второ ако бе направила това тайно, щеше да изглежда сякаш е зад гърба на останалите.Какво щеше да стаане ако някой бе открил заделените барчета и си ги че "чопнал". Трябваше ли вдига скандали Бистра че се краде несподелена храна? А така всички са с  открити карти. Да се сърдят на себе си, че не са спечелили златната гривна.

# 96
Не си прав Лорде. Значи, когато в лагера им има нужда някой да прави подслони, навеси и прочие това е добре. Когато същите тези хора имат нужда от храна, тогава казваме - ааа, да са си я заслужили. Ами това си е лицемерие и егоизъм. Слагаш всичко на масата и делиш по равно. Храната е важна за всички да му се не види.

# 97
  • България
Според мен пък постъпи почтено Бистра. Първо тя въобще не е длъжна да дава храна някому, може да я разпределя както си  иска.
Второ ако бе направила това тайно, щеше да изглежда сякаш е зад гърба на останалите.Какво щеше да стаане ако някой бе открил заделените барчета и си ги че "чопнал". Трябваше ли вдига скандали Бистра че се краде несподелена храна? А така всички са с  открити карти. Да се сърдят на себе си, че не са спечелили златната гривна.

Те като видяха къде скри храната могат да идат и пак да си чопнат и тя пак да вдига скандали, че са крадяли.

От чутото днес в подкаста с Яна - целият лагер без Миро и Иван мързелуват и нищо не пипват. Затова Мая и Бистра са смешни и олекват в претенциите си за полезност на фона на останалите.

Биляна ми се видя много слаба на мятането на обръчите за гимнастичка. Какво излезе - че само Бистра с негимастическото тяло и високият ръст е добра на тези игри. Мая и Биляна са много слаби и крехки и никакви ги няма.

Този епизод много се разтегли и след 22ч ми доскуча.

# 98
Пак бъркаме нещата това не е отборна игра. Никой не е карал насила Миро и Майора да  правят навеси. Няма равно  в социална игра - това е комунизъм. Излиза че паразити като Мимо, които грам не са се мръднали трябва да получават храна наравно с Бистра, която печели битки? Мимо не само че не си мръдна пръста, но искаше да разкара играчи, които могат нещо да направят. Заслужил ли си е правото да яде Мимо?
Окей можеше да даде повече на Миро и Майора защото са правили навес, но пък тогава Нина и Мимо заслужили ли са да се хранят?
Или приемаме че някои хора заслужават според това което са направили за лагера - и тогава за някои въобще не трябва да има храна  
Или приемаме че това е индивидуална игра и е част от стратегията да смачкаш другите, включително като им отнемеш храната.
Аз вече казах, нито съдя относно преписване, нито крадене, нито нищо. В такива условия е нормално всеки да е егоист, другото е лицемерие.

П.С. Яна не ми е еталон за човек който има право да назидава.  Бистра и Мая донесоха огън, а останалите не бяха си мръднали пръста. Бистра спечели битки и донесе храна. Тази храна можеше да си я изяде цялата, тя все пак споделя някаква част. Точно Яна грам не си размърда дупето и няма морално право да казва кой колко е работил.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:02 от Лорд Сняг

# 99
Споделям непопулярното мнение на Лорда. Бистра, а и всеки друг със златна гривна, не е длъжен да споделя храната с останалите. Ако има желание - да я сподели, ако не - не виждам нищо лошо. Все пак тя се полага на него заради негови лични заслуги, не е отборна награда.

# 100
Гогов по едно време се изгаври, че няма да дава храна и другите ще го гледат като кучета как яде. Пред една от жените го каза. Като се усети, че става непопулярен каза "шегувам се", но беше сериозен. не го съдя, съвсем спокойно може да целиш да изхвърлиш хора от твоя лагер. Ако някой ти е антипатичен, или го имаш за слабо звено или просто искаш да отстраниш конкурент (в тая игра всички са конкуренти, няма отбори) винаги можеш да изплюскаш храната пред него - просто за да го психираш - и никой не може да ти каже "копче".

Позволено е да преписваш, позволено е да крадеш, позволено е да криеш храна, позволено е да лъжеш, позволено е да се тъпчеш пред хора които умират от глад, позволено е да търгуваш, позволено е да сложиш стражи на лагера, позволено е да си разпределиш храната на дажби, позволено е да ядеш на корем. В тази игра няма морал.има път към победата.  Видяхме, че Кирил и Грозденка крадоха храна и никой не им каза нищо.

Ако бистра си бе заделила храна и някой я бе откраднал щеше да стане страшен скандал, че тя си е "препикала" храната. Разбира се и краденето е позволено. Бистра игра с открити карти, можеше и нищо да не даде.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:00 от Лорд Сняг

# 101
Аз съм шокирана, че мнението на Лорда е непопулярно. Бистра може да си позволи да си запази храната, защото се е доказала в игрите и явно си е извоювала достатъчно социален капитал в лагера си. И явно другите реагираха добре на решението й, защо тогава да се пъне да им дава цялата храна? А ако ги беше излъгала, щеше да изгуби доверието им, защото никой няма да повярва, че е получила само две барчета.

# 102
Хора това е  риалисти тип "оцеляване в екстремното". Егоизмът не просто е естествено състояние. Егоизмът може да бъде стратегия!

Ще ви припомня "игрите на глада". окръг 1 отделят цялата налична храна за 4-5 човека, за да изтощят другите. Добре де, ама после  един от окръг 3 я взривява и ги оставя без нищо.
Видяхме че  предаването е окей Яна да краде храна. Видяхме и че са окей Дзами със сила да ѝ изтръгне тенджерата от ръцете. Всичко може да е стратегия. Може да е стратегия да си "коалиция" с един двама или трима играчи, може да е стратегия  да искаш да смачкаш психически всеки различен от теб. Аз не съм сигурен дали Кънчо не лъже за хернията - и това е стратегия.

Една много интересна стратегия би било, ако Лагер 2 сложат стража. Веднъж - за да пресекат кражбите на храна отвътре, втори път за да обезкървят тотално Лагер 3. За мен е загадка защо Шериф им даваше храна?

Бистра можеше да избере да се тъпче пред всички останали, с цел да ги психира и никой не може да ѝ каже копче. Тази храна тя си я е изработила. Миро също си изработи храната. Майора ходи в джунглата, никой не го следеше какво е ял там. Мимо заслужава ли да яде? Яна която само си лежеше, а после взе да дава акъл на Бистра как да счупи кокосовия орех заслужаваше ли храна?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:19 от Лорд Сняг

# 103
По-разумно беше да се прицелят в някой с 3 гривни, за да му ги отнемат. Например в Мимо
Лорде, изпуснал си някой епизод Мимо е с 1 гривна

За барчетата, няма проблем, че не даде всички, смешно е че каза че са 4ри и дава половината и много нескопосано ги прибра та се видя, че прибира повече от 2.
Много ми хареса Влади.
И много ме кефи как му щрака ума на Миро.

Петя е казала във визитката, че може и така и така  - " Не знам дали някой ден ще създам семейство с жена или с мъж, но знам, че любовта е много важна за мен".

# 104
Ако не бе казала, че има още и  бе скрила останалите и някоя ги беше намерил щеше да стане скандал. Тя щеше да каже, че са "препикани", а те - че тя крие храна.
Така са с открити карти.

За, Мимо - да вярно е че е с една гривна. Но има достатъчно хора с 3 гривни в които можеха да се прицелят. Те избраха точно Гогов. Той и да бе изгубил и двете битки, нямаше да му се накриви шапката.

П.С. Поведението на Влади да се оплаква как смеели Биляна и Берке да се целуват и гушкат пред Кирил ми е смешно.

П.П.С. Ако има анкета за най-секси участничка на първо място слагам Биляна, на второ - Грозденка. Рената е мъжкарана, Марина ми е "Пипи дългото чорапче", Бистра ми е висока и кокалеста, а останалите в лагер 2 и лагер 3 са ми безлични.

От жените тук няма нито една да е мой тип.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:37 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт