🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 40 630
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 105
Моля оценете епизод 9 понеделник

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка  неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро след епизода,
инак впечатленията се размиват. 

Ето статистиката дотук:

# 106
Скрит текст:
Идвам от сторито на Еляса в инста, в което се вижда Владо с гаджето му (спрямо това, което виждам) - Виктория Първанова, която е инфлуенсърка.

# 107
  • България
Влади може повече от това.... Меко казано съм разочарована от коментарите му в епизода и избора му на гадже.

# 108
Виктория и Еляса са много близки. Така погледнато значи и Еляса и Влади са по - близки извън предаването. Еляса сега и ще диджейства с Кънчо.

# 109
  • Разпиляна във въображението
Тя хубаво каза за барчетата, но излъга за броя им. Като е толкова честна да бе казала, че къта храна за себе си и за немощната си приятелка. Мен ме подразни, че излъга.

Хубаво, индивидуална игра. Следващия път, ако някой друг спечели гривната, двете ще се хранят със скътаните барчета. Или ще се хранят с барчетата и с храната, която друг е намерил, докато са се излежавали на плажа.

# 110
Храна и вода в такова предаване ще деля с останалите от групата.

# 111
Само че това не е задължение, а добровнолно решение. Мен би ме подразнило някой да мързелува като Мимо, Яна и Нина, да яде храната, която съм извоювал, да ми дава акъл как да обратвам храната (случаят с Яна) и утре да ми бъде конкурент.
Не може на този, който е учил за банкер или инженер да получава равна заплата с чистачката без образование - това е комунизъм.

П.С. Когато  Миро или Нино или който и да е друг спечели допълнителна храна е в пълното си право да не я дава на Бистра или Мая и въбоще да я разпределя както си поиска.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 09:35 от Лорд Сняг

# 112
# 113
  • Разпиляна във въображението
Понеже Бистра и Мая са се спукали да правят нещо полезно. Мая пък дори не се опитваше накрая да играе, знаейки че дружката ще я спаси. Сега път дружката излъга, за да може да нахрани и нея. Не чух каза ли честно, че задържа храна за себе си и за Мая, или каза че е за нея, за игрите? Все тая. Тъпо бе, че излъга за храната. Аз останах с впечатлението, че ще скрие две барчета, а четири ще раздели, а тя прибра четири и остави две барчета за нея, за Мая и за останалите. Направо да ги бе прибрала всички.

# 114
Кратък анализ на снощния епизод (снощи пропуснах)

Грешна стратегия на Секулички: изпрати Биляна и Берке един срещу друг, а освен това включи Гогов, който е със 7 гривни
още по-глупав ход е, че се консултира само с някои хора.  Трябваше или с всички в лагера да се консултира или сам да вземе решението. Така делението на фракции стана явно.

Кирил го играе любовна жертва.
Дзами - патриархали разбирания за мястото на мъжа и жена. Не подхожда с тактичност,, скара се с жените.
Владо - играе го "скрита лимонка". Дава много синхрони, иска да е "помирителят" без да излиза на преден план. Взе да обяснява, как Берке трябвало да ходи при Кирил и да му се обяснява, че харесва Биляна и да му иска специално разрешение !!! Тоя не е в час. Любовта не пита, на война и в любов всичко е пзволено. Имаше разяснения, че Берке дължи нещо на кирил, заради годините му! И че Биляна и Берке не трябвало да се целуват пред Кирил!
Между Рената и Дзами прехвърчат искри, но не са любовни.
Дзами се изказа много грубо за Петя
Тренера
- най-накрая топката дойде и у него.

Сътезанието - Владо си спечели сътезанието честно. Берке "прегоря". На второто сътезание всички бяха с равни шансове, на Берке успя пръв. Биляна вече е с една гривна.
в Лагер 3 - Бистра получи 6 барчета с храна, реши да скъта 4 за себе си и Мая и да раздаде другите 2. Тръгна да обявява решението си пред всички, но явно се смути и каза че оставя 2 барчета за разпределение на битки.

----
Мириел, първо Бистра и Мая донесоха огън и никой не си мръдна пръста да го запали. Мая влачеше тежките греди, никой не се втурна да помага. Бистра чупеше кокосови орехи на цялата група, Яна тръгва да ѝ дава акъл. Бистра извоюва на няколко пъти храна и я сподели. Да, този път е решила да не споделя цялата, ама показателно че пак даде нещо на другите. А можеше и нищо да не даде. На практика те разчитат на това какво ще им донесе Бистра.
Впрочем пак казвам, който си спечели храната има пълното право да я разпределя както желае. Играта е ин-ди-ви-ду -ална. Бистра хубаво ѝ го обясно това на Яна, която взе да говори за отбори. И Владо загря, че няма отбори.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 10:28 от Лорд Сняг

# 115
И на запис, и с превъртане епизодите ми идват дълги. От снощния определено пропуснах доста и от вас ще се ориентирам какво е станало.

Секулички направи странен избор. Пропуснах каква му беше логиката да избере Гогов и Владо, но от Владо се очакваше да силен играч, не просто силов, а силен - комплексен, пъргав, сръчен, независимо от ръста му. Отделно, опитва се да избягва и потушава конфликти в лагера и запазва самообладание. Без съмнение, труден противник, което пак ме връща на това как му хрумна на Секулички да го избере.
Пропуснах коментарите му (на Владо) за Биляна, но предвид това, което дотук виждам като поведение от Кирил, не изключвам той да се е лепнал за нея и тя да се е надявала на подходящ момент да го разкара без да му казва нещо директно. Появата и вниманието на Берке ѝ дадоха тази възможност, макар изобщо да не ги виждам двамата като двойка и докато Берке е искрен, за нея имам огромни съмнения.

Разбирам поведението на Бистра и бих го оправдала, ако е в по-напреднал етап на играта. Мисля, че ѝ се губи факта, че в Играта има голяма доза късмет - да ти се падне номера на гривната, да те посочи приятел и да ти избере лесни съперници...

# 116
Според мен специално Владо беше избран от Секулички с цел да бъде видян що за състезател е и дали е реална бъдеща заплаха. Всичко останало са ала-бала приказки за замазване на истинската причина. Б&Б бяха жертвеният агнец за тази цел, така и така сами се предложиха

# 117
не ми направи добро впечатление 65 годишния човек, който дори не знаеше как да си сготви ориза, който му дадоха на острова. Каза , че 40 години бил ерген и не се научил да готви , а след това жена му готвела. Не че го обвинявам,  никой не е длъжен да се учи на нищо, но аз как да имам респект от този човек и да го считам за авторитет и извор на мъдрост? Аман от тия разбирания, че мъжа трябва да лежи , а жената да готви и чисти, отдавна не живеем в стил Саудитска Арабия , а и да не говорим, че по тия ширини никога не сме. В тази връзка е и простотията на Дами, който пък тръгнал да определя кой колко филмиран бил и да използва епитети. Пълна простотия

# 118
Интересно ми е каква стратегия ще има тренерът за битките. И много ми хареса каузата му хора да учи хора на по 30-40 години да се грижат за себе си, наистина много хора смятат, че ако не са спортували от деца, на тия години е късно да започнат.

Но снощният епизод ми беше скучен, не знам дали в мен е проблемът.

# 119
Снощният епизод и на мен ми бе скучен. Очаквам повече драми, но проблемът е, чехраната в лагер 2 и лагер 1 е далеч от свършване.
Тренера малко ме изненада с този ориз, мислех го за по-печен (Тренера, не ориза). Пясък имало в ориза. Пич, като ти дадат ориз от магазина десет пъти го пресяваш с ръка. Какво очакваш, когато си в екстремни условия? Ами ако нямаше ядене?
Берке се натисна сам да играе, явно искаше да се докаже пред Биляна (и прегоря). Не забелязах дали тя изяви желание, но пак бе глупаво решението на Секулички да ги изправи един срещу друг. Макар че решението  му може да се разглежда и по друг начин - подсигурява се, че няма да се създаде коалиция в коалицията (Берке и Биляна като част от голямата петорна коалиция). Решението точно Гогов да номинират обаче бе глупаво.

Дзами се опитва да командори всички и влиза в стълкновения. Петя не била жена, защото е лесбийка . Гогов му бил лигльо  мързелив (на колко години е Гогов и какъв шкембак има, а с на колко години е Дзами). Рената и пр. трябвало да си знаят мястото, мъжат и жената имали роли. Като му предложиха жените да помогнат го отряза, после се сърди, че не помагат. И тоя не знае какво иска.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 12:47 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт