За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 102
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 24 606
И аз такава каша/крем щях да предложа. А ако сте й фенове, нашите по едно време затваряха и в бутилки и стерилизираха гроздов сок, че той иначе много бързо преминава в следващата фаза дето вече не е за деца Grinning Но стерилизиран си ставаше да ни правят и по-нататък кремче. Във фризера също са слагали но там вече не всеки би имал място.

# 31
  • София
  • Мнения: 12 689
Моля за идеи за оползотворяване на грозде от асма.
Вече планирам баница с грозде и клафути с грозде на Mikkey
Приемам и други идеи, че много

Кейк с грозде

Кисело мляко с плодове и корнфлейкс

# 32
  • Мнения: 274
Здравейте!
Баба, Бог да я прости, правеше една обикновена каша с брашно, захар и вода и някаква мазнина на старата печка. Много време я бъркаше - поне като за гладно дете времето ми се струваше много. Бях малка и много я обичах, сега се присетих за нея, обаче не знам как точно се прави. Някой има ли идея как се прави такава каша? Накрая не беше бяла, може би от препеченото брашно… И слагаше вода, не мляко.

# 33
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Здравейте!
Баба, Бог да я прости, правеше една обикновена каша с брашно, захар и вода и някаква мазнина на старата печка. Много време я бъркаше - поне като за гладно дете времето ми се струваше много. Бях малка и много я обичах, сега се присетих за нея, обаче не знам как точно се прави. Някой има ли идея как се прави такава каша? Накрая не беше бяла, може би от препеченото брашно… И слагаше вода, не мляко.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/blog-post_2.html

# 34
  • Мнения: 274
Леле, звучи същото! Само тя не слагаше масло и мед, и малко по-бежова си я спомням, но това са подробности. Ще я направя още сега даже! Хиляди благодарности за рецептата, Пейч!!! Flowers Hibiscus

# 35
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Моля за идеи за оползотворяване на грозде от асма.
Вече планирам баница с грозде и клафути с грозде на Mikkey
Приемам и други идеи, че много
Скоро писах как се прави мостарда пиемонтезе в коледната тема. Намерих поста.
Ще можеш да оползотвориш доста от гроздето. На практика това е вид сладко, без захар, само с гроздова захар, само, че се яде с меса, сирена и прочие, но не пречи да си го ядеш, като сладко Simple Smile. В някои региони рецепти слагат синапено семе, оттам идва името (ако се чудиш защо така се казва).

Препоръчвам ти и торта Бертолина.

# 36
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 468
Въпрос към КОПУСА ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ
Тази вечер правих в кукъра пилешко със зеленчуци.
Проблем ли ще е, ако не го прехвърля в друг съд СЕГА, а направя това утре на обед.

# 37
  • Мнения: 274
Много вкусна стана кашата!! Благодаря отново!

# 38
  • Мнения: 2 895
Здравейте, някой дали е използвал сосовете "Азия" на Маги?  Търся отзиви за тях и най-вече за китайския.

# 39
  • Мнения: 7 965
Здравейте, някой дали е използвал сосовете "Азия" на Маги?  Търся отзиви за тях и най-вече за китайския.
Ако става въпрос за тези в пликчетата Терияки, Пад Тай и Тикка масала съм ползвала първите два. От Териякито не съм впечатлена, но Пад Тай ни хареса. Индийският си чака реда.
Все пак всичко е въпрос на вкус, така че е най-добре да пробвате.

# 40
  • София
  • Мнения: 4 954
Добър ден
Ще правя свинско бьов строганов-имам месо, кисели краставички ,сметана ,лук,гъби и бяло вино и червено въпроса ми е :може ли рецепта изпитана за тази манджичка и кое по добре бяло или червено вино ?

# 41
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Добър ден
Ще правя свинско бьов строганов-имам месо, кисели краставички ,сметана ,лук,гъби и бяло вино и червено въпроса ми е :може ли рецепта изпитана за тази манджичка и кое по добре бяло или червено вино ?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html

# 42
  • София
  • Мнения: 4 954
Благодаря !
Ще чакам още предложения 😁

# 43
  • Варна
  • Мнения: 2 144
  Бяло вино и задължително готви с масло..  Може и малко горчица.

# 44
  • София
  • Мнения: 4 954
  Бяло вино и задължително готви с масло..  Може и малко горчица.
Имате ли сполучлива рецепта ?

Общи условия

Активация на акаунт