КОЛЕДА 2023/2024

  • 121 786
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Мнения: 5 467
Привет, аз също започнах с коледните подаръци и на материали за ръчноправените подаръци.

# 1 216
  • Мнения: 10 844
Споко може и да няма свършване. Докато има самолети и за юг Simple Smile

# 1 217
  • София
  • Мнения: 6 615
Минали години имаше тема за коледните подаръци, много полезна за идеи, дано се активира скоро пак. Че тази си е кулинарно насочена и сега не върви да ви питам какво вече сте приготвили. Иначе и аз обичам ранно планиране, че после ми се стъжва. А сега леко, леко,  въпреки че съм на море и Колед ами е далечна като усещане в момента. Но от другата седмица се връщам и се насторйвам есенно - ябълки, канела, а това си  носи и полъха на коледните празници.

# 1 218
  • Мнения: 12 761
Чайовете Lovare ще влязат в коледните ни подаръци тази година. Лятото опитах от всички и освен че са подходящи сезонно, то и с опаковката си са идеални за подарък.
Ще следвам за идеи ако някой пусне тема за подръци, че всяка година си е чудене.

# 1 219
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Пускам рецептата за сладкото от круши с канела и коняк, за всички, които я поискаха. Много добре се получи, даже едно бурканче замина в палачинки. Blush Пак ще правя. Grinning


Диорела, онзи ден правих мостарда от грозде. Мостарда е вид сладко, в което италианците слагат мъничко синапено семе и ядат със зрели сирена, печени меса и прочие. В пиемонтската мостарда не се слага синап, но не се слага и захар, сгъстява се гроздов сок, след което в него се добавят парченза круши, ябълки и смокини. Вари докато се досгъсти и стане с консистенция на сладко. Много вкусно се получи, имах малко грозде и пробвах, но си иска доста варене докато се сгъсти. Ако решиш да правиш, сложи поне 2-3 кг грозде, защото се изпарява наполовина, че и малко повече. От вечерта слагаш зърната грозде, желателно без семките, за по-нежен вкус в дълбока тенджера, намачкваш ги добре с ръка или нещо тежко и ги покриваш да престоят една нощ. На другия ден прецеждаш сока през марля или гевгир и го слагаш да се вари на бавен огън за няколко часа, докато се редуцира наполовина и започне да се сгъстява. Тогава слагаш плодовете на кубчета, разбъркваш и продължаваш да вариш докато стане гъсто сладко.

# 1 220
  • Мнения: 11 507
Ооох, Mikkey, чудесна рецепта. Но като си купя грозде, толкова бързо го излапвам, че не остава за другите. За съжаление нямам градинка в Сф и всичко купувам. Но ще поразмисля върху рецептата. Напомня  ми за един "локум", който баба правеше с орехови ядки на конец, потапяни многократно в гъста шера.

# 1 221
  • София
  • Мнения: 639
Благодаря, teddybearm!
До каква гъстота ги пече? Приблизително колко време? Слага ли киселина?
На снимката ми изглежда редичко.
Извинявам се, че едва сега отговарям, но бях в командировка и нямах никакво време, не бях чела нищо.
Та за прасковите без захар - пека на око, докато ми харесат на цвят. Прасковите ги разбърквах, сливите - не. Но прасковите бяха по-бързо от сливите. На умерена фурна - на 180 градуса без вентилатор при мен. Може би около 30 мин. Киселина не съм слагала. Само печен плод.

И аз вече се замислям за Коледа, но имам само идеи, не съм купувала нищо още.

# 1 222
  • Мнения: 3 451
Някой слагал ли е в тесто на линцерите на Наталина какао .Моя приятелка има повод и ме помоли да и направя, като половината иска да са с какао.Ще окаже ли влияние на тестото тъй като заради другата половина трябва да сложа цялото количество брашно.

# 1 223
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Някой слагал ли е в тесто на линцерите на Наталина какао .Моя приятелка има повод и ме помоли да и направя, като половината иска да са с какао.Ще окаже ли влияние на тестото тъй като заради другата половина трябва да сложа цялото количество брашно.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_8.html
 

# 1 224
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Някой слагал ли е в тесто на линцерите на Наталина какао .Моя приятелка има повод и ме помоли да и направя, като половината иска да са с какао.Ще окаже ли влияние на тестото тъй като заради другата половина трябва да сложа цялото количество брашно.
Задължително намаляваш количеството брашно с количеството какао, което ще добавиш. Т.е, ако сложиш 20-30г какао в тестото, махаш 20-30г брашно. Иначе ще се получи различна структура.

# 1 225
  • Мнения: 3 451
Благодаря.За съжаление този път няма да се похваля с резултата.Сладките щяха да са за загиналия пилот вчера.Cry

# 1 226
  • Мнения: 11 507
Мими, съболезнования. Много е тъжно, толкова  нелепо загинаха.
Светъл път на душите им.

# 1 227
  • Мнения: 10 844
мими вземи готово тесто за линцери и ги изрежи с формите които имаш. Ако имате такова готово тесто в немските супермаркети. Продават го във фолио развива се на лист.

# 1 228
  • Мнения: 43 474
Мими, направи ги, раздай ги. Светла им памет.

# 1 229
  • Мнения: 8 788
Мими, съболезнования. Направи ги и раздай.

Общи условия

Активация на акаунт