КОЛЕДА 2023/2024

• 121 840
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 230
Днес направих сладкото от червени чушки. И понеже тридневната почивка ми се отрази много добре, добавих и едни мързеливи кашкавалки и бърз "чипс" от чедър и лук.

Скрит текст:

Между другото потърсих информация за рецептата и по някои ключови думи намерих кой е първоизточника. Първоначално е публикувана в списание Паралели. Аз съм я видяла в тази тема.
https://m.bg-mamma.com/?topic=425386

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 21:32 от vox

# 1 231
  • Sofia
vox, чипсът ме впечатли!
Как се прави?

# 1 232
Настърган чедър, кръгчета лук и малко подправка на вкус. Пека на 180' за 15 мин. Формата ми е 7 см. гнездото.

Ето едно клипче в pinterest
https://pin.it/1aPd2UZY8

# 1 233
Здравейте,
Рецептата за мини щолени с крема сирене колко време преди Коледа може да се изпълни, за да стават за ядене щоленчетата по празниците?

# 1 234
  • In transit
Те и веднага са много вкусни, но можеш до седмица преди Коледа да ги приготвиш и съхраняваш в кутия. Само предния ден преди поднасяне да ги оваляш с масло и пудра захар. Това е от моя опит с този сладкиш.

# 1 235
Благодаря, да разбирам, че не се овалват непосредствено след готвене, а преди да се ядат? Или просто преди поднасяне ги доовалвам?

# 1 236
  • In transit
Благодаря, да разбирам, че не се овалват непосредствено след готвене, а преди да се ядат? Или просто преди поднасяне ги доовалвам?
Да, ако ще ги правиш по-рано, не ги овалвай, защото от захарта омекват много и на стайна температура може да почнат да лепнат. В този случай ще ги оваляш ден-два преди Коледа или когато ще ги подаряваш.

# 1 237
https://www.facebook.com/share/v/SQ8jan5yKGgcY9VD/

Коледен кекс 🥧🎄🪟💡☃️

Тази година май няма да украсявам.
Двамата близнака на 2 г и половина овършават на всякъде и няма шанс да сложа елха...🤨

# 1 238
Joy Joy, когато синът ми беше в ясла и градина, украсявах елха с безопасни за детето играчки и лампички с батерии. Почти всяка вечер я преподреждаше Simple Smile след като си изпълни задачката от адвент календара и си изяде лакомството. В хола върху комода бях сложила голяма ваза с естествени клонки, там вече си бяха любимите стъклени играчки.
Е детето тъкмо порасна и взехме коте, та то продължи традицията с пренареждането на елхата.
Но една безопасна елха за пренареждане печели 30-40 мин спокойствие вечер и развива фината моторика

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 21:27 от скаридка

# 1 239
Ние тази годинаще украсим хубаво, защото ние ще каним гостите Simple Smile

# 1 240
Скаридка,  замисли ме....ще взема да помисля сериозно.
Като написах предният пост и ми стана тъжно....

# 1 241
Скаридка,  замисли ме....ще взема да помисля сериозно.
Като написах предният пост и ми стана тъжно....
Когато детето беше малко, украсявах една мини-елхичка, която слагах върху комод - стоеше с часове да гледа лампичките как мигат. На 3 години беше като изкарахме пак голямата елха, с достатъчно "свободни" играчки под нея, така че да няма желание да я пренарежда.

# 1 242
Joy joy, аз съм купила елхичка от филц с играчки за лепене, надявам се детето да се занимава с нея тази година. Ако имаш интерес мога да я потърся и да ти я изпратя,но качеството е малко китайско Grinning

# 1 243
В Джъмбо вече са започнали да зареждат коледни неща. Все още не всичко е напълно подредено, но предполагам, че до няколко дни ще напълнят рафтовете.
Има и доста хелоуински неща, но определено фокусът се измества към Коледа.

# 1 244
  • Варна
Време е за нова тема. Simple Smile
Като чета заглавието 2023/2024 се замислям, че 2023 беше мнооого отдавна, не знам вие как сте Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт