НПМГ - Тема 10

• 65 437
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Екскурзиите и готиността нямат нищо общо с оценките Hands V Йорданова преподава и изисква. С термините, а не на обща култура "Бил съм умен, сетил съм се" Simple Smile На входните тази година доста двойки има, но пък веднага след това изпитва допълнително... На тестовете през годината намаше чак толкова дрсматично ниски резултати.

# 136
Той и Христов е такъв. Може да разказва забавни истории и любопитни факти, но трябва сериозно да учиш. При него нито може да препишеш, нито да не внимаваш в час. Ако си за 2, значи пише 2, няма такова нещо като 3 по милост.

# 137
  • София
Та не се намери един разумен човек , сред педагози, директори . психолози и всякакви замесени в казуса, да помогнат на това момче ... ? правила, сухи административни оправдания ,  оценки, съдилища.. и какво ли не се изговори и писа Confused
В крайна сметка това е съдбата/живота  на едно момче и всички гледат сеир
Не мога да си представя как се чувства това дете.... Confused

Кой бил прав, кой крив, кой луд, кой нормален ...  едно дете, умно момче,  повтаря клас, в елитно училище , в София , в 2024 та година, срам и позор за всички ... Ама всички замесени в казуса имат вина, абсолютно срамна работа...

Аз по принцип съм принципно против отнемането на деца от родители. По принцип, и това е много силна моя позиция - само изтезание би било, според мен, оправдание за такова действие... случая е, струва ми се, точно такъв. Абсурдно е родител да възпре детето си от явяване на изпит, който е фатален за продължаването на обучението му...

# 138
Йорданова я познавам по друга линия, съвсем адекватна, направо съм изумена защо му е писала толкова двойки на поправките.
Най-вероятно, защото си ги е изкарал. Преподава в класа на сина ми и още в началото на миналата година съвсем ясно даде да се разбере, че ще се учи сериозно по география и учат, какво друго им остава. Не съм чула нито един да смята географията за маловажен предмет, защото са друг профил и поради това да не учи, напротив - знаят, че изискванията са високи и ако скатават, ще си получат съответните оценки. Моят син не обича географията, но учи и съответно има между 4 и 5 на всички изпитвания, което съвсем обективно отговаря на истината.

# 139
  • София
Йорданова преподаваше по география на сина ми в 107 ОУ преди....6-7 години. Любим учител за екскурзии и извънучилищни мероприятия и строга в час.
В НПМГ синът ми не е имал предмет, по който да не се занимават и с материал, който не присъства в учебните програми... По история пък що неща минаха, които изобщо не присъстват в учебниците...

# 140
  • Mars Hotel
Абсолютно, и сега е така с историята. Непрекъснато имат проекти, презентации и домашни на материал извън учебника. Тази година имат и нов учител по физика, съвсем младичък, който преобърна представите ми за преподавател за един месец - много иновативни методи. На дъщеря ми физиката ѝ е много трудна по принцип, но разказва за часовете с голям ентузиазъм в момента.

# 141
Здравейте, аз имам момиче, което е пети клас в момента и има интерес към паралелката с биология, химия и немски. Доколкото разбрах, трябва да посещава курса на нпмг. Той в седми клас ли се провежда? В сайта им не успях да се ориентирам добре.
В последствие, подготовката в паралелката на ниво ли е? Видях, че там баловете за вход са доста по-ниски, но предполагам е заради изпита по химия и биология.

# 142
Satine, това са актуалните курсове за тази година. Курсовете по биология и химия са в 7. клас.
https://npmg.org/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/

# 143
Здравейте, аз имам момиче, което е пети клас в момента и има интерес към паралелката с биология, химия и немски. Доколкото разбрах, трябва да посещава курса на нпмг. Той в седми клас ли се провежда? В сайта им не успях да се ориентирам добре.
В последствие, подготовката в паралелката на ниво ли е? Видях, че там баловете за вход са доста по-ниски, но предполагам е заради изпита по химия и биология.
Има курсове в 7 клас, да. Относно подготовката - така са ги подпукали първия месец, че направо не може да гледа, горкото. Пуснали са тежката артилерия и не дават да пада гарда. Laughing
Не се оплаквам, де.... поне засега.
Баловете не са по-ниски! Просто само в тази паралелка се формират от ЧЕТИРИ балообразуващи! Всяко от децата в паралелката, ако беше избрало друга паралелка, щеше да има по-висок бал. Поне моето е така - балът му за математическите паралелки е с 17 точки по-висок от този, с който влезе в хибридната. Ако беше избрало само химия или само биология, също щеше да има по-висок бал.
Дано и при кандидатстване за стипендии да са ги съобразили тези неща, че иначе хич няма да е честно.

# 144
Значи като дойде време, избирам един курс по биология и един по химия и сме в джаза. Има ли значение при кой преподавател? Кога обявяват свободните места?

# 145
  • София
Има курсове в 7 клас, да. Относно подготовката - така са ги подпукали първия месец, че направо не може да гледа, горкото. Пуснали са тежката артилерия и не дават да пада гарда. Laughing
Не се оплаквам, де.... поне засега.
Баловете не са по-ниски! Просто само в тази паралелка се формират от ЧЕТИРИ балообразуващи! Всяко от децата в паралелката, ако беше избрало друга паралелка, щеше да има по-висок бал. Поне моето е така - балът му за математическите паралелки е с 17 точки по-висок от този, с който влезе в хибридната. Ако беше избрало само химия или само биология, също щеше да има по-висок бал.
Дано и при кандидатстване за стипендии да са ги съобразили тези неща, че иначе хич няма да е честно.

Това няма как да е вярно.
В смесената паралелка се вземат резултатите по биология+химия, в чистите се удвоява съответния бал. Няма как ако сумата от двете прави нещо си, удвоеното първо събираемо И ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА удвоеното второ събираемо да са по-големи от това нещо си.

# 146
Тази година имат и нов учител по физика, съвсем младичък, който преобърна представите ми за преподавател за един месец - много иновативни методи. На дъщеря ми физиката ѝ е много трудна по принцип, но разказва за часовете с голям ентузиазъм в момента.
Много е готин - миналата гогина се случваше да замества и при физиците няколко пъти, веднага им е грабнал интереса.
А тормозът върху учителите и ръководството вече се разпростира и върху учениците, синът ми каза, че ученици от втората смяна вчера са били снимани от непознати пред входа и на двора, като някакъв буквално е наврял камерата в лицето на едно момче, което днес ги предупредило, че ги могат да ги снимат. На мен това ми се вижда голямо безобразие и нямам съмнение в чии профили във фб ще се появят кадрите. Освен това скоро ще има и проверка от МОН. Надявам се тези политици, които публично подкрепиха позицията на НПМГ, да не стоят с ръце в джобовете, ами да съдействат на ръководството да се справи с безумния тормоз!

# 147
# 148
Големият ми син завърши НПМГ, а малкият в момента е 12 клас в същото училище. Тази история много ги е развълнувала и възмутила. И това много ме радва! Едно от най-хубавите неща на това училище е свободата, която дава и на учители (доколкото е възможно), и на ученици. Определено се опитват да им раздвижват мозъците и да им развиват критичното мислене. И в този смисъл тема за ИК си е съвсем резонна!

Надявам се на чудо и да се спре някак си тази опасна агресивна игра на Възраждане и подобни на тях платени популисти. Това си е лов на вещици.

# 149
  • София
Вчера са снимали ученици, които пушат около училището. То около всяко училище е едно и също. Само трябва да се издържи до поредните избори и после ще се успокоят нещата. Надявам се.

Общи условия

Активация на акаунт