НПМГ - Тема 10

• 65 384
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Преподавателите в хибридната паралелка са същите като в паралелките с химия и биология. Разликата е само в езика.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 12:51 от Гарганела

# 661
  • София
Здравейте отново, вчера подробно гледахме сайта с детето  и има школа по рисуване и дизайн - има ли я още , активна ли е ?
Приемат ли се петокласници ?  А относно спорта - видях, че има футбол, но като че ли е за по-големи ученици ? Могат ли и най-малките да се включат ?

За съжаление няма школа по рисуване и дизайн, а ние също се надявахме, уви. Училището е за химия, биология и математика и със супер строги учители по повечето предмети.

# 662
А имате ли актуална информация кога би трябвало да приключи строежа и дали се движи по график. Извинявам се ако е обсъждано.

# 663
  • Някъде там...
Напредват си, от нашия клас правят всеки ден по снимка и сглобяват после клипче. Simple Smile Мисля, че 2027 трябва да се мине на едносменен режим.
Проектът предвижда пристрояване на учебен корпус на 4-ри етажа с по 6 класни стаи на етаж и STEM център по природни науки, изследвания и иновации, както и пристрояване на многофункционална зала с 340 места и физкултурен салон.

# 664
На отворени врати Директорът каза, че в началото на 2028, ако всичко е по график, трябва да приключи строежа. После оборудване на стаи, кабинети, физкултурен салон...

Напредват си, от нашия клас правят всеки ден по снимка и сглобяват после клипче. Simple Smile Мисля, че 2027 трябва да се мине на едносменен режим.
Проектът предвижда пристрояване на учебен корпус на 4-ри етажа с по 6 класни стаи на етаж и STEM център по природни науки, изследвания и иновации, както и пристрояване на многофункционална зала с 340 места и физкултурен салон.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 12:11 от lexche

# 665
Аз винаги бих препоръчала НПМГ, пристрастна съм, и двете ми деца завършиха това училище - второто тази година. Училището има отлична среда, чудесни учители, някои от тях много млади и отдадени, децата много ги обичат. Ръководството си върши работата много добре. Но това, което най-много ни привлече нас, е усещането за свобода. Нищо не е на всяка цена. Ако искаш да се развиваш, ако си по-амбициозен или състезателен тип - има страшно много възможности да се изявиш и можеш да разчиташ напълно на учителите да ти помагат. Но при всички случаи, от училището излизат прекрасни млади хора, не само със знания, но и способни да мислят критично (разбира се, не важи за 100% от децата, но е нормално това).

Много се гордея с тези деца, не само с моите, а с всички. Това, което направиха с "Не пипай моята гимназия" 2 беше показателно за това какви деца учат там. Аз си поплаках на дипломирането миналата седмица, от щастие, че има толкова чудесни млади хора, и не малко от тях ще останат в България.

Извинете приповдигнатия ми тон, но все още се вълнувам Simple Smile

# 666
Здравейте! Записвам се във вашата темичка,тъй като моята седмокласничка таи надежди за НПМГ.Някой има ли прясна информация за състоянието на общежитието,условия за прием и изобщо всичко,което би успокоило една майка, тъй като не сме от града Simple Smile .Още разбира се,нищо не се знае,но проучвам варианти.Благодаря предварително

# 667
Някой може ли да сподели дали пак през системата се подават документи за второ и евентуално трето класиране за 5-ти клас? Или нещо на място се подава? Публично качват ли се всички класирания за да се види минималния бал?

# 668
Второ класиране е също през системата. Миналата година имало едно място за второ класиране. За трети вече мисля че не е през системата.

Някой може ли да сподели дали пак през системата се подават документи за второ и евентуално трето класиране за 5-ти клас? Или нещо на място се подава? Публично качват ли се всички класирания за да се види минималния бал?

# 669
Тук всичко е обяснено ясно и кратко:
https://dideva.alle.bg/p/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1 … %D0%B8-2025-2026/

От миналата година:
https://dideva.alle.bg/p/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1 … %D0%B8-2024-2025/

# 670
Една приятна тенденция, която се наблюдава: миналата година последният приет в НПМГ на първо класиране след 4 клас е бил малко след 150-то място.
Тази година са следните баловете:
НПМГ Мин. бал  - момчета 658.24, момичета 659.53

Като се извади 140-150 заради удостоверение и НВО, се получава, че последният класиран тази година е около 118-122 място. Всички очаквахме, че НПМГ след 4 клас набира популярност, но ето, оказа се, че с големи скокове.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 12:24 от lexche

# 671
  • София
Да, и аз това гледах. Но има и деца, които не са били на МЗВ, а влизат в НПМГ с олимпиада и ПМС. Също ми направи впечатление, че при едно 10тина деца в първите 100-120 има доста голямо разминаване между резутлата на ПМС и МЗВ в полза на ПМС, което ги вкарва в НПМГ. Не съм сигурна какви контроли се прилагат при провеждането и проверката на ПМС, но да не спекулирам. Явно от НПМГ е взето това предвид, след като отдават такава тежест на това състезание..

# 672
Не е съвсем така. Може да са си били на МзВ, но с номер, а не с името си. Тогава в примерната класация, попълват само данните с име и отделно тези с номера, защото няма как да знаят на кого е, като е под номер.
Едните са по-силни на един тип състезания, други - на друг. Отделно, че и децата може да са се притеснили на някое от състезанията. За МзВ често го чувам.

Да, и аз това гледах. Но има и деца, които не са били на МЗВ, а влизат в НПМГ с олимпиада и ПМС. Също ми направи впечатление, че при едно 10тина деца в първите 100-120 има доста голямо разминаване между резутлата на ПМС и МЗВ в полза на ПМС, което ги вкарва в НПМГ. Не съм сигурна какви контроли се прилагат при провеждането и проверката на ПМС, но да не спекулирам. Явно от НПМГ е взето това предвид, след като отдават такава тежест на това състезание..

# 673
  • София
Да, да, възможно е, затова казах, че не искам да спекулирам, но ми се стори странно за някои, които проверих по инициали, не бяха с фиктивни номера. Но е възможно да не им е било ден по време на МзВ..

# 674
Двете състезания са много различни. Вероятно измерват и различни умения донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт