НПМГ - Тема 10

• 65 342
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И като я съди, интересно защо не спечели делото. Първо даже отричаха, че имало задание за ИК, сега признаха от училището. Объркаха се нещо. Майката каква била е ирелевантно, тук става дума за един ученик.
Ако публикувания в профила на тази жена тест на сина е автентичен детето хич не е за двойка. Тя има нужда от лечение, но този тест за мен или е дописван или двойката е тендензиозна.
И аз гледах тестовете и се чудих как може да има двойка. Прилича на лично отмъщение. И пак казвам, тройки по милост се пишат навсякъде, баш сега с този ученик са се заяли, който е очеизвадно умно дете. Не знам.
Интересно ми е каква е статистиката на повтарящите ученици за всяка година. Защото доколкото знам почти няма такива, дори и от най-забитите училища в ромските махали.

# 76
  • София
А как разбрахте, че тестовете са автентични?
Детето е изпитвано пред комисия, не е да е бил само учителят по география. Колко да е лично.

# 77
  • София
Това лесно може да се установи, защото в училището имат тестовете. Сравнява се тестът, който майката показа, с техния и готово.
Както и да е, просто споделям мнение,. Жалко за момчето, не бива да е изкупителна жертва тук.
Оттук нататък какво ще е посланието към нас, родителите - ако много знаеш и подаваш жалби, детето ти ще повтаря класа. Малко така излиза.

# 78
А Вие как разбрахте, че е умен? 16годишен умен младеж, нямаше да ходи по акъла на лудата си майка, а щеше да й се упълчи и да се вземе в ръце и да учи. На тази възраст всички момчета се опълчват на майките си, а този като примерно мамино синче изпълнява всичките й нариждания, да ходи или да не ходи на училище и т.н.
В отчетните теми четох, че тази година в ТУЕС половин клас бил оставен лятото на поправка по БЕЛ. Някой да е чул по медиите за това? Взели са си поправките децата и са си преминали в горен клас.

# 79
  • София
Jasmin, вие не четете ли какво са отговорили хора с преки наблюдения. И как разбрахте, че след като детето било умно, има знания за тройка по география - от публикуван от майката, която е с очевидни патологични отклонения, тест в социална мрежа. Откъде накъде ще се пише тройка по милост, защото бил умен. Това пък съвсем не го разбрах.

# 80
  • София
Прочетох всичко, казусът ме развълнува. Разбрах, че е умен, защото гледах видеоматериала в ютуб, от който започна всичко. Интелигентно дете ми се видя, само малко притеснено пред камерата.
Само не си обръщайте агресията към мен, аз съм просто един родител с различно мнение. Децата ми не са в НПМГ.

# 81
В нашето училище има оставени деца на поправка, има и повтарящи, има и, доколкото разбрах, и незавършили. Ами, няма да е първия. Явно, конструкцията луда майка-син когато е напуснала СМГ, са си плюли в пазвата. Интересно Тонев как се е справял, може и да не е била толкова откачена тогава

# 82

Оттук нататък какво ще е посланието към нас, родителите - ако много знаеш и подаваш жалби, детето ти ще повтаря класа. Малко така излиза.
Нищо такова не излиза, излиза, че ако детето ти не учи, не влиза в час и не покрива критериите за 3, ще повтаря. А сравненията с ромските училища без повтарячи са неадекватни, НПМГ е елитна гимназия и именно заради това има и по-високи критерии за оценяване, които са едни и същи за всички ученици в училището.

# 83
  • София
А в 8-ми клас колко е имал по География и при същия преподавател ли е бил?

# 84
  • София
Е то точно от такива вълнения като на Jasmin ни манипулират политиците. Плащаш си на определена медия и после ставаш защитник на традиционните ценности, че вече и в елитните гимназии видиш ли образоват децата да са против тези ценности. А в този случай е толкова очевидно - защо се раздува и изкривява в медиите.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 12:10 от Magenta2022

# 85
В 32-ро преди десетина години съученик на дъщеря ми повтаря девети клас. За сметка на него дойде момиче от горния випуск, което също повтаряше. Имаше и няколко деца с двойки за годината, които бяха преместени през лятото в други училища за да се явят там на изпит и да не повтарят.
За ТУЕС пък двойка за годината и оставане на поправителен изпит си е нещо нормално.
Това, че има училища, в които пишат тройка по милост, не означава, че е нормално и трябва да се случва.
Мой познат е седял на един чин с Наум Шаламанов и ми разказва, че учителя по химия напуснал, защото отказал да му пише тройка. И как да го направи, като ученика не е можел да напише формулата на водата.

# 86
Ох, за ТУЕС , приятелско дете говореше как се борил като лъв за тройка, вече е студент, но още го помни.

# 87
Ох, за ТУЕС , приятелско дете говореше как се борил като лъв за тройка, вече е студент, но още го помни.
Така е от години и като гледам не се отразява негативно на наплива за ТУЕС.

# 88
Вижте й на ясмин постовете и ще се ориентирате защо така изведнъж цъфна в тема за училище.
В частните ще прекратят договора, имат си клаузи. Майката си го знае и стои далече от тях. Поне според собствените й писания в нета.

# 89
  • София
Това лесно може да се установи, защото в училището имат тестовете. Сравнява се тестът, който майката показа, с техния и готово.
Както и да е, просто споделям мнение,. Жалко за момчето, не бива да е изкупителна жертва тук.

Като родител на завършил вече младеж в НПМГ, мога да кажа само, че ръководството на НПМГ е отворено към всякакви дискусии с родителите. За и против преподавател, за ротация на учители, за битови неволи, за подкрепа в подготовка в учебна и извън учебна дейност... Поне моят личен опит е такъв!
Смятам, че никога не биха отхвърлили конструктивен разговор. Когато съм имала питане или даден проблем с нещо в гимназията, винаги съм била изслушвана. Винаги са давани отговори на въпросите ми и в повечето случаи проблемите са били решавани, според възможностите на гимназията и законодателството...
Сериозно и напълно откровено..., на такива сигнали за реваншизъм точно в НПМГ гледам с абсолютно недоверие!

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 13:07 от Слънчевата

Общи условия

Активация на акаунт