НПМГ - Тема 10

• 65 337
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А измъченият учител какво да прави горкият. Върши си работата, преподава, обсъждат с децата разни теми, пише оценки, когато изпитва... И явно написва без да знае, че не трябва, някаква ниска текуща оценка на генийчето и отмъстителната повелителка на вселената го подгонва с ужасни клевети и обиди. И той е човек - има нужда от нормално човешко отношение, не от маниащини. На всеки от нас в живота може да му се падне някой вманиачен да го преследва и в такива ситуации нямаш много какво да направиш.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 09:29 от Magenta2022

# 61
  • Mars Hotel

Наистина странна масова позиция на всички - да ритнем слабия.🤷
Наистина ли мислиш, че тя е "слабия" в тази ситуация? След всички изнесени факти? Приемам сина за жертва, без колебания. Но майката е агресор, налагащ тормоз над учители, ръководство, съученици и родители на съученици. На всичкото отгоре Истанбулската конвенция е нищо повече от любима дъвка за обществото, затова и се тръби толкова. Ти също само за нея се хващаш. Защо останалите деца, които са аргументирали позицията си против имат отлични оценки? Ами по философия и по БЕЛ какво ѝ е пречело? А дробите на Кортезов?

# 62
  • Отвъд алеята зад шкафа
Проблемите на тази кукувица са много преди НПМГ. И в MIT да беше синът й щеше да е недооценен и с кофти преподаватели.

Аз не виждам какво лошо има да се обсъжда ИК, жалко, че масовите "истински мъже" по думите на тази луда майчица, са тези, които претрепват жени безнаказано, защото законодателството ни е изостанало най-малкото с десетилетия и за съжаление нашата държава не прие ИК. Затова пък черната статистика продължава и никой няма защита.

# 63
Не е правила проблеми само в НПМГ, тормоз имаше и когато детето й беше в СМГ - и там жалби, заплахи, разправии с директор. Съчувствам на учителите и на ръководството. Тази жена има нужда от помощ според мен, превръща детето си в жертва, ще повтаря клас. Най - разумното ми се вижда детето да бъде преместено в друго училище. Тя обаче отказва, тук като детето било в топ паралелка. А може би вече никое елитно няма да я иска. СМГ си плюе в пазвата да не се върне там. Елитните частни пък са в пълното си право да не го вземат и не вярвам да го направят. Сложен случай...

# 64
Ще има политически натиск от възраждане към ръководството на училището, дано да издържат до изборите и да не поддадат. После всичко ще заглъхне.
Горкият младеж, той е жертва, но жертва на майка си, не на училището.
Не е единственият ученик с двойка, но другите деца, подкрепени от родителите си се стягат, учат и си взимат поправките. В наборните теми бях чела, че в ТУЕС половината ученици от един клас били оставене лятото на поправка по БЕЛ, да се е чуло нещо по медиите затова? Взели са си децата лятото поправките и продължават напред.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 10:06 от stefi2005

# 65
Ще заглъхне обществения отзвук. Но тормозът на този родител към учителите няма да спре, той си тече от години. Крайно време е детето да се премести и някои институции да се задействат. Като й чета ясновидските разбирания, се чудя в каква среда живее това дете, а има и още едно по- малко, и дали някои други институции не трябва да се задействат.

Ще има политически натиск от възраждане към ръководството на училището, дано да издържат до изборите и да не поддадат. После всичко ще заглъхне.
Горкият младеж, той е жертва, но жертва на майка си, не на училището.

# 66
Изпитните работи на детето се пазят. Щом са му писали поредица от двойки на няколко поправки, означава че не научил преподавания материал. Всички въпроси са от учебника. Щом се е докарал до двойка и изпит, да беше изкълвал учебника.
Относно ИК оставам с впечатлението, че е предложена, като тема за проект, а не като задължителен за учене материал. Проекти се правят още от първи клас и те са по тема, а не по материал от учебника.

# 67
Тезата, че един отличник по мстематика няма как да върже 3 по география, следователно е нарочен много издиша и няма да мине на никого, особено пък пред родители, чиито деца учат в същото училище и знаят какви усилия са нужни, каква е скалата за оценяване и какво е отношението на учителите. Много по-вероятно е на великия математик да му е промит мозъка, че не бива да губи време с маловажни предмети, защото го чакат велики дела, а в гимназията системното неучене и неполагане на усилия по който и да е оредмет, води именно до това - невъзможност да догониш другите и съответно честно изкарани двойки. Ходил е на 4 поправителни пред комисия, оказана му е подкрепа като на ученик с нужда от консултации, но явно човекът просто не учи, за да не си губи времето с глупости като география, това е. Ако беше нарочен с цел да потърси друго училище, щеше да има проблеми по всички предмети, а не само по един, така че тезата е доста несъстоятелна и няма кой да повярва. Допълно пък търсенето на подкрепа именно от депутат от Възраждане, които вече се представиха като хулиганите и трабълмейкърите в НС, прави нещата още по-грозни и автоматично надъройва мислещата чадт от хората против тази майка. Синът ù е жертва на нейния комплекс за малоценност поради липсата на професия и квалификация, който компенсира чрез детето си, очаквайки от него грандиозни постижения, на каквито то не е способно, защото е нормално момче, точно като всички други, а не свръх надарен гений. Тя просто го съсипва.

# 68
Това дете няма ли и баща или други роднини?

# 69
Мда, поредната откачена майчица с гениално момче "математик". Заради такива лумпени като нея сега, ако има наистина проблем с някой учител, автоматично ще се обвинява родителят.
Какво беше толкова трудното синчето да понаучи нещо по география и да напише, че не харесва ИК

# 70
Ако публикувания в профила на тази жена тест на сина е автентичен детето хич не е за двойка. Тя има нужда от лечение, но този тест за мен или е дописван или двойката е тендензиозна.

# 71
  • София
Като имаш предвид това:

Тя има нужда от лечение,

Кое от тези две е според теб:

Цитат
но този тест за мен или е дописван или двойката е тендензиозна.

# 72
Аз и въпросния учител не го разбирам. Да пише там една тройка и да заминава в горен клас по реда си маминия, защо е било нужно това редене на двойки, че и повтаряне, че и дело с двама адвокати. Малко пресилено ми е и това.
Нямам представа от училището, не съм имала дете там, нека хората кажат, но защо просто не са потушили со кротце цялата работа и да не се стига до въпросната Пернишка трагедия. Такива луди има във всяко елитно училище и в доста частни, там как ги укротяват, едва ли се разнасят по съдилища и по политически партии

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 11:13 от Априлски душ

# 73
Защото не е представена цялата история и някои неща тя си е изтрила като коментари и постове в социалните мрежи и групи. Учителят я съди, защото след първата двойка тя си позволи да го набеждава в социалните мрежи като педофил и използваше обидни квалификации относно този учител публично. Има право да я съди, но в България тези дела за обиди в интернет пространството не минават, за съжаление. Но наистина квалификациите бяха брутални. Това е и поводът синът да не посещава часовете по география - била атлетичен, ходил на фитнес, отказва да го пуска при този господин с не знам си какви наклонности, които тя сама си съчини. После явно я посъветваха да изтрие тези постове, че нямаше да са в нейна полза.

Аз и въпросния учител не го разбирам. Да пише там една тройка и да заминава в горен клас по реда си маминия, защо е било нужно това редене на двойки, че и повтаряне, че и дело с двама адвокати. Малко пресилено ми е и това.
Нямам представа от училището, не съм имала дете там, нека хората кажат, но защо просто не са потушили со кротце цялата работа и да не се стига до въпросната Пернишка трагедия. Такива луди има във всяко елитно училище и в доста частни, там как ги укротяват, едва ли се разнасят по съдилища и по политически партии

# 74
О, Боже!! Благодаря, сега разбирам. Горкото дете

Общи условия

Активация на акаунт