НПМГ - Тема 10

• 66 796
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Яд я е, че не е в СМГ, според мен. И ... изперкала работа. Като не е в СМГ, какво му е на НПМГ? Аз лично предпочитам НПМГ. Е, не "ни" приеха след 4 клас, но ако има желание детето след 7, ще се радвам пак да се пробваме.

# 361
  • София
Нападайки майката или детето, влизаме в тона и на нивото на майката, както и на онази партия... това не е в полза на училището в момента. Поне така разтълкувах Вампирчето. И съм съгласна.
Изпускането на нервите не е в ничия полза.

# 362
  • Някъде там...
И не можа ли да го сподели с тон, различен от този на майката тогава?!

# 363
На мен лично ми е много мъчно за това момче, но не виждам как би могло да продължи да учи там след всичко, което стана. Все пак в това училище учат и преподават хора, не ангели и светци. На мен дори ми е трудно да разбера какво точно иска тази жена.

1. Да не повтаря 9 клас;
2. Да не го занимават с предмети, които тя/той не желаят да учи. Съответно да има 6-ци по тях;
3. Да се съобразяват с нейната визия какво и как да се преподава. И съответно какво, как и кога го изпитват;
4. Винаги да е избран в отбора на училището по математика;
5. Учителите, директор, администрация винаги да са на линия за комуникация, независимо от време и час. Да са търпеливи, разбиращи и съобразяващи се с нейните указания и мнение.

Това до тук е моето обобщение, наблюдавайки съвсем дистанцирано казуса..

# 364
  • Някъде там...
Междувременно е хакната и страницата на училището във фейсбук...

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:14 от Жабче

# 365
При мен няма проблем, аз я отварям. И фейсбук, и сайта.

# 366
  • Някъде там...
Не го гледайте, да не им правим трафик. Ясно е, че ще е гнусно, те толкова си могат.
Чудех се на затишието в последните дни, а то е било затишие пред буря. От вчера, атаки от няколко страни. После вярвайте, че не са координирани. Скоро са изборите.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 23:38 от Жабче

# 367
Ясно. Използвали са момента да го пуснат 3 дни преди избори. Точно това са тези, които са идвали с камери да снимат децата. Наистина трябва да се ходи да се гласува, защото с тази ниска избирателна активност, всеки глас ще е важен.
ПС: Още се чудя не трябваше ли родители да направим нещо. Родителите от класа на Кортезов бяха тръгнали да правят нещо като видео, но май се спряха.

# 368
  • София
Вече няма логика в тази мащабна атака, освен ако не тестват системата със случайно попаднала на пътя им "жертва". Нещо от типа "докъде сме в състояние да стигнем без държавата да може да ни попречи".
На мене лично ми се струва, че е по-разумно да се спре нищенето на казуса точно тук - форумът е публичен и достъпен за всички.

# 369
  • Някъде там...
Ние реално не изнасяме нищо повече като информация от това, което вече е публично достояние. Но ако масово мислите, че е по-добре, ок. Просто съм ужасно възмутена как въобще е възможно това да се случва безнаказано...

# 370
  • София
Не мога да твърдя, че съм права, но на мене ми се струва, че в конкретната ситуация трябва да се действа хладнокръвно, без излишни емоции и коментари в социални мрежи, особено от страна на НПМГ. Често представлението приключва, когато си тръгне публиката.
А иначе действия чрез МОН, полиция, ДАЗД, съдебна система, а ако има публични изяви, да са в национални медии. Все някой механизъм трябва да сработи. Поне така се надявам.
Но със сигурност нищо не може да се разреши тук или във ФБ.

# 371
Няма да гледам последното видео, защото свинщината, на която са способни тези политици, вече я видяхме. Горките ни учители, колко може да бъде търпяна тази агресия? При все че имат подкрепата на родителите и цялата общност на НПМГ, включително бивши възпитаници на гимназията, стресът, на който са подложени, е безумен.

# 372
Има нужда от повече обществена подкрепа.

# 373
Трябваше родители, най-вече от класа, да се съберат в училище и някоя медия да ги отрази и да ги чуе и тях.

# 374
Предполагам си траят, за да не обвинят училището, че участва в предизборната кампания. Но докато едните играят по правилата, другите не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт