НПМГ - Тема 10

• 66 804
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • София
[...] Между другото явно ще местят детето. Г-н Кортезов му е писал препоръка, която да се представи на бъдещата му гимназия. Такива за държавните гимназии май не се изискват, така че очаквам да отиде в някое частно училище.
Спрете да пускате такива слухове и разпуснете седянката! Не помагате на никого!
Детето има право да учи в тази гимназия не по-малко от вашите деца.

# 346
  • Някъде там...
С риск да се навра между шамарите... Обаче с какво помага тогава последният пост и то с този тон?

# 347
Спрете да пускате такива слухове и разпуснете седянката! Не помагате на никого!
Детето има право да учи в тази гимназия не по-малко от вашите деца.
Аз не разбрах кое са слухове- че г-н Кортезов е писал препоръка или, че детето ще се мести в друго училище?
Точно пък в тази тема не съм срещнал нито едно негативно изказване срещу детето.

# 348
Това, че си се класирал за дадена гимназия, съвсем не означава, че ще я завършиш, особено ако отказваш да се явяваш в часовете, отказваш да учиш, да пишеш домашни и да спазваш общите правила, които са еднакви за всички. Отделен въпрос е с какви очи се появяваш пред тези, чиито животи и нерви целенасочено съсипваш, с какви очи се появяваш на родителска среща, когато знаеш какви проблеми създаваш на другите ученици и семействата им. И това се очаква да бъде търпяно, защото едно да не казвам какво е по-велико от всеки друг в това училище?

# 349
Трябва да е много закъсало частно училище...
Единственото частно в което би могло да учи този невероятен математик е ПЧМГ.
Но не мисля, че биха си го причинили.

# 350
Кое от всичко казано е слух? Препоръката за друго училище е факт. Дали и кога ще се мести, никой не е споменал конкретно, освен че това навежда на мисълта, че търси друго училище. Мисля на всички е ясно, а и няколко пъти се уточни, че в случая детето е жертва на майка си. Никой не е говорил против него. И да, то право има да остане, но предвид всички тези неща, които майката сътвори, аз не виждам как би издържало това дете да се върне в училището, което е било досега.

# 351
Не мисля, че някой от учителите или децата ще приеме отново нормално момчето. Дори и от другите училища ще са предубедени.

# 352
  • София
Точно пък в тази тема не съм срещнал нито едно негативно изказване срещу детето.
и веднага след това
Мисля на всички е ясно, а и няколко пъти се уточни, че в случая детето е жертва на майка си. Никой не е говорил против него. И да, то право има да остане, но предвид всички тези неща, които майката сътвори, аз не виждам как би издържало това дете да се върне в училището, което е било досега.
и
Не мисля, че някой от учителите или децата ще приеме отново нормално момчето. Дори и от другите училища ще са предубедени.

Не зная Вие какво разбирате под негативно изказване, но според мен тези двете напълно отговарят. Коя от Вас би била щастлива, ако някой каже на детето й, че е жертва на майка му? Защо детето да не се върне да учи в НПМГ? Какви са децата и учителите в това училище, че да не приемат детето? Защо творите и раздухвате гадости по адрес на детето? Така по-велики родителки ли се почувствахте?

# 353
Истината е негативна, така е. Обаче е факт. Какви точно гадости са писани за детето точно, че не ми е ясно?

За него никой не е казал нищо, всички говорим за майката. Но е вярно и, че детето й се връзва. Все пак не е на 5 години, а на 16, може да си остоява малко повече правата и вижданията.

И да се върне да учи в НПМГ, защо трябва да го приемат все едно нищо не е станало? Реално е станало, при това нещо голямо. Не знам къде е истината, но със сигурност нещата няма да са като при друго дете, чиито родители не се месят в учебния процес.

# 354
То това явно е целта сега да кажем нещо негативно, но няма да стане.

# 355
Намеса в учебния процес, прекалено груба и безцеремонна при това, е било до някое време, в момента г-жа майката е намесила и политическа партия, която ползва всички възможни държавни лостове за тормоз, далеч надминаващ всякакви граници на нормалното - като започнеш от проверки на всякакви нива и по всевъзможни малоумни сигнали, минеш през незаконното заснемане на ученици с камери през оградата, публично говорене, в което нашите деца директно биват наричани еничари и безродници, та стигнеш до списъка с адреси на учители! Ама да наистина, съвсем нищо не е станало, което да ни кара да се ядосваме и няма птоблем да запазим неутрално отношение!

# 356
  • София
Вампирче, в тази тема точно има подчертано въздържано отношение към детето, въпреки чудесата, които майката е натворила, именно защото е дете и никой от нас не би искал наше дете да е на негово място. Да имаш за родител кукувица, която се е фокусирала върху теб и го демонстрира пред целия свят, включително твоят микросвят от училище и приятели на 16 г е достатъчно тежко.

# 357
Моето скромно мнение е, че когато си тръгнал да развяваш личните си проблеми с едно училище по телевизии, политически партии, пазарища и клюкарници, трябва да не се учудваш, когато чуеш мнението на хората. Това за майката. Тази жена заведе сина си в телевизията, в съда, мъкна момчето си къде ли не,  НПМГ даже дълго време чакаха, преди да се обадят на дазд

# 358
На мен лично ми е много мъчно за това момче, но не виждам как би могло да продължи да учи там след всичко, което стана. Все пак в това училище учат и преподават хора, не ангели и светци. На мен дори ми е трудно да разбера какво точно иска тази жена.

# 359
Иска синът и да не повтаря, най-вероятно.
Срокът напредна, може и да успее да го изтегли някъде в десети клас, да пооправи кашата, която забърка

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 19:44 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт