НПМГ - Тема 10

• 66 758
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Някъде там...
Определено създадоха прецедент, вкарват си автогол от МОН.
Иначе, точно защото изискванията са завишени, този поправителен изпит не е на същото ниво и реално останалите може да се оплачат, че са ощетени. Simple Smile
Ако остава в същото училище, най-здравословно за всички ще е контактът с училището да поеме другия родител. Изключително е счупена комуникацията вече.

Но иначе да, доста се изисква по всичко. И скалата за оценяване е доста строга. Свикват децата, в 8 клас са по-ниски оценките, после като че ли не е така. Това не пречи почти 2/3 от класа ни да взима стипендия за успех.

# 436
А дали и други деца са получили шанс с тази нова дата?

# 437
  • София
А дали и други деца са получили шанс с тази нова дата?
Едва ли, но мисля сега е редно навсякъде, където има повтарящи ученици и имат желание да се явят, от МОН да им изготвят изпитите.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 11:22 от Циндил - Пиндил

# 438
Редно е всички деца да получат шанс и да, изпитът да е общ и изготвен от МОН.

# 439
С къде остава посрщаването на часовете в 10 клас, текущите оценки и т.н, и т.н

# 440
Става дума за повтарящите. Simple Smile

# 441
Не е ли по-добре да оставим повтарящите да решат сами какво искат - дали да "прескачат" или да продължат със затвърждаване на знанията. Може ли да се обобщава за всички повтарящи, във всички училища.
Щом заявлението на проблемното дете е прието и удовлетворено, значи има законова възможност. Който иска - да се възползва, но защо всички да са под общ знаменател.

# 442
  • София
За съжаление и аз не мисля, че са приключили нещата - майката иска уволнение на господина по география и смяна на ръководството на училището.

# 443
  • София
Аз не знам каква е точно ситуацията с действията на учителя по география. Ако наистина е правил презентация пред ученици от училището, показвайки сайта на майката със свещите, е ясно, че няма място в това училище. Това обяснение, че и учителите били хора, няма как да се приема в случая като аргумент. Ако си професионалист и добър педагог, трябва да спазваш някакви граници - става дума за деца, ти си зрелият човек, който дава пример и се държи достойно. Ако с вашето дете учител постъпи по такъв начин, как ще реагирате?
Детето е направило глупост и то не една, но не е достойно да го унижаваш заради това.

# 444
За съжаление и аз не мисля, че са приключили нещата - майката иска уволнение на господина по география и смяна на ръководството на училището.
От кой го иска и на какво основание? Ако основанието ѝ е, че от третия опит е взет поправителен изпит и затова не е трябвало да остава без оценка за годината, то основание няма. Ако има доклад за констатирани нередности от МОН/РУО, то не трябва тя, а компетентната институция да поиска смяна на ръководството...

То и аз може много работи да искам, ама като не са ми в правомощията/компетенциите, то само си ги искам...

# 445
  • Sofia
Аз ПА искам учителят по география да остане. Кой сега има повече власт между нас двете, ъъъ?

# 446
  • София
То трябва някакви граници да има. 3-5 години. Искала някаква нещо си. За мен е недопустимо, че се е стигнало през годините до напускането на учители заради на някаква инсомниите. Стотици деца учат в училището.

# 447
Предполагам, че основанието на МОН за извънредната поправка са предишните му тестове. НПМГ бавиха и не ги даваха дълго време. Ако са ги били скалъпили набързо, нищо чудно да са им намерили грешки, може и скалата за оценяване да е твърде висока, за разлика от разни препоръки на  МОН. Не е нечувано комисии от училищата нарочно да прецакват ученици, като комисия най-вероятно е само един или двама учители. Сега, нека не представяме нещата черно-бели и определено има доста учители в сивата гама, хора са като всички останали

# 448
  • София
Родителите на деца, учещи в училището, трябва да знаят имало ли е такава/такива презентации на сайта на майката пред ученици от училището в учебно време. Сигурно се е обсъждало сред децата, ако е имало, нали? Аз като нямам дете там, откъде да знам. Те да кажат, имало ли е или не. Потребител писа малко по-назад в темата, ама никой родител тук не реагира с конкретна информация.

Употребата на условно наклонение не е много добра идея по тази тема.
Ако, ако, аз не знам, но ако.. И започват внушенията то не е правилно да.....

# 449
Майката била поискала... ами то във всеки випуск има поне по една майка, която подхваща лична вражда срещу някой учител и иска да бъде уволнен, като при това смята, че общите правила точно за нейното отроче не трябва да важат и настоява за изключения.

Общи условия

Активация на акаунт