НПМГ - Тема 10

• 66 770
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Някой се опитва да провокира. Какво ще спечели НПМГ ако изпрати на международно състезание некадърници?

# 421
Някой се опитва да провокира. Какво ще спечели НПМГ ако изпрати на международно състезание некадърници?
Не е задължително да са "некадърници". Просто не са били достатъчно добре подготвени за състезанието-вътрешен подбор. От страни изглежда като да се подготвят избирателно.
Нещо, за което общественото мнение разкъса момчето и майката.

# 422
  • София
Ако бях на мястото на ръководството, с чиста съвест бих се опитала да се дистанцирам от това дете, заради майка му. Ако беше отишъл на състезанието, вероятно щеше да има още безброй претенции, относно отрганизацията... Та дори и нарочно да са го отлъчили, напълно ги разбирам! И те са хора!

# 423
Ако майката е права защо не се намериха и други родители и ученици да протестират срещу начина на провеждане  на въпросната квалификация за сеул, срещу учителката по бел и по философия, срещу господин Христов и домашната за ИК и за другите неща, срещу които въпросната майка подава сигнали до руо и мон? Според публикации в тази тема от ръководството на НПМГ са доста кооперативни и след жалби от родители са сменяли учители или са намирали решения на проблеми, когато повече родители протестират. А сега няма протести от други родители, освен въпросната майка.

# 424
Ако е вярно това за презентацията на господина, в която показва сайта на ясновидката по време на час, пред сина и, то това си е чиста подигравка. Няма кво да се лъжем. Даскалът ачик си се е подиграл. Не знам, обаче, кога се е случило. Ако е след жалбите, които доста са го изнервили, е имал оправдание, и той е човек и има нервна система.
В крайна сметка не може да ръсиш жалби за щяло и нещяло на килограм и да си мислиш, че другите ще търпят.
Жалба се пише тогава и само тогава, когато наистина е погазен закон, има някакво самоуправство  и е нарушена справедливостта. Тази майка преди този случай със Сеул, е писала жалби за пълни глупости. Жалбата срещу презентацията за ИК също е пълна глупост. По закон учителите имат доста свобода в преподаването си, а майката срещу какво жали, срещу преценката на един учител как да си върши работата. Така, обаче, не става. Получило се е лъжливото овчарче. Викаш за фалшиви опасности хиляда пъти, омръзнал си на всички, раздразнил си всички и после, ако има нещо наистина важно, тогава естествено, никой няма да те отрази.
И за капак има косвена жертва в случая, едно момче на 15 години.
Искам просто да обърна внимание, че ако жалбата беше само една, по въпроса за Сеул, ако преди това не е имало заяждане с други учители, претенции за оценки, подмятания, писма и прочее, тогава може би и други родители щяха да вземат случая по-насериозно.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 15:13 от Априлски душ

# 425
Каквото и да си пишем жертва е само момчето. Има ли новини дали си е взело поправката? Учителите, дори и много умни, са хора, не са светци. Ако непрекъснато ги дразниш, почти сигурно ще ти отвърнат в някакъв момент.

# 426
Лични данни изнесе майката.

# 427
  • София
Лични данни изнесе майката.
чии?

# 428
Младежът си е взел изпита върху тест, който е бил изготвен от МОН и вече е в 10 клас. Браво!
Смятам, че това е справедливо и много се надявам да не влезем в дискусия кой прав и кой крив, кой да кого е извивал ръцете.
Утре ще разберем дали е сменил училището.

# 429
Като оставим настрана частния случай на тази жена и сина й, това не създава ли прецедент? Сега всеки един оставащ и след третата поправителна сесия, ще може да пише до МОН и да се явява в средата на втория срок на учебната година, за да премине по-горен клас.
Как се наваксват два месеца и половина учебен материал?

За мен лично не е от значение в случая кой крив, кой прав, а, че правилата трябва да важат за всички еднакво. Не, когато майка ти е плясната в устата и се покаже по телевизията, за теб да има специални условия.

И може би наистина поправителните изпити да се изготвят от МОН с точни правила за оценяване. Отново за да няма кой прав, кой крив и какво трябва да се покрие за положителна оценка.

# 430
  • София
Разгеле, много се радвам, че случаят е разрешен, хайде дано да започнем да обсъждаме и други въпроси вече 😉 На мен ли само ми се струва, че по всички предмети учителите са доста строги и взискателни, дават трудни тестове и съответно както уж са събрани все отличници се получават ниски оценки? Излиза, че едва ли не по всичко трябва да си на доста по-високо ниво от учебника, не само по профилиращите предмети.

# 431
Между другото е много добре наистина поправителните тестове да са от МОН, права е Соул! Също и повишителните изпити или както им казват, изпит за промяна на оценката. Защото има доста учители, които действат недобросъвестно, лично познавам такива, не говоря за НПМГ, а за съвсем друго училище.

# 432
Аз лично не вярвам да са приключили нещата, въпреки че ученикът преминава в 10 клас. Чета в пост, че адвокатът се заканил, че не са приключили с това училище и ще има още какво да видим.

# 433
  • София
Аз лично не вярвам да са приключили нещата, въпреки че ученикът преминава в 10 клас. Чета в пост, че адвокатът се заканил, че не са приключили с това училище и ще има още какво да видим.
Да се надяваме, че училищното ръководство ще прояви мъдрост и дипломатичност, а не инат,  и всичко ще отшуми. Всяко чудо за 3 дни.
Предполагам, че младежът е следил учебния материал дистанционно и ще влезе бързо в крачка в училище.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 21:19 от xxxxxx

# 434
На мен ли само ми се струва, че по всички предмети учителите са доста строги и взискателни, дават трудни тестове и съответно както уж са събрани все отличници се получават ниски оценки?
Според мен не е чак толкова трудно да имаш висок успех, стига да си учиш системно - от 29 в класа на сина ми, 20 взимат стипендия. Ученето има смисъл, когато е трудно, но възможно за изпълнение, защото така се постига напредък и развитие. Не очаквам 6 по всичко, нито го изисквам като родител.

Общи условия

Активация на акаунт