НПМГ - Тема 10

• 66 754
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не мога да повярвам как заради разни очевидни провокатори в темата продължава да се обсъжда въпросът с учителя по география и то след като детето си взе успешно изпита.
Днес 18 деца от НПМГ се върнаха с 18 медала от международно състезание в Катар! Г-н Ушагелов беше лично на летището за да посрещне децата. Ръкува се с всяко едно от тях, поздрави ги за огромния успех и подари цвете на всяко дете. Дойде при родителите на децата и им благодари за подкрепата към училището в последните тежки месеци.
Spensa, аз съм родител, който се гордее с това, че детето му учи в това училище, с този директор и с прекрасни учители. Благодарна съм, че по география му преподава именно Даниел Христов, който за една година успя да събуди в детето ми интерес към географията и да я превърне в любим предмет.

# 466
https://www.youtube.com/live/aWfFfV1aYGE?si=RvN1fnRanEBVseN7
Посланието на Ани Кирилова към заблудените родители от нпмг в бгмама (първите 18 минути). Нещата още не са приключили...

# 467
О, тези деца с медалите и те ли са преписали на квалификациите?
Направо тръпки ме побиват от тази жена. В крайна сметка ще го местят ли в друго училище?

# 468
Или ще се опита "да ни отвори очите", че ние да избягаме?
Ами, няма пък, ще си учи моето дете там, където иска и мноооого му харесва.

# 469
Това нещо нейното не е здравословно....

Мъчно ми е за детето, понеже ще го "повреди" и него.

# 470
Прецедента за нов пореден "поправителен" изпит, направен от МОН предизвикава и "приравнителни" по никое време Thinking
https://npmg.org/2024/12/04/%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba … 0%b8%d1%82%d0%b8/
Това да го разбираме ли като "повишителни" за определн човек или за няколко, преди дипломата за първи гимназиален етап в 10 клас? И дали е редно (например) 10токласник в момента да "повишава" оценка за 8клас Thinking
Да, добавиха тази възможност, че по-рано можеше в 12 клас да се явяваш на всичко, което влизаше в дипломата, а имаше един пропуск с въвеждане на "междинната" диплома за първи гимназиален етап... Ама странно ми се струва това, непосредствено след изпита и толкова предмети накуп за двете години Thinking

# 471
Български и английски добре, но Музика и ИИ?

# 472
Може и там някой да не е с пълно 6 и да иска да се подобри Thinking

# 473
Изобщо няма да отварям обръщението на тази жена, достатъчно видяхме и чухме от нея и за всеки е видно, че с всяка дума, която каже, сама си снема анамнезата. Достатъчно е компрометираласама себе си и няма да намери подкрепа сред общността на родители и ученици от НПМГ. Мисля, че нейният случай показа колко обединени могат да бъдат всички, когато се налага да се вземе страна и подкрепата за ръководството, учителите и училището е огромна.
Не ме плаши тази жена, а това, че нито МОН, нито никой не може да я спре да върти системата, както си поиска.

# 474
Не знам защо си причиних да отворя. Като латерна повтаря едно и също.
Тонът, мимиките и жестовете говорят много Cold Sweat

Както казах, жената явно си има проблеми....(големи) Не знам дали се е допитала до професионалист, но определено ѝ е нужна помощ.
Да наричаш другите родители "овце", понеже не ти ходят по акъла.......хммммм По-нататък не гледах.

# 475
А децата, които обичат училището, гордеят се, че учат точно в НПМГ и ходят с желание, учат с желание и си харесват преподавателите, какво да кажем? Точно те дават най-реалната оценка за училището и средата, в която учат.

# 476
  • София
Прецедента за нов пореден "поправителен" изпит, направен от МОН предизвикава и "приравнителни" по никое време Thinking

Доколкото този "прецедент", не е като другите прецеденти - всички участници са сгафили с нещичко, по-добре да не се раздува. Слава богу, изпитът е взет, момчето продължава.

# 477
Едно от нещата, които са ми под въпрос.....тази презентация на сайта на госпожата като подигравка ли е била представена или като пример за нещо-си-там без унизителни коментари?
Понеже, ако е второто, не виждам проблем. Много презентации се правят с учебна цел, като се представят фирми, сайтове и т.н.

# 478
  • София
Не са обявени като изпити за промяна на годишната оценка /няма и как да са такива по това време/, а като приравнителни изпити при преместване в друга паралелка/училище. Това е и основанието от наредбата за оценяването, което е посочено - чл. 32, ал. 1, т. 1. Приравнителни изпити при преместване се държат, когато приемащата паралелка е с различен учебен план от досегашната паралелка на ученика. Така че в случая не само музиката и ИИ будят недоумение, а и БЕЛ.

# 479
  • София
Е, нали казаха родители, че не е имало такава презентация пред ученици в учебно време.
А иначе, каква подигравка би била, направо си е реклама на бизнеса на жената - само дето ученици от тази гимназия не са и потенциални клиенти. Мен ако питате, глупост пълна е да се набутваш сам още между шамарите. При неадекватни и неуравновесени хора, гледаш да не ги предизвикваш допълнително - няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт