НПМГ - Тема 10

• 66 723
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
Искам да попитам дали класирането на национален кръг на дадена олимпиада директно приема или помага на ученика. Може да звучи като глупав въпрос, но наскоро излезнаха резултатите по география и "малкия" седмокласиник е изкарал много висок резултат, класирвайки се на национален. Истинската причина да питам е, защото след това клисаране, всички учители му казват "Да не се притеснява за НПМГ" и как горе-долу си бил гарантирал прием. Случи се на няколко други приятели и съученици и изках да ви попитам.

(прочетох за балообразуването на сайта)

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 17:14 от goshko_sigmata

# 526
Ами доколкото си спомням зависи от най-високия изкаран резултат, защото се приравнява към него. Миналата година моето дете имаше много висок резултат по биология на областен кръг, но тъй като имаше един участник с космически резултат на първо място, то всички след него получиха по-малко точки. Пример: Първо място на областен кръг е 87 точки, а синът ви има 86 т. Това е много висок резултат. Но ако първо място има 98 точки, а вашият син 86 точки, то това вече не е толкова добър резултат.

# 527
С точките от олимпиадата, приравнени според скалата, може да участва в класирането. В балообразуването, освен точките от олимпиада/състезание, участват оценките от НВО и годишните оценки със съответен коефициент.

# 528
Той има 198т от максималния 200т, а максималния изкаран е 200т.
За участието в бала разбрах, за икономическо развитие се взима 2Х Мат, 1Х Бел, олимпиадата или тяхното състезание и годишните по Мат и Гео.
Доколкото разбрах, резултатът се взима единствено в балообразуването.
Благодаря ви!

# 529
Ами супер! Доста висок е резултата. Ако се яви на Чакалов така или иначе автоматично ще се вземе по-високия резултат. Не губите нищо.

# 530
Искам и да попитам за нивото в тази "географска" паралелка. Вижда се, че този предмет му се отдава, но той повече клони към някоя езикова.

# 531
Ами НПМГ по принцип е едно добро училище с хубава атмосфера и децата си го харесват. Учителите са общо взето същите като в природните паралелки на випуска, с малки изключения и има страхотни преподаватели и не чак толкова. Географията е с английски език /по 12 часа седмично ще учат в 8 клас/ и доколкото знам разширено изучаване на математика, освен на география, ама не чак толкова много като в математическите паралелки.

# 532
  • Sofia
Щом детето клони към езикова гимназия, не знам защо се чудите. Все пак има доста голяма разлика между двете паралелки.  Отива в езикова и си учи с желание география там. Моят син беше приет в 1 АЕГ и се отписа след трето класиране оттам , за да участва в четвърто класиране за географската в НПМГ за едно останало място с огромен риск да остане без училище в средата на август.
Не знам как се дава оценка за ниво на паралелка. Ние всички сме доволни. Но не знам вие какво очаквате. Езикът е разширен, а не интензивен. Ако държите на език, не е тази паралелката за вас. Ако определим, че това е единствената георгафска паралелка на високо ниво в София, е добре децата в нея да са 100 % убедени, че са за там.

# 533
Искам и да попитам за нивото в тази "географска" паралелка. Вижда се, че този предмет му се отдава, но той повече клони към някоя езикова.

Ако изкара над 90 т по МАТ и БЕЛ на НВО с този резултат от олимпиадата ще влезе и без състезания. Иначе за нивото - ами Ок е , комплексно е образованието в гимназията, в 8 клас се учи доста английски ,също решават доста задачи по мат (част от профила е), има деца които правят куизи по география в междучасията, има деца които просто харесват предмета, има и такива които се предозираха мисля след олимпиадата Simple Smile , мотивирани са децата да учат, е и тийн емоциите бумтят, но то си е от възрастта. Живот и здраве в десети клас ще видим накъде ще се ориентират и какво са успели да развият като интерес и като бъдеща реализация, благодарение на доброто училище и страхотните учители.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 07:33 от Звездица небесна

# 534
28 март е обявен за ден на отворените врати, отидете със сина си и поговорете с учителите. В сайта на НПМГ има подробна информация.

# 535
  • София
Максималният резултат по География ми се върти, че е 220. Принципно точките се преизчислява според максималния изкаран и след това се приравняват към 100.
goshko_sigmatа, при тези точки не виждам смисъл да се явява на състезанието. Ако тази година максимумът е 200, то приравните точки, с които ще участва в бала, са 99 от 100. Което е плюс, тъй като няма да се разконцентрира преди НВО.
В годината на детето ми максималният бе 202-203, и към него се преизчисляваше, в тази година обаче Олимпиадата/Състезанието бяха с коефициент *2.
Нека детето да разгледа всички области на Географията, за да реши, това ли е неговото.

Моето предпочете ЕГ при подредбата (географският "ни" бал бе по-висок от максималния за паралелката), интерес към Географията не загуби, въпреки учителя си и въпреки че днес учи друг профил.

# 536
Максималният възможен резултат е 200. Но се взима веднъж. Така че НВО си остава водещо.

# 537
Здравейте, момичета. Моят седмокласник се изложил на Областният кръг 147 от 200 точки. Доста изненадани бяхме всички вкъщи Sad Плаче и не искал да кандидатсва с География.
Състезанието предполагам е на същия материал така да се каже, или e по разширено ? Не знам какво ще правим и аз съм объркана.

# 538
Здравейте, моят син е в 6 клас, но също заглеждаме тази паралелка. Не съм виждала олимпиадата, но какво е състезанието може да се види от книжката по география с минали теми. Има и въпрос за развиване на състезанието Чакалов. Така че не е точно същия формат. В Сиела в подлеза на СУ преди месец имаше налични бройки.
Viola, още нищо не е свършило. Ако паралелката му харесва, се съсредоточава за състезанието и гледа само напред.
Един въпрос, свързан с олимпиадата по география. Според сина ми, е било забранено да се поправят отговори. Някой може ли да потвърди дали това е така. Стори ми се странно. Би следвало да имаш възможност да коригираш нещо при проверка. Обикновено в указанията пише по какъв начин става това. Благодаря!

# 539
Здравейте, момичета. Моят седмокласник се изложил на Областният кръг 147 от 200 точки. Доста изненадани бяхме всички вкъщи Sad Плаче и не искал да кандидатсва с География.
Състезанието предполагам е на същия материал така да се каже, или e по разширено ? Не знам какво ще правим и аз съм объркана.

Ама какъв е тоя рев за 73,5%, т.е. точки за кандидатстване Thinking
То областен кръг хич не е майтап работа, че да се изненадвате, че не е над 95%...
Да си се стегне за НВО, да се пробва на състезанието... Материала е аналогичен на областния кръг на олимпиадата.
Малко повече спокойствие! И Успех!

Общи условия

Активация на акаунт