НПМГ - Тема 10

• 66 713
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Това в момента е само в главата на министъра като евентуална идея някога.

# 556
  • Някъде там...
И дано там си остане...

# 557
А тези две паралелки в прогимназията остават ли си математически и след 7- ми клас. Как се постъпва, ако дете иска да се прехвърли в друг вид паралелка- например- биология?
За гимназията се кандидатства отделно. Където те приемат.
Там има 2 математически, 1 физика, 1 химия, 1 химия и биология и 1 география.

А дали знаете какъв е основният език за тези паралелки след 7 клас? Всичките 6 паралелки ли са с английски език?

# 558
Има и с немски, но е някак несериозно това да е критерий.

# 559
А тези две паралелки в прогимназията остават ли си математически и след 7- ми клас. Как се постъпва, ако дете иска да се прехвърли в друг вид паралелка- например- биология?

А дали знаете какъв е основният език за тези паралелки след 7 клас? Всичките 6 паралелки ли са с английски език?
Ами едната математическа и биология+химия са с немски. Останалите са с английски.
Простете, но съм пропуснала една паралелка - чиста биология. И тя е с английски. Значи общо са 7.

# 560
Здравейте,
Синът ми е в 7 клас, математик. Не успяхме да отидем на отворените врати на НПМГ. Има интерес по-скоро към паралелките математика и информатика.
Случайно да имате информация кои учители по математика ще поемат бъдещите осмокласници профил математика? Ясно е, че предстоят НВО-та, особено това по БЕЛ, балът е много висок и още куп неизвестни. За СМГ ми казаха, че много зависи при кой учител ще попадне. Имало вариант едва ли не да намрази математиката. Отделно много малко учители след 7 клас подготвят и преподават състезателна математика.
Благодаря.

# 561
Дори да се запишете в клас с преподавател, когото предварително сте одобрили, кой Ви дава гаранция, че този преподавател няма да излезе в творчески или неплатен отпуск, болничен или пък майчинство? Преподавателите и те са хора и такива неща им се случват, тогава им търсят заместници и никакви предварителни проучвания нямат значение.

# 562
  • София

Ами едната математическа и биология+химия са с немски. Останалите са с английски.
Простете, но съм пропуснала една паралелка - чиста биология. И тя е с английски. Значи общо са 7.

Колко да е чиста тази Биология, Joy един час по-малко Химия

# 563
Дори да се запишете в клас с преподавател, когото предварително сте одобрили, кой Ви дава гаранция, че този преподавател няма да излезе в творчески или неплатен отпуск, болничен или пък майчинство? Преподавателите и те са хора и такива неща им се случват, тогава им търсят заместници и никакви предварителни проучвания нямат значение.
Разбира се, че няма гаранция. Ако не знаете, просто подминете поста. И все пак другите училища обявяват преподавателите си. Това е нормална практика.

# 564
  • София
Разбира се, че няма гаранция. Ако не знаете, просто подминете поста. И все пак другите училища обявяват преподавателите си. Това е нормална практика.
Отговорът, който е даден, е точен и на място, добавям само "или да напусне".
Нормалната практика е, че каквото и да ви обещае У. може да не се случи, къде защото е извън него, къде защото ви е подвел умишлено или не - яка съм супата.

# 565
  • София
Аз все пак да отговоря на поставения въпрос, тъй като бяхме на отворените врати. За профил химия имаше такъв въпрос и отговорът беше, че е много рано. Обсъждането на преподаватели за следващата година при тях започвало към края на учебната година, даже май казаха след матурите.

# 566
  • София
Например? Кои училища? Аз досега не съм видяла училище през април да обявява учителите на випуска, който започва есента. Нито в първи, нито в пети, нито в осми клас. През първите два класа съм минавала 2 пъти в различни училища.

# 567
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам, в 8 клас, учениците, които изучават разширено АЕ, от какво ниво започват?

# 568
  • София
От нулево ниво започват по МОН изискване, но бързо наваксват.

# 569
  • София
Питам, защото в деня на отворените врати, заместник-директор отговори на този въпрос, че започват от А2, защото много деца са учили преди това АЕ, което мен ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт