НПМГ - Тема 10

• 65 374
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Д клас имаха химия.

# 721
Нещо чува ли се за резултатите на седмокласниците? Интересно ми е дали са надминали миналогодишните (94,52 точки - МАТ, 87,32 точки - БЕЛ)...

# 722
Ауч, разходете се, хапнете нещо вкусно, направете нещо за душата. Много изнервено звучите. Не се заяждам, нито съм имала такива намерения.
Вие може да сте наясно, но много от родителите с проектогимназисти не са и биха Ви разбрали погрешно.
Коментарите ми са свързани само и единствено с този пост. Не знам защо не четете при все, че вече го подчертах.
https://bg-mam.ma/p/1696555/49904227

# 723
  • Mars Hotel
Поправям се в такъв случай - Е клас имаха математика. За Д клас наистина не знам.

# 724
  • София
Нещо чува ли се за резултатите на седмокласниците? Интересно ми е дали са надминали миналогодишните (94,52 точки - МАТ, 87,32 точки - БЕЛ)...
Тази година ще има момче за Математика и Информатика, с 99,5 по математика и 98,5 по БЕЛ. Simple Smile

# 725
Тази година ще има момче за Математика и Информатика, с 99,5 по математика и 98,5 по БЕЛ. Simple Smile
Страхотно! Но аз нямах предвид баловете, а изкараните средни точки на НВО от седмокласниците на НПМГ.
Току що разбрах, че има 14 деца с по 100 т. на математиката (6 деца от 7а и 8 деца от 7б).

# 726
  • София
Това ще се разбере след първо, съответно второ класиране. Не знам цитираните точки за кое класиране се отнасят.

# 727
Здравейте, детето ми има интерес към географската паралелка, за която считаме че бала спокойно ще стигне. Учителят му по математика, обаче, е изразил мнение, че това е най-слабата паралелка в училището и само ще си похаби отличния резултат, съответно съветва за математическата. Това твърдение ме притеснява до известна степен. Очаквам, предвид втория математически профил на географската паралелка, нивото й да близко до математическата. Моля да споделите опит и впечатления за нивото на обучение в географската паралелка.

Изобщо не се притеснявайте - щом има интерес към географията, нека се запише детето, математиката е втори профил, миналата година учителката по математика им беше и класна и децата се справиха прекрасно със материала и задачите. Бяха приели деца и с над 90 т. по мат от матурите. В крайна сметка е важно да му е интересно за да се развива и да оползотвори тези 4 години - накрая в биографията пише НПМГ никой не го пита с какъв бал е влязъл в каква паралелка и дали е пропилял балът си Simple Smile Иначе с оглед промените в климата и света току виж възможностите за реализация с профил география се увеличили доста - след като все пак е влязло детето дайте му шанс да учи нещо което му е интересно Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 18:59 от Звездица небесна

# 728
Това ще се разбере след първо, съответно второ класиране. Не знам цитираните точки за кое класиране се отнасят.
Е, надявам се още утре да се разбере, след като излезе класацията на училищата. Simple Smile
/Пак не ме разбрахте, друго имах предвид. Малко развален телефон се получи/

# 729
Благодаря за хубаеите думи, и аз мисля по този начин:-)
Следя с интерес мненията за паралелката с география, защото детето ми има интерес в тази област вече две години е в топ 5 на олимпиадите областен кръг /5 и 6 клас/, дано и в 7 клас се представи на ниво. Много искам да учи това, което му е интересно и да го прави с удоволствие и ентусиазъм!

b][/b]
Здравейте, детето ми има интерес към географската паралелка, за която считаме че бала спокойно ще стигне. Учителят му по математика, обаче, е изразил мнение, че това е най-слабата паралелка в училището и само ще си похаби отличния резултат, съответно съветва за математическата. Това твърдение ме притеснява до известна степен. Очаквам, предвид втория математически профил на географската паралелка, нивото й да близко до математическата. Моля да споделите опит и впечатления за нивото на обучение в географската паралелка.

Изобщо не се притеснявайте - щом има интерес към географията, нека се запише детето, математиката е втори профил, миналата година учителката по математика им беше и класна и децата се справиха прекрасно със материала и задачите. Бяха приели деца и с над 90 т. по мат от матурите. В крайна сметка е важно да му е интересно за да се развива и да оползотвори тези 4 години - накрая в биографията пише НПМГ никой не го пита с какъв бал е влязъл в каква паралелка и дали е пропилял балът си Simple Smile Иначе с оглед промените в климата и света току виж възможностите за реализация с профил география се увеличили доста - след като все пак е влязло детето дайте му шанс да учи нещо което му е интересно Simple Smile

# 730
  • Някъде там...
Тази година само в София има 229 максимални резултата по математика. Очаква се висок бал за прием.

# 731
Разбирам, че за седмокласници от НПМГ, явили се на НВО, които имат такива точки... Не за класирани, то кандидаствтане още няма, съответно, класиране още няма Simple Smile

# 732
Тази година само в София има 229 максимални резултата по математика. Очаква се висок бал за прием.
Стоте по мат няма да отидат всичките в НПМГ, така че не е сигурно още какво се очаква. Езиковите ще глътнат доста стотици, при положение, че министърът им е дигнал мерника и смята ученето на език вредно за държавата.

# 733
Стоте по мат няма да отидат всичките в НПМГ, така че не е сигурно още какво се очаква. Езиковите ще глътнат доста стотици, при положение, че министърът им е дигнал мерника и смята ученето на език вредно за държавата.
Не мисля, че той смята така за езиковите гимназии, но природните и инженерните науки са тези, които винаги са дърпали света напред.
Смятам, че е прав да иска да се развиват точно тези науки. Практиката показва, че децата от НПМГ, СМГ и други математически гимназии в страната се справят с езиците не по-лошо от езиковите гимназии. Изпитите за ниво го показват.
Изучаването на втори чужд език в училище, в този му вид, е губене на време. Сигурно има и изключения. Или да се учи сериозно или тези часове да се използват за по-смислени неща. Отделно е проблемът с учители по езици.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:23 от petiaivanov

# 734
Не знам как с лека ръка веднага определихте езиковите гимназии за ненужни. Не мислите ли, че едно по-широко образование , езиково, дава поне култура, която не позволява да определиш изборът на толкова много хора като ненужен?
И език не се учи за ниво само. Той не е електронна игра. Езикът е култура, която на много  в момента явно им липсва.

Общи условия

Активация на акаунт