Играли сте футбол и преди. Защо се отказахте?
До 17-годишна възраст играех в младежките отбори на много клубове. Когато напуснах, плаках до сутринта. За мен също беше голяма мечта да стана футболист. Но тази история е много отделна и дълга. По някаква причина взех решение да напусна. Загубих вяра, че мога да бъда велик футболист в голям отбор. Приех го за себе си и го пуснах по течението това си решение. Беше много трудно.
Вярваш ли в любовта от пръв поглед, както в "Любовно затъмнение"?
Не знам. Никога досега не съм преживявал нещо подобно. Не мога да коментирам, защото не съм го изпитал.
"Никога не съм бил влюбен", беше казвал в интервю.
Имах връзки и хора, които много обичах. Когато видях някои влюбени хора, си помислих, че всъщност не съм влюбен. Може би начинът на всеки да изпита любовта е различен. Но когато видях хора, които живееха много насилствено, си помислих, че може би не съм изпитал любов. Не спрях да ям и пия. Но съм виждал хора да го правят. Мисля, че връзките, които имах досега, бяха много харесвани.
Замисляли ли сте се как би реагирал Йозджан Дениз, когато целунеш Фахрие Евджен?
Изобщо не мислех за това. В края на краищата играех там и бях напълно фокусиран върху работата си.
Борили ли сте се?
Да, имах труден момент. Това беше първият път, когато преживях нещо подобно пред камерата. Аз на първо място; Мисълта "как ще бъде" ме изнерви малко.
Казахте в интервю, че не вярвате на жените. Каква е причината за това?
Това се дължи изцяло на факта, че интервюиращият изважда това, което казвам, с пинсети и го записва. Такова нещо възниква поради факта, че това, което искам да кажа там, не е написано точно. Ако бях мъж, който не вярва на жените, щях да бъда параноик. Не можех да имам афера. Не знам защо казах това изречение.
Казахте, че не му вярвате, като казахте "жените гледат портфейлите на мъжете".
Направих такова метафорично изречение. Казах: "Днешните момичета гледат на мъжете като на портфейли". Защото те са такива, каквито са, защото не осъзнават живота. Те искат да се обличат добре и да улеснят живота. Опитах се да вмъкна тази дълга история в това изречение. Това със сигурност не е обобщение. Това са само някои от нещата, които казах. Разбира се, има части от жените, на които не вярвам. Но има и такива, които жените не вярват на мъжете.
Чух, че когато се влюбите, ще направите пресконференция. Вярно ли е?
Често са ми задавали този въпрос. Казах, че ако се влюбя, ще го кажа с цялото си сърце. Наистина вярвам, че ще се оженя за жената, в която ще се влюбя. Поне така си представям. Ако се влюбя като влюбените, които виждам около себе си, мечтая да сключа брак с този човек. Ако такова нещо наистина се случи, ще излезна и ще го заявя пред журналистите : "Приятели, вижте, влюбих се в тази дама и просто и предлагам брак във ваше присъствие".
Кой е моментът, който наричате "повратна точка в живота ми"?
Те са няколко. Напускането на футбола, участието в конкурса за най-добър модел, избирането ми за Мистър Свят и телевизионния сериал "Сбогом Румелия" бяха повратни моменти за мен.
Има ли някой в любовния ви живот?
Не, няма.
Какъв човек поставяте на своя страна?
С течение на времето възгледите на хората се променят. Тъй като от години работя с момичета с определени физически характеристики, за мен е важно приятелката ми също да е красива. За някои хора това може да не е така. Вместо физическите им характеристики, гледната точка на този човек за живота може да им повлияе. Без значение колко добра е неговата гледна точка за живота, седенето и културата, това не ми влияе твърде много. Има го и този факт, че е красив и празен. Той е още по-лош. Искам нещо трудно. Общувам с културно и разумно момиче, което знае как да седи и да се изправя, което е успяло да схване живота от ранна възраст. В момента просто го приписвам. Не знам с какъв човек ще бъда в бъдеще.
в.Хюрийет 2009г.

допълвам и аз инфото за Деня на четеното, под съпровода на прекрасната песен, която си ни пуснала.