Отговори
# 630
Емкааа , 🌺 какво си намислила за юбилейната тема или ще е изненада.

Дидиии , искам и да уловиш и примамиш най добрият рибар нерде се е покрил и  ша та черпи прясно уловена рибка с винце. 
И аз си хапвам риба, лятото ядох много добра и прясна пъстърва на скара в Бачковският манастир. Също си хапвам и пържен уклей и хек.  

Манастира е  красиво място определено бих отишла отново. Приятела добре, че е оправен и не се шашка има опит и ориентация.  Чак в чужбина шофираше.

# 631
Емкааа , 🌺 какво си намислила за юбилейната тема или ще е изненада.
Феми, нали знаеш, че не съм по изненадите и темите винаги ги съобразявам със сезоните.
Нищо по-различно от една снежна тема, с привкус на празници и настроение.
Ще видим какво ще се получи...
Днес обаче съм пропуснала един любим празник - Световният ден на турското кафе.
Обожавам кафе по всяко време на денонощието, затова и си позволявам да ви почерпя с ароматно турско кафе.

5 декември -  Световен ден на турското кафе

Днес е световният ден на турското кафе, което е един от незаменимите елементи от културното наследство на традиционната турска кухня.
Турското кафе се приготвя от висококачествени кафени зърна с произход от Бразилия и Централна Америка. Смята се, че този тип напитка е сред най-консумираните видове кафе в световен мащаб заедно с еспресото.
Напитката се сервира в малки чаши заедно с чаша вода. Самата традиция е символ на гостоприемство, приятелство и забавление. Турското кафе има важна роля и при различни поводи като годежи и всякакви празници. Утайката, останала в празната чаша, често се използва за предсказване на съдбата на човека.
Смята се, че турското кафе е разпространено в Истанбул от Йемен през 1543 г.
По данни на истанбулския университет "Айдън" през последните години се наблюдава значително увеличение на консумацията на турско кафе в Турция. Докато през 2011 г. средната годишна консумация на кафе на човек в страната е била 350 грама, през 2021 г. консумацията се увеличава тройно до 1,1 килограма на човек.

# 632
Кажете ,че имам празник днеска и не ме интересуват шараните...

# 633
Кажете, че имам празник днеска и не ме интересуват шараните...

Диди, веднага те черпя кафе за празника!
Заповядай!

# 634
Здравейте, дами! 

С предпочитания към турското кафе..

# 635
Аз пък те поздравявам с тази песен теб и всички момичета тук сетих се веднага за първите ми трепети относно едно чифте защото първия ми клип за тях беше с тази песен.

# 636

Добро утро и Честит Никулден*

Kissing Heart

# 637
Здравейте, момичета!

Честит празник - Никулден!
Нека Св. Николай закриля вас и вашите семейства, да ви пази от всякакви бури както в морето, така и в живота!
Нека трапезата да е богата, а най-ближни за вас да бъдат здравето, късмета и успеха!
Честит имен ден на всички именици и весели празници!

6 декември - Никулден

Никулден е един от най-важните православни празници. На 6 декември Православната църква почита паметта на свети Николай Мирликийски. Свети Николай е избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите, на семейството и рода. Заради многото чудеса, които е направил, е наречен свети Николай Чудотворец.
Традициите повеляват на Никулден масата да бъде богата и отрупана с ястия, предимно от риба (шаран или друга риба, но да е задължително с люспи). Рибник (шаран обвит и изпечен в тесто), обреден хляб, шаран пълен с ориз и орехи и т.н. – все ястия, които присъстват на празничната маса. Понеже Никулден съвпада с времето на Коледните пости на трапезата освен риба се поставят и други постни ястия – боб, пълнен пипер с ориз, пълнени сарми, царевица, варено жито и т.н.
Никулден е денят, когато се украсяват коледните елхи. Смята се, че Свети Николай е предшественик на първия сняг, който пада от дългата му бяла брада.

# 638

Здравейте и Честит Никулден и на имениците също. Хубав празничен ден и да ви е сладко на трапезата.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 15:15 от femmi2

# 639
Хапнахме си шаран доволно със семейство и приятели, пийнахме за настроение, а сега можем да направим компания и на Ийт Козан, който стои пред барбекюто, но мислите му кръжат около Нур.

# 640
Хапнахме си шаран доволно със семейство и приятели, пийнахме за настроение, а сега можем да направим компания и на Ийт Козан, който стои пред барбекюто, но мислите му кръжат около Нур.

Наздраве на всички трапезата е готова от Шеф Ийт Козан

# 641
Охаа нареждам се за барбекюто особено щом е с риба.

# 642

Heart Eyes Колчо* хубавеца къде и защо ли се покри.. Joy

# 643

- Според теб как ще получи? Ние да се оженим?

# 644

Днешният празник завърши блестящо със запалването на Коледната елха в нашия град.
Приятно преживяване, което ме разсея и ободри.
Не мислех за изчезването на маминия златен... Къде е дори иранските фенове не знаят!
Дано поне за рождения си ден се появи.
Малко празнично настроение:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт