Напълняхте ли от хапчетата?

• 760
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

Мисля, че би било полезно всеки, който е употребявал хапчета за психически проблеми, да сподели как се е отразило пиенето на тези хапчета на тялото  и килограмите му. Дали пиейки тези хапчета, с промяна в режима, е успял да регулира теглото си, въпреки приема? Как е успял да го направи? А при тези, които са прекратили употребата им, върнали ли са предишните си килограми? Понякога, пиейки ги, хората се озовават в един кръг, тъй като хем не се чувстват добре, хем от хапчетата увеличават теглото си. Би било полезно някой да сподели, ако се е преборил с това.

# 1
Теглото е най малката грижа. Интересното е как се преодоляват и намаляват проблемите. И как се стига до медикаменти? Какви са очакванията от употребата на лекарства?

# 2
Зависи от конкретното лекарство, а и всеки организъм е различен.  При мен се случи така, че малко след започването на антидепресанти се наложи да започна с хормонални лекарства и мисля, че вторите бяха причината да напълнея. Като спрях хормоните, много бързо свалих кг, като междувременно продължавах с антидепресанта, така че не той по-скоро не ми е повлиял върху теглото. Но това съм аз, при друг може да е различно.

# 3
Пила съм два пъти антидепресанти, единият път свалих килограми и психи каза,че е от лекарството.

Вторият път вече не ми действаше,бях на друго,не качих,не свалих. Но съм ги пила под 1 година.

За съвет не зная, бих се притеснявала да пия,ако много пълнея. Но трябва да се преценят рисковете. Ако например имаш много черни мисли, по-добре да напълнееш, отколкото да се тормозиш. Спортуваш ли и регулираш ли храната?

# 4
Аз качих 6-7кг., приемах деанксит половин година и нямат сваляне, макар че съм го спряла от юли месец. Депресията и тревожността се завърнаха, но ме е страх да започна да го пия отново, за да не кача още кг.🙁

# 5
И аз качих. Спрямо обикновеното ми тегло съм 10 кила + отгоре, но реално качих 20+, защото точно преди да проявя симптоми, спрях да ям и от обичайните 50кг, свалих до 40. Сега за нещастие съм 65+. Ако се спрат бързите въглехидрати като захар може и да падна до 61кг, но не вярвам повече. Вече ми идва да ги спра тези лекарства, но съм доста скептично настроена спрямо терапевтите, въпреки че реално единствения изход от лекарствата е терапията.

# 6
И аз качвам, но е по-малкото зло. 15+. Не пазя диета. Наистина, ако се спрат бързи въглехидрати ще паднат, уви обичам тесто.
Терапията е много скъпа. И там имам немалка инвестиция.

Общи условия

Активация на акаунт