Отговори
# 300
Сос грейви правя аз по рецепта на Джейми Оливър.Много обичам да го гледам как готви  и доста пъти ме е вдъхновявал.
   Тирамисуто стяга,агнешко във фурна на бавен огън.Гаджето не яде агнешко, за нея наденички.
   Малко се опнах на дивана, че и чорбица искат мъжовете.
    Като сме на тема готвене, да питам-синът ми се опитва да издири рецепта за червена марината за месо,но без соев сос.Ако знаете,споделяйте,моля.
  И друг въпрос-нвкой беше казвал,че пазарува от италианския голям магазин в София.Само препарати ли има там,или и паста,сосове,кафе?

# 301
  • София
Грейви правя от сосът, отделен при печенето на месото. Слагам малко горчица, сол и черен пипер си има, разтварям лъжица брашно във вода и добавям, бъркам до готовност.

# 302
  • тук и там
Аз не съм правила такова нещо-нито дърпано месо,нито сос грейви.Ще взема да пробвам някой ден.ММ кестени купил,ще изпека после.За вечеря нещо готово ще е май,готвя всяка вечер през седмицата,събота и неделя си давам почивка.

# 303
Марули, в италианския има всичко - паста, сосове, брашно, меса, сирена, вина, ликьори и т.н. Като супермаркет е. От там купувам маринования чесън, сушени домати, артишок и тиквички пак в марината.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 17:32 от zlatenceto

# 304
  • sf
Два пъти съм пробвала да правя кестени - и печени, и варени. И двата пъти станаха като камъни. 😆

# 305
Злате, мерси!Значи ще предам на Принца.Караше ме да му купувам от Италия и да ги пратя по куриер.
  Аз сготвих, допичам наденичките.Излизам под навеса да опека едни пушки върхарки за кисели,междувременно изчистих баня и тоалетна,килер,кухня.Натирих мъжете да гледат криминалета на втория етаж.Брей, само ми се пречкат,питат,задават въпроси.Свекъра и той, измих кутията за хляб-ама къде е ,ама що,ама няма ли вече да я слагам,ама ама ама.........Много де напрягам от каквито и да е промени,сигурно от възрастта.
   Аре, излизам,че и другите трима ще цъфнат скоро.

# 306
Последно на детето взех от там и нескуик. Каза, че има повече какао и по-добре се разтваря в мляко.
Скрит текст:

От видовете паста най-харесвам тези на Rummo.

# 307
Злате, много красиво.
Ние се разходихме до двореца в Кричим. Нищо не очаквах, но много ми хареса.
Скрит текст:

На връщане напълнихме багажника със зарзават от околните села. Не ни наваля дъжд.
Сега кратка пауза и тръгваме за Пловдив.

# 308
Кричим и Евксиноград все ги планирам и не стигам до там, ще отида. Мерси, Бърд.

# 309
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Искам есенна гора. Пъстри листа да.покриват земята, да шумят под краката ми, да падат на и около мен...
И хлад искам и роса и мъгла даже искам...
Но сега имам само есенни прежди.

# 310
Добре, разкошно е.
Ето за теб една Витоша, нагушила се в мъглата

# 311
  • София
Много уважавам хора с талант като на Добри. Много е хубаво плетивото.

# 312
Кричим и Евксиноград все ги планирам и не стигам до там, ще отида. Мерси, Бърд.
На по път, да се отбиеш при мен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 313
С удоволствие. Какво да нося?
Уиски от на мъха или да взема вкусно винце? Heart EyesHug

# 314
Добри, много е красиво!
И много красиви снимки видях.
Дорчи, за хвалене си е. 🤗

Ще ви помоля утре да стиснете силно палчета!

Общи условия

Активация на акаунт