Отговори
# 330
  • Пловдив
Добро!

Азалия, супер кафе и закуска! Точно щях да те питам дали си в Белоградчик? Wink

Сега и аз отпивам...закуска ще мисля, ама имам продукти като една късна такава, сиреч брънч, дет ядохме в едно гръцко заведение. Ще мисля.

Уинд, как мина вчера? Оправя ли се нокътя?

13сче, вие как сте?

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 09:23 от mystic woman

# 331
  • тук и там
Добро утро!Да питам още сабаХлян за рецепта за свински джолан,че за днес това ще се готви.Мога да го сложа в Крок поста,ама сигурно ще се готви 8 часа,за това по от рано да попитам
.Какви подправки слагате и как го приготвяте?

# 332
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Добрютро!
Правих палачинки, домашните хапнаха, детето изпроси телефон, пием кафе,  неделна идилия...

# 333
  • София
Кайсия, аз го правя с бира и горчица. Слагам лук, морков, пащърнак и целина също. Малко масло, черен пипер и малко чили.
Хрян също му отива.

# 334
# 335

Една доза соленки опечени, баница почти изядена,сега образователно лепкаме стикери.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 11:26 от марулета

# 336
  • тук и там
Аз чак сега пия кафе.Да му се не видят и джоланите ,то май едното е плешка даже .Много ме е яд като накупи хиляда неща,само защото са на промоция.Сложих два във фурната,за да станат по-бързо,и един на бавно в нинджата.Та днес ,знаете какво ще се яде в къщи..Rolling Eyes .Мисля да отида на фитнес днес,поне малко да се раздвижа..Пък и да покарам малко колата.Има дни в които добре се справям,и други -в които хич ме няма ..Шофирам само на кратки разстояния и познат терен.Още не съм шофирала в Брюксел,а скоро трябва да се престраша вече,да мога да поема разкарването по извън класни занимания..Оф,не се чувствам готова .

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 12:09 от Кайсия

# 337
  • София
Аз до преди малко се раздвижвах в банята с пароструйката. Сега отмарям, че после още ОИ ме чака. Вчера лежах на дивана цял ден. Болеше ме главата. Още ме боли, но не мога да си позволя повече лежане. Кочинката чака да я пипна

За обяд ще дояждаме пуешко с бамя и доматен сос. Баща ми я сготви тази манджа. Много е вкусно.

За след пуйката глася една супа от зеле.

Азалия, дано скоро минат коликите на малката разкошотия!

Марул, соленките изглеждат чудно! Как ги правиш? Всъщност, ако е връткаво, не ми казвай. Направо ще се самопоканя . Обещавам да забавлявам бабината докато баба ѝ ни храни със соленки.

# 338
Бързи са,но нямам против гости,Панде!
   Една чаена чаша кис мляко,с 1 ч.л.сода в нея,едно масло размекнато-125 грама,сиренце,кашкавал,сол,3 ч.ч пресято брашно.Месиш на тесто,лесно е,и разточваш.Печеш на предварително загрята фурна ,10 Мин на 250 гр,ама си преценЯШ според фурната.

# 339
  • тук и там
Донси,пиша как аз  правя кестени ,ако искаш пробвай.Купувам кестени от магазина аз,по-меки са им обвивките.Режа изпъкналата част на кръст,това е за да не гръмнат във фурната,а и за да се обелят после ,пека на 210 -220 градуса,някъде 20-30 минути,завивам в кърпа след изпичане. Е,не стават като тези,които ги приготвят и продават навън,но пак са хубави.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 12:52 от Кайсия

# 340
Излюп!!! Днес пак до къмто 11 откарах. Но от 3.30 до 5 спах на пресекулки в очакване на "прибрах се". Sunglasses
ММ подхвана баницата, после една пилешка супа ще врътна, ще опека и едни наденици да има нешо "по- мръвчесто" за мъжете за вечеря.

Дъпраното месо в нас е на почит. От останалата част от семейството, на мен не ми харесва. Та по този повод го ядат само навън, не влиза в домашното меню. Stuck Out Tongue Winking Eye
Панди, това пуешко с бамя и доматен сос ми звучи много "мое".  Взех наскоро замразена бамя от турците, даваш ми идея как да я оползотворя тези дни. Сега ще я впиша в менюто за седмицата (отскоро започнах в неделя да планирам ден по ден какво ще готвя).
Марули, ще ги тествам и твоите соленки тези дни. Heart

Печени кестени... около мен ароматът им се носи почти навсякъде. Сергиите пекат на пълни обороти.

Искам есенна гора. Пъстри листа да.покриват земята, да шумят под краката ми, да падат на и около мен...
И хлад искам и роса и мъгла даже искам...
След години, прекарани без есен, без падащи лица, без минимален свеж полъх при отваряне на прозореца, без каквато и да е разумна възможност да се облече нещо различно от потник/ тениска (с изключение на сериозно климатизирани помещения) в продължение на месеци, открих моята неустоима любов към този прекрасен сезон и не спирам да му се наслаждавам. И преди го харесвах, но сега съм истински влюбена в него. Heart EyesHeart EyesHeart Eyes
Зимата също я обичам, но не чак толкова. Може би причината е, че за Коледа и НГ винаги сме си се прибирали, съответно не съм усетила истински и нейната липса- с всички хубави и лоши страни, но е факт, че все още компенсирам сериозните есенни дефицити. Grinning

Хубава да ви е неделята (каквото е останало от нея).

ПП. На мен домашно приготвените кестени са ми по- вкусни от купешките.

# 341
Аз пък никога не съм яла кестени.
Боли ме глава,прилегнах малко.Взеха си графинята,другите двама са за риба.Имат уговорки за довечера,ббкю ще правят у нас Ама и аз имам уговорки за следобед,така че всеки се спасява.Щр се видим на вечеря .
   Ще замеся още една доза соленки,защото тези почти свършиха.Кати много обича да ми реди килерчето.Идва с  една пластмасова кутийка и почва да си слага соленки.Кати, какво правиш? Сложи мене тийка,бабчо,ного кусни.И детето си сложи в кутийка и си занесе у дома.
   Айде,почивам вече.

# 342
Пека ябълки. Вън е едно такова измамно пролетно ... но иде зима.

# 343
  • София
Добър ден, малко есенни снимки от днес.

# 344
Пъф, потънах в гардероба!!! Малко остана, но си дадох почивка. Първа пералня изпрана, чудя се да пускам ли втора, че навън си вали, а аз сушилня нямам - простирам навън. Каня се да купувам влагоабсорбатор с функция сушене на дрехи (и такива чудеса имало). Пуснах наденица в Косорито. Прахосмукачка и кофата и те чакат...
Кестени обичам, варени,печени няма значение. Онзи ден си купих печени, трудно се белят. Когато аз си ги правя ги варя.

Общи условия

Активация на акаунт