Звездни Компромати - Октомври'24

• 310 201
  • 3 099
  •   1
Отговори
# 2 955
За пеенето на Силвия Кацарова спор няма. Произходът й също не ме вълнува особено.
Но исканията й не за 10, а за 100% българска музика не са нормални.

# 2 956
  • На морето!
Аз пък реших, че се е засилила да прави политическа кариера във Възраждане и затова говори такива глупости .

# 2 957
  • София
Да, сега се зачетох. Защо не по БНР да се пуска само българска музика, много ли е лошо. Има милион други радиа и съм сигурна, че пишещите тук доста рядко се сещат за БНР. 🙂 Доводът й е да се популяризират нещата, които се правят от български творци.

# 2 958
Да, и аз съм слушала от моя баща за цирковете с Милчо Кацаров, напълно достоверно е това, което споделя Aisha. Всъщност кариерата й на певица тръгва именно от връзката с Милчо Кацаров. Много мога да пиша за естрадни паразити като Кацарова и ще се обосновя и защо ги наричам така грубо. Повечето от тези нафталини са звезди, благодарение на композитори, текстописци и няколко добри музиканти от онова време. Стъпили са навремето на раменете на гиганти, за да са това, което са. Без тази армия от талантливи хора, виждате какво е положението: "понеделник магнезий, вторник магнезий....".
В момента продължават да се издържат с произведенията и таланта на чужди хоа (визирам композитори, текстописци, музиканти за  които малцина са чували), концерти и халтури правят пак с таланта на чуждите хора, изявяват се по медии и се бутат да са фактор пак благодарение на тези хора, които са вечно в сянка и неоценени. Колко от обичайните нафталини са толкова талантливи като колегите си на Запад и са си писали текстове и песни самички? Всяка Станка с гласови данни от ТКЗС можеше да изпее "Големият кораб" и сега да продължава да грачи това по села и паланки, докато си чака пожизнената пенсия или някое орденче.
Аз ако искам цял ден да слушам българска музика, ще си пусна Спотифай плейлист с българска музика. Тези нафталини не са хората, които ще съветват какво да се пуска по радиото, минало е това време.

# 2 959
   Точно като Силвия Кацарова трудно може някой да пее нещо.

# 2 960
  • Glasgow
Обещай ми любов не може всяка Станка да я изпее и е видно от музикалните риалитита, в които са я давали на иначе можещи.

# 2 961
По БГ Радио не пускат ли само българска музика?

# 2 962
Може, може, Clotilde.
Музикалните формати доказват, че има много талантливи хора с гласови данни.

Ето пример с една красива песен на композитора Любомир Дамянов, която цялата аматьорска група LZ, заедно с новата жителка на София напълно са я съсипали:
https://www.youtube.com/watch?v=-GH-2nDHFT0

Песен, която вероятно щеше да бъде изпълнена страхотно, ама от друга Станка от ТКЗС, ако е имало повечко подбор или музикални формати тогава.
И който не чува тука аматьорщината и фалшивото, значи съвсем окей си е да се захласва по подобна посредственост. Да скипне моите разсъждения.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 00:45 от Questar

# 2 963
По БГ Радио не пускат ли само българска музика?

Основно, да. Впрочем, тъй като често пътувам с кола през Румъния, доскоро смятах, че само до Букурещ се хваща. Напоследък установих, че до Питещ някъде Simple Smile Ще ми е интересно докъде му е обхвата в други посоки, моля пътуващите да пишат, ако забележат.

# 2 964
Да, сега се зачетох. Защо не по БНР да се пуска само българска музика, много ли е лошо. Има милион други радиа и съм сигурна, че пишещите тук доста рядко се сещат за БНР. 🙂 Доводът й е да се популяризират нещата, които се правят от български творци.
БНР и БНТ пускат и българска музика. Отделно често канят български изпълнители и творци, говорят за техни изяви и проекти. Оттам насетне интересът на публиката би следвало да се привлича и задържа от самите творци, а не да бъдат изкуствено и насила налагани от държавни медии.
Като чета крайно нелепите й изказвания, доводът й е да взима отчисления от всяко пускане на нейна песен, а не да популяризира творци.

Самата тя си е разказвала, че родителите на Милчо не са било съгласни с връзката им. Да не забравяме все пак, че и Милчо е участвал в цялата тази работа, нали. А всяка Станка вместо да пее песните на Кацарова, да си създаде свой репертоар, свои песни, пък после да й ги пеят други Станки.

# 2 965
Няма такова понятие като "песните на Кацарова". Там е заровено именно кучето.

Понятията са следните: "песента на Любомир Дамянов" "песента на Любомир Дамянов и Живко Колев".; "песента на Тончо Русев"; "песента на Тончо Русев и Петър Караангов", "песента на Тончо Русев и Ваньо Вълчев" и т.н.

Други правилни понятия: "песента на Тейлър Суифт",  "песента на Джон Ленън",  "песента на Боб Дилън", "песента на Том Уейтс" и т.н. таланти, които хем композират, хем си пишат и текстовете на песните. Че и Нобелова награда за литература печелят. Че и на музикални инструменти свирят.

Извод лесен за схващане: всеки с гласови данни може да бъде крайният изпълнител Станка. Още по-простичко казано - Тейлър Суифт може да бъде Станка, ама Станка не може да бъде Тейлър Суифт и да притежава песни.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 01:50 от Questar

# 2 966
Досадно става вече. Да, всяка песен си има композитор, аранжор, автор на текста. И изпълнител. И нито една песен не е възможна без който да и да е от тях. И когато тези автори са създали дадена песен, за да я пее Кацарова, а не Станка, значи песента е и на Кацарова.

# 2 967
  • Glasgow
А тези от вас, които са по дълго във форума сигурно помнят, една съфорумка бе намерила прилика между песен на LZ и Бон Джоуви, като LZтската е издадена първа.
https://bg-mam.ma/t/574758

# 2 968
Ако песните са И на изпълнителя, защо Митко Щерев съвсем успешно забрани на Лили Иванова да пее "общите" им песни?
Явно не е точно така. Друг е въпросът, че публиката ги свързва с дадения изпълнител и именно той, с гласа си, е додал за да стане изпълнението хитово. Вероятно "Големият кораб" нямаше да е такъв хит, ако беше изпят от Мими Иванова или Кичка Бодурова. Дали?

# 2 969
И ако бяха от Щатите, щяха да постигнат същия рийч 😆 Ама нали са от Бг и греда 😃...
Разликата между Силвия и Джон е Балкан. Харесвала съм ЛЗ и още имам любими техни песни, но е абсурдно някой да се прави на Господ само защото пее. Не го ли минахме това?!

Общи условия

Активация на акаунт