По-голямо щастие за мене няма, ЮЛЧЕ вика: "Мама, мама"!

• 12 706
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
И аз съм от ранобудните, отивам да пия кафенце, после ще излезнем на разходка. Времето май е хубаво.
Пърли, аз на обяд давам около 180 гр.зеленчуково пюре, въвела съм  тиква, картоф, моркови, броколи, зелена чушка. В 16 часа като ст.г. каша с плодово пюре. Сутрин и вечер -АМ.

# 121
  • Варна
Добро утро и от нас  bouquet
Честити месечинки на празнувалите вчера и празнуващите днес бебоци
Честита годишнина на М.Гиздова и любимият и човек.
Още много години семейно щастие ви пожелаваме Laughing

АМ давам сугрин около210-230мл,вечер пак същото количество.Когато правя каша,също слагам мляко Peace
Мазнина в пюретата слагам,преварен студено-пресован зехтин.след поста на Майра обаче,бая се позамислям. newsm78
Пиги,много хубава къща Hug.И аз цял живот съм живяла в къща и сега откакто сме в апартамента,от две години нещо ми е терсене Rolling Eyes
Попова,страшен аватар Heart Eyes
Масажи,вече не правя.Ами то не става........аз не мога да го хвана Mr. Green
Тиция,
Иси кам,линковете са във Фаворити   bouquet  bouquet  bouquet
И от нас голяяяяяяяяяяяяямо БЛАГОДАРЯ,на тати Кредор  bouquet

# 122
Ние също не се изпраяме ,нито пълзим  newsm32 Само щъкаме с проходилката но на ден го слагам за по 10-15 мин най-много.
Но пък се търкаляме от гръб на корем,на гръб,на корем -нещо такова  Joy  Joy  hahaha

Пърли добре е да въведеш някои и друг плод.Аз съм въвела яб,круша,слива,праскова,кайсия.Ето виж тук
Плод давам към 9 ч-между храненията 40-50 г ,също прибавям към кашата следобяд,която също давам между храненията  Peace
Ориз и рожкови много я папкаме и аз и Галко  newsm62  Но имам 3 безмлечни и ги редувам.Като не давам всеки ден готова,а варя белено просо за разнообразие.Кърмя на поискване,също вечер  Wink

# 123
  ura newsm18 Tadaчестито на Анна, Мадлена, Александра, Мартина и Даниел Tada newsm18  ura

Пърли, на обяд редувам заленчуково и месно пюре, а след обяд - каша. между две хранения давам плод, обикновено около 10 часа.
в пюретата слагам по малко краве масло, ползвам от немското.

днес отново времето е   Nature Sunny  Nature Sun With Face sun пак ще ходим на разходка!

Надя77, и аз съм от Смолян. учила съм в ПМГ-то, 76-ти набор съм. я кажи нещо повече, току виж излезе, че се познаваме  Smile

# 124
  • Варна
Да си продължа............ Mr. Green
Морска сирена,на 8-ми март ще съм си вкъщи,но тази събота излязох за първи път откакто съм родила ooooh!.На дискотека ходих с приятелки,а тати и Друнди се гледаха в къщи Winkпрез цялото време обаче си мислех за детенце Rolling Eyes
Алергии и аз имам към някой,антибиотици,към лекарства,домашен прах,от треви и др. Confused
Пърли,плодови пюрета правя като сварявам плода и пасирам.не слагам захар или други.Сурови плодове не харесваме,засега.на обяд давам зеленчуково или месно.редувам ги.16ч каша,Гречката много я яде,ориз и царевица също много я уважава Peace
Стъпваме на пръсти Wink

И да се похваля,преди малко за първи път заспа сам в леглото.

# 125
Добър ви ден, мамчета! Hug
Честита месечинка!
Нашият ден не е от най-спокойните. #Cussing out
Понеделнишки успяха да ми вдигнат кръвното . Close
Тамън бях успала Данката и се почна едно невъобразимо пробиване, чукане,
 тряскане точно над нас, което продължава и в момента .smile3511
Естествено вече сме будни и сега се правим, че не чуваме... newsm61
Ох, но Данката се уплаши и се разплака, отивам да раздавам правосъдие. smile3514
Вчера беше същата история и ни принудиха да излезем още в 10ч,
 днес мислех, че ще ни се размине шумотевицата, но хората си имат други планове... ooooh!
Хубавата новина е, че изследванията са ни добри - 112  хемоглобин и чиста урина. Party
: jorjito:
Цитат
И да се похваля,преди малко за първи път заспа сам в леглото.
Браво на Друнди! Много му се кефя как е чучнал като някой баровец на картичката. Heart Eyes
А пък Елито го галка по главичката. Всички са много сладки, като се приключи слагането на нови "образи",
ще сложим още маргаритки, че тези нещо поизчезнаха.  bouquet

# 126
  • Габрово
Нани при нас без чукане са едни ревове. Теди се буди сто пъти тази нощ, Дани пък рева до детската градина и така прекрасно започна седмицатал
Питах за стъпването, защото като бяхме на неонатолог в Плевен, ни казаха, че трябва детето да стъпва на цяло краче. Това, че стъпва на пръсти/като Теди/ е проблем и трябват масажи на ходилото. Проблемът е в недоразвитие на ставите над петичката и мускула на прасеца и с натежаване на бебето се задълбочавал.
Единият тест, който лекарката направи е - хвана бебето за едната ръчичка и едното краче и го вдигна - трябва бебчето да пусне и ръчичката и крачето надолу и да търси опора с тях. При нас Теди пуска ръчичката и прибира крачето към другото.
Другият тест - когато е по корем и в спокойно положение- изправя главичката, а крачетата лягат, не трябва да ги вдига като дъга с главата.
Дано сте ме разбрали.
Моля за линк към темите, където сте обсъждали ваксините, че вече можело да го ваксинираме, а неонатоложката каза, че коклюшната ваксина в ДТК може да ни създаде проблем.

# 127
  • Варна
Нани Heart Eyes Hug.
А какво е чучнал newsm78
И това до нас не е ли Емичка  Thinking,Защо Елито newsm78
Радост33  bouquet.Ще го тестувам моичкия Rolling Eyes

Ох,Нани сега чак видях. ooooh!Много съм загубена  bouquet

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 11:57 от jorjito

# 128
                Анна на мама maxin   baloni    Мадлена на мама plamebg   baloni   Александра на мама Veli M   baloni  Мартина на мама bebon4e baloni    Даниел на мама dunda   baloni

Единият тест, който лекарката направи е - хвана бебето за едната ръчичка и едното краче и го вдигна - трябва бебчето да пусне и ръчичката и крачето надолу и да търси опора с тях. При нас Теди пуска ръчичката и прибира крачето към другото.

Аз това не го разбрах SadБебето в какво положение е когато докито го повдига, легнало ли?И противоположни ли ръчичка и краче хваща тя?

Момичета аз си позволих да създам албумче "Нашите бебета на 8 месеца" в snimka.bg.Дано  не съм нарушила някое правило Embarassed

# 129
  • Sofia
Здравейте и от нас  Hug
Честита месечинка на София   bouquet
на вчерашните -  Александър Даяна, Иван, Aлександра, Тервел ДарияФилип
И на днешните Анна Мартина Мадлена  Александра Даниел

bouquet   bouquet   bouquet

Ние се върнахме от странство  travel малко сте изписали нещо що така  newsm78 Ивичка се държа много добре и аз си починах заслужено много съм доволна и мисля да си повторим ваканцията.

maira Честито ви зъбче  newsm47
slyncho Масаж не правя само след баня се мажем и каквото успея да поразтрия това е много сме  newsm32
mgizdova Ние сме на 5 хранения но яде по 210 АМ.Плодово пюре давам само сутрин по 90мл ако дам и повече ще изяде но си разваля обяда.
Честита ви годишнина дъъъъъъъъъълги години ви желая много любов   bouquet  Hug
elip Аз слагам масло в пюретата  Peace
isi_kam Много ми хареса количката ви.Да си я ползвате със здраве.А в тези адреси са много сладки нещата
Радостина33 Ива си стъпва с цяло стъпало
pearly Ние ядем плодово готово пюре сутрин а суров плод давам към овесените ядки следобед т.е. В третото ни хранене

За сега толкова че ще се стягаме за разходка

# 130
  • Габрово
Слънчо в легнало положение хващаш десен крак и дясна ръка и вдигаш към теб да увисне с другите към маса или легло. Дано да го обясних.

# 131
  • София
Здравейте и от мен,
Честито на празнуващите днес бебчета!   bouquet

Nanny- страхотна е картичката.
Радост- за ваксините ти препоръчвам за полиомиелит- Imovax, a за ДТК- Infanrix. И двете са безклетъчни. Абсолютно никакви реакции не получи. Лошото е, че са две инжекции, бият се мускулно, но в крачето, не в плешката. Хубаво е също така да си купиш допълнително най-тънките иглички (в случай, че при лекарката ти няма), защото в една от двете (не помня точно) иглата е дебела. Ако сте решили да ваксинирате срещу Хемофилус Инфлуенца, ще трябва да боцкате и трети път (аз сложих Act Hib). Аз ти препоръчвам този вариант, защото за Pentaxim (където са всключени и петте) няма все още много информация- слага се от скоро. Но все пак ти си реши. Във форума има много инфо, виж и обясненията на д-р. Birdie.
Яна също стъпва на пръсти и малко се притесних. Ще направя и аз теста, но не рзабрах много добре първото упражнение.  newsm78
При нас захранването също става много бавно. Направо се побърквам вече, да комбинирам храни, които е яла, да спазвам 3те дни, да има разнообразие и т.н. с две думи- доста се шашкам. От две седмици се каня да и дам една каша (като нова храна) и все не и идва реда, от нови подправки, зеленчуци и т.н.  Laughing  Минахме на 4 хранения, но ми се строи, че не и е достатъчно и отново върнахме 5тото.

Приятен и слънчев ден на всички.

# 132
  • София
Бебчетата на картичката стават все повече, а Яна е като хипарка с тая мартеничка на главата.  Joy Много са сладички всички, като я запълним, ще си я изкарам на хартия за спомен.  Nanny, маргаритките, може да ги наслагате като дъжд. Дъжд от цветя.  Simple Smile
Аз все се каня да се науча да работя с фотошоп и все нямам време, но като гледам какви красоти могат да се творят, а и има едни теми във форума в "хоби" и все повече се ентусиазирам.

# 133
Честито на Анна на мама maxin, Мадлена на мама plamebg, Александра на мама Veli M, Мартина на мама bebon4e и Даниел на мама dund! Послушни, спокойни, здрави, щастливи и весели да бъдат!

# 134
Здравейте, юлски майчета на малки сладуранчета! Аз съм мама Petra на бебе Петър роден на 02.07.2006г в 10:40ч. 4050гр и 53см.Пешито яде на поискване кърмица,  на обяд зеленчуково или месно пюре, плодово-между храненията, а вечер безглутенови и безмлечни каши. Хапва си добре(често повръща, но така е от първия ден), обикаля с проходилка(днес за трети път пада- вече му е малка), в леглото стои прав на пръсти и подхвърля дупе. Нощем се буди 3/4 пъти да цока, но вече свикнах и не ми тежи. Това се сещам за сега. Благодаря на Прасчо и Slyncho,за поканата във форума, че то до сега само четях.  bouquet
Изникна ми въпрос -може ли да даваме коприва на бебоците, задушена и пасирана, като добавка към пюрета и супи? newsm78 Ако някой знае- да пише.

Общи условия

Активация на акаунт