Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 070
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Над 3 годинки те самите проявяват желание за преобличане. Аз преценям сутрин горе долу какво да обличам за да не или много топло или студено навън ч. Ако се намокри се преоблича сама.

# 196
Госпожата казала на децата да не споделят вкъщи-какво става на градина,кой какво прави,кой наказват въобще всичко ама моята хитруша ми го казва това и вика аз ще ти казвам
2гр.

# 197
Танче, детето трябва да е научено на обличане ш събличане и на наченки на сгъване на дрехите. Никой няма да ти дава отчет, че видиш едва не се е прибил, ще ти кажат ако се прибие. Потенето не разболява, нито разгащването, нито студа, разболяват вирусите.

# 198
  • shumen
Танче,вирусите разболяват.
Моя е добре уж.Тази вечер като говорихме пак прокашля,но казва,че е добре.
Аз пък от АБ станах на червени,сърбящи участъци.Намазах се с Финистил,но утре имам ходене до доки и ще видя как съм и ако трябва да го сменим.

# 199
Дани, пи ли го вечерта? Внимавай да не направиш остра реакция. Според мен иди утре преди да пиеш дозата. Нощеска ако усетиш, че нещо не ти е наред тичай за урбазон. Аз от обрив съм стигала до трудно дишане...
Мими, просто нямам думи...

# 200
  • shumen
Ваня,пих го към 6 часа и към 10 взе да ме сърби и се видях,че съм на червени участъци.През нощта в 2 трябва да го пия пак и ще видя как съм и ако трябва ще бягам на спешен.

# 201
И малкия от днес е във вкъщи.
Вдигна температура 38.5
Отпаднал е .
Има тъмни сенки под очите.
И това при 2 дни ходене на детска.
Забелязах, че него загащват и като играят и се потят не им прави впечатление.
И ето вече е болен.
Изписа му педиатъра лечение.
Дано се оправи и всичко да е наред..
Бързо възстановяване на болните дечица.
Мислете си, че е от незагащването.
Дано при вас да минават леко вирусите.

Дани, вероятността да е от аб е голяма. Бях с тест за антибиотик в отделение. На 5-6 ден се появи обрив, след това при поставяне на аб започна мравучкане по вената и ми прилоша. На следващата доза пак. Лекарят ми се кълнеше че нещо ме било полазило, ама странно как ме лазеше и като ми поставяха дозата в абоката. Отказах последната.
Свекър ми почина, от, с Ковид.

# 202
Съболезнования, Бръм Sad

# 203
Моите съболезнования! Това същият ковид който карахте вие наскоро ли? Нали уж нямало усложнения ги слушах по тв

# 204
Не знам дали е същия, но бих се учудила да не е. В момента майката на една комшийка е с пневмония и Ковид, комшийката също
Аз си изпих антибиотика.
Редно е да кажа, че в нашият случай се оказа че е прекаран инфаркт, но никой не знае кога, което допълнително или основно е влошило ситуацията. Но пневмонията и белодробния оток не спаднаха за 6 дена в отделение на венозен антибиотик. Може и други проблеми да е имало, не знам.

# 205
Танче, аз говорех за първа група, на туко-що навършени 3 годинки, искаха да се облича и съблича сам, сам да ходи до тоалетната и да се оправя в нея, включително мине на ръце и пускане на вода, да реже с ножица. Вече във втора група се искаше да могат да си бършат  дупето, след голяма нужда, да закопчават ципове и копчета. 5 и 6 годишните сервираха храната в собствената си и в по-малките групи,( имаше дежурни деца) заедно с 1-2 лели. Градината не е ясла. А после в училище никой не ги поглежда как са, дали ядат и пият вода, да не говорим за това как са облечени. При нас отчет се даваше за сериозен инцидент, няма как за падане, ожулване, и тн да се държи сметка на учителката, тя е една с 25 деца, едното иска да пишка, другото е жадно, 2-3 се бият и тя едва ли е запомнила, че твоето дете е щяло да си удари главата, като сигурно поне още 10 са паднали същия ден. Тя няма как да е навсякъде, но децата така се учат и много порастват в градината. На почти 4 години е голямо дете, съвсем не е бебе.

# 206
  • shumen
Бръм,съболезнования.
При мен си е от АБ алергията.Поне аз така си мисля.
Ковид сега уж не дава отражения и странични реакции,но знае ли човек.

# 207
Здравейте.
Вижте аз съм съгласна със вас.
Но просто там където му е трудно да му се помага.
Иначе сам се храни.
Сам ходи до тоалетна.
Сам си вдига гащичките.
Не казвам изцяло.
Все пак там прекарва много време.
Сутрин го водя във 08.20 часа.
И го вземам във 16.30-17.00 часа.
Нормално и те също да му обясняват.

# 208
Разбира се, че ще му обясняват, ще го научат на много неща, но няма винаги всичко да е перфектно и както на теб ти се иска, физически не е възможно да обръщат специално индивидуално внимание на всяко едно дете.
Учи го и ти вкъщи като е потен поне да каже на госпожата, ако не може сам да отиде да се преоблече.
А инциденти ще има доста сигурно, деца са, нещо се случва, докато минеш. Важното е да няма сериозни наранявания. Ако има такива, то със сигурност ще те уведомят, просто няма нужда всеки ден на всеки родител да се казва, че се е спънало детето и едва си ожулило коляното, примерно.

# 209
Така е. Може да не сте случили на госпожи. Нашите още помагат с чорапогащниците на момичетата иначе разправяха, че децата са много забавни, един обува чорапа на друг, закопчават си взаимно копчетата....който каквото може 🤣 Но нашите са големи, те ще са първокласници догодина.
Пробиотика за деца е на промоция в софармаси,да знаете, днес ще мина да взема да има за по-нататъка.
Сега свърилшиха витамините, пробиотик има още малко и го спирам за почивка. Пият си сиропа от черен бъз от буркана.... На малката почнах последния месиц бронховаксом. Тя дори не е сополива сега, макар че вчера дочух кашлящи в групата, но каквото сабя покаже ще е!
За нараняванията в градината, те не винаги ги виждат. Голямата се беше претрепала като беше първа грепа, било я срам да ревне, не го измила, защото цоли и аз я взимам сле няколко часа с пръст в раната....еми измих го и айде. Друг път ужулила коляното в училище и то качествено и лепнали лепенка без марлена част.  В първи клас особено много се прибиваха, като отвързани бяха. Миналата седмица пак ожули коляно и скъса клин, пък е в трети клас...

Общи условия

Активация на акаунт