Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 076
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • shumen
От Понеделник до Сряда са минали 3 дни.Вече може и да е слязло и да сте за АБ.

# 181
Днес ще го заведа по-късно днес. Благодаря Ви !

# 182
И малкия от днес е във вкъщи.
Вдигна температура 38.5
Отпаднал е .
Има тъмни сенки под очите.
И това при 2 дни ходене на детска.
Забелязах, че него загащват и като играят и се потят не им прави впечатление.
И ето вече е болен.
Изписа му педиатъра лечение.
Дано се оправи и всичко да е наред..
Бързо възстановяване на болните дечица.

# 183
Детето се е разболяло от вирусите там, не от това, че не е загащен. Първата среща с ясла или градина е нещо страшно. С големият го минахме вече, след първият ден на детска градина на сутринта вдигна 39+ градуса и почти месец го лекувахме. Сега и на малкият предстои да тръгне на ясла и направо настръхвам.

# 184
Детето се е разболяло от вирусите там, не от това, че не е загащен. Първата среща с ясла или градина е нещо страшно. С големият го минахме вече, след първият ден на детска градина на сутринта вдигна 39+ градуса и почти месец го лекувахме. Сега и на малкият предстои да тръгне на ясла и направо настръхвам.
Може и да е така.
Но е бил и без якето  на вън.
Поне да си бяха направили труда да им махнат изпотените дрехи. Все пак тази раничка за какво я оставяме там със дрешките.

# 185
Не знам, аз взимам на малкия детска кухня от детска градина и вчера към 11 всички деца бяха навън без якета, но бяха на слънце и беше топло, те тичаха и играеха, ако са с якето от сутринта ще се сварят. И моето дете беше по суичър. За потенето не коментирам, в детската градина ги искат самостоятелни и да се оправят сами, карат ги да се преобличат ако се намокрят  сериозно, не при леко изпотяване. В съседното училище пък децата на 6-7г (предучилищна група) също бяха изведени навън и повечето бяха по къси ръкави. Нормално е да се разболява в началото и няма как да се мине без това, а ако детето е много боледуващо е още по-зле. Ако не сега, ще боледува много в училище, ще изпуска материал и ще е по-трудно. Големият ми син разреди боледуването след 3 клас. До трета група рекордът му беше 3 дни здрав на градина. В последната група стигна до 3 седмици. В първи клас на втората седмица беше болен. Така че се подготви да боледува.

# 186
Попринцип е рядко боледуващо дете.
Няма 4 годинки още.
Почти не боледува.
Ще видим до Неделя как ще е малкия.
Ако е добре във Вторник ще го пусна на градина.

# 187
Това е хубаво. Големият тръгна точно на 3 току-що навършени и ми се скараха, че не се облича сам(можеше да се съблича), не може да реже с ножица и не отива директно сам в тоалетната а им казва, че му се ходи. Във втора група ги искаха да могат да се бършат сами след голяма нужда и да са абсолютно самостоятелни.

# 188
Това е хубаво. Големият тръгна точно на 3 току-що навършени и ми се скараха, че не се облича сам(можеше да се съблича), не може да реже с ножица и не отива директно сам в тоалетната а им казва, че му се ходи. Във втора група ги искаха да могат да се бършат сами след голяма нужда и да са абсолютно самостоятелни.
Да е трета група ок нормално да искат от децата да се обличат.
Но има деца които не са ходили на ясла и на градина и за това да им е трудно.
Моя син за първа година е на градина втора група.
На градина е едва от два дни.
Съгласна съм, че трябва да се научи да се облича но на градина прекарва всеки ден от 8.30 до 17.00 часа когато го вземам.
Нормално е и там да му показват също.
Все пак госпожите не са там да пият кафе и да говорят .
Нали са за да гледат децата там.
Вчера например някое детенце бутнало моето дете от пейката паднал и едва не си ударил главата.
На вземане госпожата не ми каза нищо.
Ами ако се беше наранил .
И накрая спестяват такива неща от родителите..
Или са там колкото да свърши работното време и айде да си ходят.
Те са длъжни да обгръщат внимание на децата.

# 189
Танче, така е в детските градини.
Нито някой ще го преоблече, защото в потен, нито някой ще дава подробни отчети в края на деня. И аз се дразнех в началото, но явно такова в положението. Сега гледам да им обяснявам всичко, за да може сами да се оправят.

# 190
Танче, така е в детските градини.
Нито някой ще го преоблече, защото в потен, нито някой ще дава подробни отчети в края на деня. И аз се дразнех в началото, но явно такова в положението. Сега гледам да им обяснявам всичко, за да може сами да се оправят.
Все пак са още малки.
Да са на 5 години може и да се обличат сами .
Но той още няма 4 години.

# 191
Като ходи последните два дни от седмицата,че баш последния беше голяяяма жега моята зачервила бузи ама никой не се сеща да види в раницата ...тя има всякакви дрехи вътре ...

Да,така са всеки да се спасява....

Поне знам,че не е гладна...не искала да яде и лелята я хрнела и вече го харесва това ядене,малко номерца ако мине номера

# 192
Като ходи последните два дни от седмицата,че баш последния беше голяяяма жега моята зачервила бузи ама никой не се сеща да види в раницата ...тя има всякакви дрехи вътре ...

Да,така са всеки да се спасява....

Поне знам,че не е гладна...не искала да яде и лелята я хрнела и вече го харесва това ядене,малко номерца ако мине номера
То като видях менюто и аз да съм няма да ям.
И представи си цял ден детето да ти е гладно.
Това не са малко часове там във градината..
Ще видя как ще продължи този месец на градината и ако трябва ще си го гледам аз.
Със близо 39 градуса е във момента.
Няма да позволя да се отнасят по този начин госпожите .
Да си вземат заплатите и изобщо да не гледат децата.
То така кои не знае да си вземаш заплата и да не си вършиш задълженията.

# 193
Танче, на 4 години са достатъчно големи сами да се обличат. Сигурно няма да се сетят и трябва да им се напомни, но не са бебета все пак. На 4 години вече имат занимания и учат. А за това, че някой бил бутнал детето, което замалко да си удари главата, не мисля, че е необходимо да се информират родителите за всяко най-малко нещо, което не е довело да нараняване. Не очаквай, че госпожите могат постоянно да виждат всички 20-30 деца, достатъчно е да се обърне на другата страна и може да стане някой инцидент. Както съм сигурна, че са се случвали инциденти, докато ти сама си гледаш само твоето дете. Струва ми се, че прекалено нереалистични очаквания имаш за градината.
И да, не е боледувало детето, защото не е ходило на градина, повечето са така. Сега му е времето да си навакса изпуснатите вируси, най-вероятно ще боледува често и няма да е, защото е бил с къс ръкав, а защото градината е рай за вирусите и бактериите.

# 194
  • shumen
Танче,на 4 години трябва да могат сами да се събличат и обличат.За това,че са го бутнали и не се и ударил не са длъжни да казват.И за преобличането трябва сами да се сещат.Това е в градините,а в училище е още по зле.

Общи условия

Активация на акаунт