Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 086
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • shumen
И аз съм промивала нос и за имунитет давам,но пак си боледува.

# 226
Не помага и при нас явно. Ама и не бих казала, че правя промивка, а само пръсвам Стеримар. Да люсна 3-4-5 мл няма да даде. 4-ти ден на градина и вече официално мога да кажа, че е болна. Подсмърчаше още от втория ден. Сега й е запушен носът, преди да заспи пръснах Стеримар и капнах по 2 капки Виброцил. По това как преглъща, най-вероятно й се стича секрет по гърлото. Питах я дали има болни деца - нямало, подсмърчащи - двете момиченца, с които предимно си играе. Първо боледуване след махане на сливицата... Чудя се да почвам ли пак отчаяните опити с хомеопатията. Назохил беше споменал някой по-назад. Офффф...

Малкото другата седмица трябва да тръгне на ясла. Обаче 100% ще се разболее и той и ще изгорят изследванията ни Confused Оставете парите, ама днес цял ден приплаква, че го боли пръстчето. Как да го бодем пак?Cry

# 227
И аз пръскам морска вода, ефект никакъв.
Промивка със спринцовка съм правила веднъж при сополи и докарах на детето отит и парацентеза. В болницата ми и обясняваха, че няма как да е от това, но аз си знам..
Ние от вчера сме при свекърва ми, тука сополиви деца има колкото искаш, ама на никой не му пука. Събират си ги по парковете и това е.
Направих грешката да гледам новини и сега още повече се шашнах за грипа. Обмислям дали в неделя да не ходя да търся ваксини и да ги боднем в понеделник, макар че им взех бележки да ги пускам на градина..

# 228
Барбалена, помоли учителките да пишат, че детето е посетило един ден яслата за да не изгорят изследванията. Аз съм го правила, хора сме, би трябвало да разберат.

# 229
  • shumen
Хоуп,аз ваксини съм слагала и пак се разболяваше.
Барбалена,как сте?
Пуфе,твоята как е?

# 230
Малката сутринта се изака по-течно, но снощи яде доста салата...зелина, домати, краставици, чушка със сирене и за десерт мандарина, на предполагам просто я е поразхлабило, нямаше други притеснителни симптоми.

# 231
Ох, ще ги моля, ако се стигне дотам. Най-вероятно ще се разболее и той, като я гледам каката как си духа носа. Каза, че и гърло я боли.

Дани, остава вкъщи днес...ще видим колко време ще й отнеме да се оправи. Има ли някой с прогноза за понеделник? Laughing Чудя се да я водя ли на лекар. Никога не съм я водила още първия ден, но сега ми е интересно да видим гърлото, сливиците как са.

# 232
И моята малката се връща от пътя за градина..казала че я боли коремчето, може и да се прави, ама ще остане вкъщи.

# 233
Еххх, дано не е вирус! Ако пък е, понеделник да е на линия!

# 234
  • София
danaeka, мерси че питаш . Дъщерята е добре няма да пие АБ. Тъкмо бяхме на преглед. В понеделник е на училище.

# 235
  • shumen
Ваня,дано не сте лепнали стомашния вирус.
Барбалена,според мен ти си познаваш детето,но ако има кашлица бих завела на лекар,че идва уикенд.
Пуфе,радвам се,че сте се разминали с АБ.
Аз сега от пробиотика пък съм с ужасен запек.

# 236
Дани, тя не кашля, само й тече носът.

Как давате Цинабсин на деца до 5 години? В листовката пише 3 пъти дневно. А съм чувала на всеки час, но в листовката това е дозата за възрастни.

Досега не се бях замисляла, но тръгнах да й давам Осцилококцинум - пише за грипоподобни състояния и температура. Хванах да й давам Инфлуцид - и за него пише грипоподобни състояния с температура. И за хрема май става Цинабсин, та сега го почнах. На прав път ли съм? Grinning

# 237
  • shumen
Барбалена,цинабсин съм давала ударно през час първия ден.После като намалее хремата съм давала както е по листовката 3-4 пъти на ден.Също става и Коризалия за хрема.
Оксилококциум е за грипоподобни състояния.

# 238
Промивки със Стеримар правя и аз ежедневно, поне по 1 път на ден. Смятам, че има разлика не в честотата на боледуването, а в продължителността на хремите като дни.
Нареждам се тук с отново кашлящо дете. До неделя беше на инхалации и Изопринозин, понеделник я пуснах на училище, до вчера беше ок и от вчера отново започна да прокашля. Ще видим накъде, но не съм оптимист, явно е недоизлекувана.

# 239
  • shumen
Ейпъл,това ми прилича на нашия вирус.Беше спрял да кашля,отиде два дни на училище и се започна пак.
Как се дава Изопринозин сироп на 12 годишно?С приятелка гледаме листовката и за килограмите на детето пише 10-15 мл и се чудим колко да даде.
.По принцип са изписани таблетки,но и той като моя не ще да пие лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт