Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 093
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Минимума е 10мл, максимума 15. Ако като хапчета му е изписана максимална доза, съответно и като сироп трябва да пие максимална.
Не знам какво да я правя, чудя се вече и аз. Отделно една майка писа, че синът и е със съмнения за варицела, та се чудя може ли това да е лепнала, ама пък що ще кашля..според мен си е недоизлекувана просто.

# 241
Днивната доза изопринозин е по 1 мл на килограм. Примерно детето е 30 кг, значи 30 мл за деня и го разделяте на 3 приема по 10 мл.

Малката добре си изигра картите,нищо и няма до този момент, даже се хвана да подрежда играчки, което не знам какво индикира 🤣🤣🤣

# 242
Ох, Епъл, съжалявам. Тъкмо се оправи детето...

Дани, обърках се сега Grinning Коризалия или Цинабсин да давам? Те са на различни фирми, може ли да се комбинират?

# 243
Барбалена, ако й тече носа пробвай с коризалия ама флаконите - само 6 се дават на ден, а хапчетата трябва на всеки час. Сега ще споделиш как ще изкара хремата като няма вече сливица.

Аз иначе всяка вечер започнах в банят преди сън да му пръскам Маример за ежедневна употреба. Лятото не го правих, защото нямаше толкова вируси и не се е разболявал, ама сега започнах. И понякога и колдисепт му пръскам след Маримера, дават го че може да се ползва за профилактика.

# 244
  • shumen
Благодаря,момичета.
Каза,че е дала 10 мл.Хапчета са изписани 3 пъти по 1.
Барбалена,ако си започнала с Цинабсин продължавай с него.Не съм сигурна дали може и Коризалия.
Ваня,не и се е ходило на градина явно на малечка.
Ейпъл,варицела може и с кашлица да започне.
Тони,Колдисепт не е ли гадно.Аз веднъж пръснах на моя и опищя света.

# 245
Имам приятелка, която ежедневно преди и след ясла и градина вече, промива със стеримар носа. Факт е, че е от редовно ходещите, но и си смъркоти и подкашля, просто тя го пуска на градина. Аз не съм сигурна доколко е правилна тази тактика, така не се ли отмиват и полезните бактерии в носа? Иначе аз съм пруъскала грип вис на моя в яслата, ефект нямаше 😆

# 246
Ваня може и нещо моментно да е било.Моята в първа група все ме питаше няма ли да ходим при чичо доктор просто си знаеше,че отидем ли на лекар после не е на градина.Вчера ми каза,ме не иска на градина защото децата и се смеят че не може да реже с ножица.В нас се упражнява но не и харесва обясних и колкото може толкова нищо,че е 4 група.Тая сутрин каза че я боли врата плака,че не иска на градина и се съмнявам че е заради подигравките за ножицата,но ще я видя довечера.

# 247
  • shumen
ООР,що ли ми е познато.Моя и тай така не можеше и му се смееха и ревеше и не искаше да ходи.Сега не обича да рисува,но вече са по-големи и си помагат един на друг.
Ваня,как е малечка?
Моя се прибират тази вечер и нямам търпение да го видя.

# 248
Нищо и няма на малката лисица 🤣 ама изкара 1 месец на градина и и омръзна явно 🤣

# 249
Аз я заведох до лекарката, пусна и даже изследвания, добре са и според нея кашля от пресушаване на лигавицата. След тия инхалации и аб капки миналата седмица каза, че и се е пресушила лигавицата. Изписа и някакъв нов спрей за нос, овлажняващ и бонбони за смучене.
Назопрес е спрея. Купих го, почнах го, ще видим ефект има ли. Ако детето от училище е с варицела сигурно ще ги карантинират, но тогава онлайн ли ще са, как процедират при вас?

# 250
  • shumen
Ейпъл,в училище поне при нас не са били онлайн.Учат си,просто не ги събират с други класове.

# 251
Отдавна не съм пускала носен секрет,та утре ще пуснем моля да ми припомните колко часа да не пръскам нищо и физ рр може ли поне

# 252
Мими, да не са капани АБ капки и може от тази вечер да не слагаш нищо. Физ.разтвор не бих пръскала сутринта преди да се вземе секретът. Но тази вечер бих пръскала при нужда.

Тони, ще видим как ще мине. Засега поне диша през носа. Пак е нещо Grinning

# 253
Момичета, имате ли представа дали 3 седмици след боледуване е достатъчен период, за да се сложи ваксината за морбили? Малкият беше болен и на 1-2 октомври вече беше добре. Обмислям да сложим ваксината на 21, но се притеснявам, че е минало малко време от последното боледуване и да не би случайно да е било ковид. Няма смисъл сега да го изследвам за антитела, защото началото на май бяхме всички с ковид и може и от тогава да има. Нямам голямо доверие на личната относно тези срокове и се чудя дали има някакъв риск ако все пак е било ковид. Детето ще стане на 18месеца, а ваксината трябваше да я сложим още на 13, но покрай градината на баткото нон стоп бяха болни. Какво мислите, 20 дни приемлив срок ли е?

# 254
Момичета, имате ли представа дали 3 седмици след боледуване е достатъчен период, за да се сложи ваксината за морбили? Малкият беше болен и на 1-2 октомври вече беше добре. Обмислям да сложим ваксината на 21, но се притеснявам, че е минало малко време от последното боледуване и да не би случайно да е било ковид. Няма смисъл сега да го изследвам за антитела, защото началото на май бяхме всички с ковид и може и от тогава да има. Нямам голямо доверие на личната относно тези срокове и се чудя дали има някакъв риск ако все пак е било ковид. Детето ще стане на 18месеца, а ваксината трябваше да я сложим още на 13, но покрай градината на баткото нон стоп бяха болни. Какво мислите, 20 дни приемлив срок ли е?

Позволявам си да пиша по този въпрос. Цяло лято държах големия си син в нас, за да сложа морбили на малкото. Сложихме я юли и точно на 10 ден от ваксината малкия започна да си криви окото и да забива погледа в една точка. Ходихме при двама очни и двата потвърдиха, че е схванат нерв от ваксината и е временно. Факт е, че отмина. Мисълта ми е, че вечерта преди да сложим ваксината малкия кашляше в съня си - 3-4 пъти, преди това всеки месец беше болен. Не знам кое е правилно, но и двете очни ме питаха бил ли е здрав. Не съм антиваксър, големия е ваксиниран и срещу варицела. Пуснете си едно црп.

Общи условия

Активация на акаунт