Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Да, може да се задавят. На малкия му давам от година и 8-10 месеца разни дъвчещи се пробиотици. Но стоя до него и докато не го схруска и сдъвче не го оставям сам.

Обаче се чудя откога могат да преглъщат хапчета, май от доста по-голяма възраст. Взела съм едни Геломиртол май бяха за каката, но не смея да й ги дам. Едно време ни слагаха хапчетата в лъжица с кисело мляко. Обаче и така ме е страх Grinning

# 331
Геломиртол съм давала на едното дете тази зима, на 4г и 1-2 месеца да е била. Пиеше си ги без проблем няколко дни и на последния прием се задави и си изкарах акъла. За сега ще изчакам още с хапчетата. Педиатърката ми каза че Синулан сироп вършел същата работа, да не рискувам с хапчета.

# 332
Здравейте!
Дано повече дечица да са здрави, а на болните - бързо оздравяване!
Не съм писала отдавна, но чета постоянно темата и ми е много полезна.
Дъщеря ми (3 г.) е с хрема. От 16 септември това й е реално трето разболяване. Беше близо 2 седмици само с хрема и кашлица. Два дни ходи на детска градина и айде пак една седмица вкъщи с хрема и кашлица. Миналата седмица пак ходи и от вчера отново хрема и кашлица... вече не знам какво става. Не е вдигала температура при нито едно разболяване. Тича, скача, вика.... Лекувахме само със сиропи (Проспан, Атусин) и капки/спрейове (Виброцил и Назик). Всеки път ходим на преглед. Хремата е бистра (сутрин е леко бяло-зелена). Решила съм да пусна носен секрет, но не помня колко време не трябва нищо да слагам в носът. 24 часа стигат ли? Или да изчакам повече време?

# 333
Малкия днес продължава да не е добре.
От днес ще слагаме антибиотични капки във носа.Отделно един куп лекарства пие дето няма ефект..От два дни не е вдигал температура.
Вече 5 дни е така.
От бистри сополи станаха зелени.
Ще продължи да отсъства и другата седмица от градина.

# 334
  • shumen
Барбалена,моя с хапчета почна чак към 7-8 годишен.По рано не смеех да му дам,че като го знам как трудно пие лекарства.Но и сега имам ли алтернатива сироп вземам него вместо хапчета.
Амнел,поне 7 дни да не си слагала АБ капки и 24 часа да не си пръскала нищо в носа.
Танче,щом няма Т вървите към оправяне.
Ваня,дано е добре малечка и утре на градина.
Евчето,мен са ми извадени сливиците и също като при твоя мъж веднага слиза надолу и правя пневмонии.
Аз съм с ужасен запек.Не знам възможно ли е да е от пробиотика?
Моя засега е добре.Сутрин като стане прочиства гърло,но през деня няма нищо.

# 335
Евчето, до колкото знам рядко се случва това. Особенно пък, ако двете сливици са налични в гърлото. Те също пазят, да не слиза надолу. Моето дете и с трета сливица като беше, веднъж направи бронхит, така че….

# 336
И аз имах тези притеснения, но никой не може да гарантира какво ще се случи след ваденето. Двете сливиците играят по-важна роля, доколкото знам, за тях по-трудно бих се навика, но ако се налага...
И моят имаше пневмония и бронхит преди да ги махнем, след това засега не сме имали такива боледувания. Трябва да се претеглят плюсовете и минусите, ние имахме доста причини да я махнем.

# 337
Аз специално попитах нашия доктор дали е вярно, че след махане на 3та сливица всичко "слиза надолу". Той ми обясни, че сливицата наистина има защитна функция, но когато е стигнала до степен за махане, по-скоро вреди, отколкото да помага. Става развъдник на бактерии и освен, че не може да си изпълнява функцията на защита, води и до усложнения.
Иначе едната ми дъщеря до тук е с една пневмония зад гърба си, а другата с две. Това преди да извадим сливиците.

# 338
При на също причините за махане бяха не малко.. спане с отворена уста, ужасно хъркане, затруднено дишане в будно състояние, гъгнене, носово говорене, постоянни сополи, постоянно бактерии. Просто това дете като му махнахме тази сливица, то започна да диша. Да спи тихо, да говори нормално, гласът му стана звънлив - никога не сме знаели, че има такъв глас. Първите пъти се шашнахме, като му чухме гласа - супер детски, звънлив.
Да, сега пак го удари в ушите и пи АБ, но ваденето на сливица НЕ гарантира спиране на възпаления на ушите. Но за мен победатата е дишането.

# 339
  • shumen
Ние до вадене не стигнахме,но моя и с нея си прави бронхити и пневмонии.Не знам,но може би от Лимфомиозота се сви и не се наложи вадене.Сега само като му е запушен носа му е трудно да диша.

# 340
При нас за сега отървахме махането на третата сливица. Сега кара сополи, но не става зле, просто си е сопол, гъгне ньколко дни и се оправя, но имаше моментш, в които не беше така. Аз и друг път съм писала, че при нас Риноджермината действа като магия. Също съм забелязала, че има ли бактерия в носа става зле, но преди беше зле и без бактерии де.
Моята малката на 6 може да глътне хапче, но иска. След като глътна огромен желиран динозавър....може и хапче. Давам да се учат с вит. С и с капсулите на Оийесен. Голямата на 9, не може и не може, тя е на сиропи твърдо.

# 341
  • shumen
Ваня,той и моя може,но не иска да ги пие.Сега една проста коластра я пие с хиляди увещания,а наложи ли се АБ е мъка.
Той е добре,но аз нещо се разкихах.Добре,че пия АБ за уроифекцията,че ако има нещо да го стопира.

# 342
  • Varna
Голямата е на 5. Тя пие хапчета, сиропи. Когато се налага пие, без да се пазари. Там проблем нямам. Но малката е на година и два месеца и знаете, че на тази възраст всичко се случва трудно. Просто със разни сиропи се дави, защото не ги иска и там нещата са насила. Хомеопатия и разни Шуслерови соли си ги дъвче, за това търся алтернатива.

# 343
Симона, говори ми. На 2 и 2 месеца е господинът и ни нурофен иска да пие, ни физиологичен разтвор да му капем, ни Виброцил. Насилихме го и за трите тази вечер обаче, щото е ужасно сополив и вдигна до 39 градуса...

# 344
При нас на фона на каката, като че ли малката е по-здрава, но при нея имаше постоянни сополи, които все по трудно овладявахме и задна хрема от която месеци наред подкашляше. Ту се усилваше, ту намаляваше и нокря устатовихме края на август този серозен отит. Веднъж и имала отит и веднъж бронхит. Провеждаме лечение от два месеца, но времето си върви и няма какво да му мислим повече.

Общи условия

Активация на акаунт