Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 149
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Hexe, ние сме от Пловдив, в Тримонциум я вадихме при доктор Йорданов. Всичко мина бързо и леко при нас, даже и антибиотик не се наложи да пие. Почти година мина, има три боледувания - един ларингит, един конюнктивит и един път ръка, крак, уста, за тях е приемал лекарства. Освен тях няколко пъти е имал и само сополи, но нищо особено, даже не ги броя за боледуване тях. Махнахме я на 3г. На 2 г започна ясла и общо взето беше 3 дни на ясла, две седмици вкъщи, антибиотици, капки... Не виждах светлина в тунела. Най-накрая успяхме да си поемем глътка въздух от тези непрестанни боледувания и аз най-накрая започнах работа 😬 Преди това даже не можех да си представя как да стане това.
Не знам, аз съм доволна. Вярно е, че порасва и се очаква по-рядко и по-леко да боледува, уж, пък и доста вируси си мина вече, но за мен ваденето на сливицата си помогна значително.

# 316
Ние зъбите и ги вадим вкъщи с мъжът ми, с конец за зъби. Верно, предни зъби са, лесно излизат, ама досега не се е налагало да я водим на зъболекар за вадене.

Лелее, колко е разбрана.. мечтая си за такова дете 🥹🥹
Иначе съм съгласна с Ваня - желирани бонбони и близалки са по пагубни за зъбите от един изяден шоколад.
На моето дете кариеса е дистално - отстрани до другия зъб, и според доктора в случая причината е задържане на храна. Има много малко пространство там и задържа храна явно.. ще трябва там да почиствам хубаво с конец. Иначе му огледа зъбите и каза, че на друго място към момента кариес няма. Отделно каза да му взема задължително паста за зъби с флуор. Та взех една на Бочко с флуор и калций, за жалост на Елгидиум не ги харесва….
Още веднъж ще пробваме при него, и ако не стане.. ще търся къде да ходим. То и той се препоти и изпоти, и каза че само още веднъж ще пробва. Трябва само да му сложи матрицата на зъба - за която беше адската драма вчера, и да му налее пломбата, да я светнат с лампа и да я загладят. Работа за няма 5 минути, ама….

Hexe, ние сме от Варна и вадихме сливицата при д-р Мутафова в Майчин дом. Всичко се случи в рамките на деня. Много съм доволна като цяло Simple Smile

Барбалена, на малкия да дадеш Авирон?

# 317
  • shumen
О,моя абсурд да даде да му извади зъб някои от нас.
Аз с питане-някои давал ли е от тази коластра за профилактика и по колко пъти на ден и след или преди храна?

# 318
Pistachio, да казват, че го израстват, ама да го израстват, израстват, за колко време да го израстват. Един УНГ ни каза докъм 12 години Scream Други към 7-мата годин. И така и ние се решихме, на почти 5 е дъщеря ми. Над година и половина се чудехме дали да я махнем. Сега сме много доволни. Първо боледуване, ама това дете диша през носа си 🥹🥹🥹 Много сме щастливи, не можем да се нарадваме три дена 🥹

Тони, почнах го и него с Коризалия от вчера. А тази сутрин дадох и Осцилококцинум заради температурата. Друго не давам. Той и не дава да му капем капки и физ.разтвор. Все още не е много критично и не сме го натиснали насила да ги правим тези неща, но и този момент ще дойде съвсем скоро. Авиронът съм чела, че повечето деца не го одобряват и не съм го пробвала. Иначе май имам вкъщи

За зъбките взех интердентални четки и конец за зъби, ама все още не съм редовна. Взех и едни таблетки за оцветяване на плаката, за да видим дали ги мием качествено. Ама се притесних, да не й се оцветят зъбите? Не би трябвало уж, амааа... Цветът е отровно розово Satisfied Чудя се дали не й взема електрическа четка. Те поне са настроени да работят 2 минути. С нормална четка със сигурност не изкарваме толкова. Аз също четкам набързо, та и аз мисля отново да си взема електрическа четка.

Коластра взех на Аквасорс, ама каката не я хареса и не мога да кажа дали има ефект.

# 319
  • Varna
Някой да се сеща за нещо от рода на сироп Биозин, но на таблетки които се дъвчат. Да става за дете не година и половина. Малката я мъча с тоя Биозин, но много се дави и повръща понякога. Естествено насила и го давам. Иначе разни Шуслерови соли си ги дъвче без проблем. Голямата е със сопол и кашлица.  Много грозно кашля. На ръба на ларингитно, но не точно. Одве я накарах да отвори уста и до мъжеца и висеше сопол. Всичко се стича назад.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 16:19 от SimonaK

# 320
  • shumen
Барбалена,моя е на 12 и още не го е израстнал.Разболее ли се много трудно му минава.Авирон моя не ще и да чуе за него.
СимонаК,Биозин мисля,че има и таблетки,но не знам стават ли за малко дете.
Аз пак да питам тая коластра как се дава-1 път на ден ли и след или преди храна?

# 321
Авирон моето дете обожава.

Данаека виж в интернет листовката. Напиши лекарството и така.

# 322
Ние пък да сме извадили един или два зъба с баща му, един зъболекарката защото тъй или иначе бяхме там. Всички други си ги вади сам синът ми. Май останаха още един, два и ги е сменил всичките вече. Купих му четка с ултразвук и се надявам с нея да е ок. Зъболекарката ми беше казала да му мия зъбите вечер до 10-11 годишна възраст, миех ги и в един момент нещо изоставих и хоп 3 кариеса в рамките на 4 месеца. Вярно, че имаше много стрес тогава. Сега всички паднаха и няма вече нищо. Пак го подхванах вечер да му и мия и така още гледам поне два пъти в седмицата аз да му мия зъбите, в останалото време следя да ги мие по 3 минути, че ако зависи от него 1 е достатъчна.

# 323
Симона, Резиста шоко мечета примерно?
Състава не е баш като на Биозин, ама поне са за дъвчене.

# 324
  • shumen
Тони,благодаря.Сега четох и видях,че се дава 2 пъти на ден,20 минути преди храна.
Рейна,все едно моя описваш.За него и минута е достатъчно да ги мие.
Ваня,как е малечка?

# 325
  • Varna
Аppelgarden, да наистина ги дават за деца над една година. Аз не държа да са съставките като на Биозин. Просто като почне голямата да се скапва, да давам на малката нещо. А личната само Биозин изписва. И още нещо се чудя, тези дъвчащите са за деца над две, три години, защото се дъвчат или заради съставките. Някъде нещо такова бях чела.

# 326
Защото се дъвчат или смучат според мен. Аз давам доста смучащи и дъвчащи, не едновременно, естествено, но дъщеря ми си смуче Орофар, Исла, Гелоривойс, Теразал.
Сега ми е много странно, не мога да разбера разводних и секретите ли, но от вчера и тече носа, вчера беше като рекичка, днес се сгъсти, издухва се стабилно, кашля влажно от гърлото, то си личи.

# 327
Малката и тя си ги вади сама... сега се борим сутрин да си ги мие сама, вечер ниу мием. Голямата си мие сама зъбите от малка, здрави са и зъбите, но зъбен камък има тук там. Ще звъня от понеделник на ортодонтка и да почваме.
Дани, добре е,днес не е акала, че да видим какво е положението.

# 328
  • shumen
Защото се дъвчат или смучат според мен,а малките деца може да ги глътнат и да се задавят.Аз лично на моя от 4-5 годишен съм му давала Ефизол,но някои ми беше казал,че не може.
Ейпъл,за хрема съм доволна от Коризалия или Цинабсин.

# 329
Моята онзи ден си извади зъбчето сама. Иначе обича да ходи на зъболекар, той ни е приятел и и показва разни неща, забавлява я. Тя му е обещала, че ще става зъболекар и той ще я учи Joy
Много благодаря за мненията за третата сливица. Страх ме е от операцията, обаче вече съм склонна да я направим. Лошото е, че ММ не иска. Като дете му е махана трета сливица и от там е започнало всичко да му слиза на долу, да прави пневмонии и тн и го е страх. До ден днешен като се разболее директно започва да кашля и да се дави, няма го този период със сополите първо при него. За всичко това обвинява родителите му, че са му махнали третата сливица.
Но... Четейки ви ви мисля, че друго решение освен вадене няма, тя е постоянно болна и периода за излекуване е месец със сто лекарства, капки и антибиотици...

Общи условия

Активация на акаунт