Боледуване на децата ни - тема 81

• 20 089
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Моят син втора седмица е с кашлица, а от 5 дни на антибиотик.
Понеже и при всеки вирус му свирят гърдите, му изписаха инхалации с Пулмикорт и Вентолин, както и сироп Флудитек за отхрачване. Три пъти ходихме на лекар. Уж още след втория имаше подобрение, но на моменти още откъртва. Спряхме Вентолина и продължаваме антибиотика да станат 7 дни, но даваме още Флудитек, докато приема АБ. Това, което ме притеснява е, че още кърти. И дълго време вдигаше Т, заради което всъщност добавиха АБ. Сега вече му е нормална, кашля по-рядко, но като кашля, е с доста храчки. Мисълта ми е, дали е възможно сиропът да предизвиква това, без да има сериозен проблем.

# 526
Танче,аз бих завела пак на лекар.Според мен  може и вирусна пневмония да е,а тя на слушалка не се чува.
Ваня,как е малечка?

Не е вярно, че не се чува вирусна пневмония, може просто да е грешка на лекар, но при нас си се чу веднага.
Бяхме на преглед .
Преслуша го ,гърлото видя и температурата му мериха.
И тогава лекарката ми каза ,че гърлото не е червено.
Единствено, че бил дехидратиран.
Запазено общо състояние,афебриално.
Кожа бледовата,интоксикация.
Полупроходим нос със слузна секреция.
Орофаринкс-Дискретно хиперемиран,обложен език.Дишане -двустранно везикуларно без хрипове.
РСД,Ясни тонове,добри периферни пулсации.
Корем -мек,без ХСМ.
Без данни за МРД.
Това е написала лекарката която го прегледа.

# 527
На Флудитек точно това му е целта, да отхрачва каквото има. На миналото боледуване бяхме на същата терапия - АБ, Пулмикорт и Флудитек за 7 дни. През цялото време си кашляше и отхрачваше. Като спрях всички сиропи и тогава спря и кашлицата окончателно.

# 528
Благодаря, и при нас обикновено докато пие сироп, си кашля. Ама като гледам тоя вирус как ни натръшка всички, въпреки успокоенията на пулмолога, си ми е притеснено.

# 529
И аз съм за шоко мечета на синкванон много ги харесва моята.
Само,че има и шоко на резиста да не объркате!
Или вече разтворимо прахче тип ентерол да не го вижда.
Линекс и според мен е слаб вкъщи го давам ако я заболи корем,не за аб.

# 530
  • shumen
Аз също давам Синкванон или шоко мечета.Моя резиста не я хареса.
Пистачио,при нас пневмонията не се чу,а се видя на снимка.

# 531
И как така детето е афебрилно, а има температура от не знам си колко дни...
Хиляди минуси от мен за Синкванон, Линекс и подобни...пробиотика на Пепа пиг е отвратителен, даже ние с баща и не можахме да го приключим.😃
Ако трябва да приема пробиотик на капки по-добре да е поне Про комбо, иначе аз съм почитател на Омнибиотиците.

# 532
Защо минус за Синкванон? Има 13 пробиотични щама в него срещу 3 в този Про Комбо (като тези 3 ги има и в шокомечетата)

# 533
И аз мисля, че прокомбо е добър вариант. Биосън кидс също е добър по време на антибиотично лечение. Дъщеря ми много го харесва, а тя е ужасен каприз. Има вкус на ванилия. Омнибиотиците са супер, обаче начинът на прием при нас идва голям минус. Моята не успях да я накарам да го пие.

# 534
Моето отказва всякакви дъвчащи витамини и пробиотици. Тези, които са под формата на течност, по-охотно ги приема.
Иначе се напълних вкъщи със всякакви мечета, носорози и хипопотами - не, и не. На Синкванон не сме пробвали. Те доближават ли се до шоколада като консистенция?

# 535
Аз за това искам да са под формата на капки за да му дам.
Иначе мечетата няма да ги иска.
А на какво мнение сте за ПРОБИЕН КИДС САШЕТА Х 10

# 536
Барбалена, пили сме го всички вкъщи, за детето мечките, за нас остатъците от тях и капсулите - запича безобразно и винаги, винаги урината ставаше като лимонада, плюс коремни болки. Наясно съм, че не при всички ще действа така, но никога не ми се е случвало пробиотик да действа еднакво зле и на трима ни.
Про комбото го дадох като пример, вкъщи се пият съвсем други пробиотици /Омнибиотик, Сийкинг хелт, Хербамедика и българския Ентеросан, който въпреки смешната си цена не е никак, никак лош/, но ако трябва да избирам от по-масовите, щях да избера Про комбо вместо Линекс и Синкванон. Едно време Линекс и Био баланс бяха страхотни, но моето мнение е, че бяха..

# 537
Дани, малката е добре, не подсмърча,но възела си е там и е голям. Ще видим кога ще се свие и дали... Само като си помисля за хематолози и перспективата, лошо ми става, но силно се надявам да е преходно състояние, което е свързано с боледуването.

# 538
Имайте на ум и зъбите (кариеси) като давате такива добавки пълни с помощни вещества и захари които повлияват чревната флора.

# 539
Аз за това питам и се консултирам кои пробиотик да купя за малкия.
Питах педиатъра какво съм имала във вкъщи нямало значение..
Но за мен е важно кои да купя и да пие.

Общи условия

Активация на акаунт