Боледуване на децата ни - тема 81

• 20 015
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Някои майка дават на децата си от ваксината Бронховаксом точно с тази цел. Доста добри отзиви чувам.

# 601
Аз за това питам.
Пил е имунобор кидс актив.
Не искам под формата на таблетки.
А евентуално като сиропче например.
Днес когато бях във Аптеката и попитах за витамини за малкия.
И аптекарката ми каза първо да оздраве е и чак тогава да съм купела витамини..
Цяла сутрин нямаше температура.
Но във 12.30 часа я измерих 39.1 градуса.
Този път хапна малко.
И чакам носния секрет да видим какво и там ще излезе евентуално.
От кои витамини сте доволни и най препоръчвате.
Много благодаря

# 602
Аз за това питам.
Пил е имунобор кидс актив.
Не искам под формата на таблетки.
А евентуално като сиропче например.
Днес когато бях във Аптеката и попитах за витамини за малкия.
И аптекарката ми каза първо да оздраве е и чак тогава да съм купела витамини..
Цяла сутрин нямаше температура.
Но във 12.30 часа я измерих 39.1 градуса.
Този път хапна малко.
И чакам носния секрет да видим какво и там ще излезе евентуално.
От кои витамини сте доволни и най препоръчвате.
Много благодаря

На големия съм давала на alive. Хубави са и мисля че имаше нещо с естествено ферментирали плодове, ако не ме лъже паметта.

# 603
  • shumen
Танче,щом разреди интервалите на вдигане на Т значи АБ действа.

# 604
Танче,щом разреди интервалите на вдигане на Т значи АБ действа.
Дано да е така.
Сега я меря .
Видях тези витамини някой дали знае  за тях и дали ги е вземал на детето си.https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014096

# 605
  • София
Танче,  аз съм давала и Имунохелт,
Имунис( саше) , Имунотрофина и Дефендил и други съм давала не ги и помня даже.  
 И с тях и без тях е била болна.
Определено обаче при висока температура дори и с АБ , детето е пило Изопринозин като подсилване .
Аз пък в момента давам стария си Саностол. Моето момиче го харесва , а аз си въобразявам че яде повече от него.

Да допълня като почна да учи давах Биозин кидс с коластра  да пие нещо.
Бронхо Ваксома и го изписаха като профилактика срещу разболяване за 6 месеца , но не съм го почнала още.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 14:09 от puffeto

# 606
Току що я измерих 39.1 да му дам ли нурофен.
Във вкъщи имам Ескимо кидс сироп за деца.
Дали може да му подсили организма

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 14:10 от Танчето_30

# 607
Освен нурофен и панадол на нас след 39 градуса са ни давали и Хексалгин ,но задължително питайте педиатър за доза ,иначе компреси с хладка вода и оцет ,аз ги правен на око повечко вода ,мажех и крачетата с напоени тампончета за грим с белтък на яйце ,яйцето на стайна температура ,отделяте само белтъка и напоявате тампонче мажете или слагате на крачето и отгоре много тънко ,лятно чорабче колкото да държи ,ако детето няма алергия към яйца ,не смятам че вреди ,аз при висока температура го правя ,иначе ниепием аверон за вируси и обикновенно с него минава ,може да обсъдите с падиатъра , на нас за вируси ни помага ,а всъщност педиатъра какво казва според него 6 ден такава висока температура , давали съвети с какво да я третирате освен панадол , той на дъщерями единствено като бебе е свалял температура и то ако е била бактерия  много трудно.

# 608
Аз бих дала. И вярно, че по-рано писах НЕ за болница, но температурата продължава да е висока. Имай едно наум. И даже не знам какво да те посъветвам. Кажеш "идете в болница", пък се окаже, че излишно се панират хората. Кажеш "абсурд, защо в болница, стойте си вкъщи", пък детето се окаже зле...

# 609
На детето му изписаха антибиотик Амоксиклав ES 600 mg / 42.9 mg / 5 ml заради възпален зъб. 18 кг е детето, изписаха на 12 часа по 8 ml? Нормална доза ли е? Започнах да се чудя дали в аптеката не са объркали нещо. Много е гадно като не мога да видя електронната рецепта. А личната в кабинета не ми каза как да го давам, направо я измери и написа рецептата.

# 610
Освен нурофен и панадол на нас след 39 градуса са ни давали и Хексалгин ,но задължително питайте педиатър за доза ,иначе компреси с хладка вода и оцет ,аз ги правен на око повечко вода ,мажех и крачетата с напоени тампончета за грим с белтък на яйце ,яйцето на стайна температура ,отделяте само белтъка и напоявате тампонче мажете или слагате на крачето и отгоре много тънко ,лятно чорабче колкото да държи ,ако детето няма алергия към яйца ,не смятам че вреди ,аз при висока температура го правя ,иначе ниепием аверон за вируси и обикновенно с него минава ,може да обсъдите с падиатъра , на нас за вируси ни помага ,а всъщност педиатъра какво казва според него 6 ден такава висока температура , давали съвети с какво да я третирате освен панадол , той на дъщерями единствено като бебе е свалял температура и то ако е била бактерия  много трудно.
Не ми е казвал какво точно да давам .
Току що изяде едно теди праскова .
Пие антибиотика от снощи.
Сега мога ли да му дам нурофен или панадол за да не се покачи температурата.

# 611
Да панадол на 4, 5 часа може да се дава и нурофен също ,кога последно е пил аз за 39 и 1 градуса бил дала нурофен

# 612
Да панадол на 4, 5 часа може да се дава и нурофен също ,кога последно е пил аз за 39 и 1 градуса бил дала нурофен
Снощи е пил нурофен.
Току що му дадох.
Витамин с имам детския може ли да му дам.
Явно носния секрет не е чист резултата.
Не знам вече .

# 613
  • София
Танче, Нурофен е по- добре.
И леко го съблечи да се охлажда по естествен начин.
Щом има пак температура трябва да пие повече вода . На глътки по - малко .

# 614
Сега трябва да стане ясно подходящ анитбиотик ли са му изписали и ако трябва да смените.

Общи условия

Активация на акаунт