Боледуване на децата ни - тема 81

• 20 019
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Танче, от обезводняване също може да поддържа Т. Казваш, че не е яло от няколко дни.  Дъщеря ми като беше с бъбречната инфекция 4 дни не беше яла, но се наливаше с над 1,5 литра вода на ден и въпреки това беше обезводнена.
Моите деца пък много добре приемат болниците. Мрънкат докато им сложат абокат и им пуснат първата банка, но после като им светне и ги приемат като екскурзия.

# 586
Дайте време на антибиотика да подейства, с един път не става, поне 3-4 приема трябва да има детето. Не го насилвай да се храни ако не иска, организмът се бори с инфекцията, ако се храни, ще хаби и енергия за храносмилане, когато е болен човек, е нормално да няма апетит. Само е важно да пие много течности, толкова дни с температура, аз бих дала хидратиращо прахче. От единственото ми влизане в болница с големият лепнахме и двамата нещо и се лекувахме още месец, а в нашата стая детето, освен всичко имаше и стомашен вирус, после и майка му се зарази, а бяхме в частна болница. В държавна не ми се мисли какви са условията, а в частните е скъпо. Ако може да се оправи детето вкъщи, не бих бързала с болницата, още повече, че не е бебе.

# 587
Танче, от обезводняване също може да поддържа Т. Казваш, че не е яло от няколко дни.  Дъщеря ми като беше с бъбречната инфекция 4 дни не беше яла, но се наливаше с над 1,5 литра вода на ден и въпреки това беше обезводнена.
Моите деца пък много добре приемат болниците. Мрънкат докато им сложат абокат и им пуснат първата банка, но после като им светне и ги приемат като екскурзия.
От обезводняване се поддържа 37.1-37.2. 40 градуса от обезводняване няма.
Не мисля, че някой е дал съвет детето да се насилва да се храни. Но това, че не се храни е сигнал.

# 588
А гърлото как е? Има ли подути лимфни възли? Вариант инфекциозна монунуклеоза изключен ли е?

# 589
Току що взех комбиниран тест за ковид и грип.
Прибирам се да го тествам.
Ще пиша после какъв е резултата.

Теста му е отрицателен за ковид и грип.
Поне няма температура във момента.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 10:42 от Танчето_30

# 590
Здравейте, препоръчайте ми моля хубав пробиотик за дете на 1,6. Този месец от 1ви е все болен, пулмикорт, изопринозин, сега и АБ. Нещо не се доизлекува ли какво стана не знам и аз. Сега взех лактофлор кидс, имате ли мнения за него. Попринцип дъвче много добре, чудя се за този на джеймисън дали е подходящ за възрастта му. Отделно след тази серия с лекарства дали да взема Резистата на сироп или Имунобор, някой ако е давал някое от двете да сподели мнение. Благодаря

# 591
Здравейте, препоръчайте ми моля хубав пробиотик за дете на 1,6. Този месец от 1ви е все болен, пулмикорт, изопринозин, сега и АБ. Нещо не се доизлекува ли какво стана не знам и аз. Сега взех лактофлор кидс, имате ли мнения за него. Попринцип дъвче много добре, чудя се за този на джеймисън дали е подходящ за възрастта му. Отделно след тази серия с лекарства дали да взема Резистата на сироп или Имунобор, някой ако е давал някое от двете да сподели мнение. Благодаря

Аз гласувам за Синкванон саше за 1 месец.
Давам имунобор кидс актив, но от скоро и не мога да дам мнение още. Моето дете не го харесва, много сладко му идва и ще е мъка да изпие опаковката 🤣 Ама ние сме от друга планета просто…

# 592
  • shumen
Барби,аз вече не давам нищо за имунитета.Пробвах Резиста таблетки,но не ги хареса,после коластра и същата работа.Давала съм и Имунобор и Имуномикс,но спрат ли да му действат и се почва пак.
Танче,явно действа АБ.Дано няма вече Т.
Ваня,как е малечка?

# 593
на големи също нищо не давам вече, ама малкото ми е още свидно ахаха много се измъчи този месец и много му дойдоха лекарствата. Може би ще взема тези шоко мечки, гледам че имат и пробиотични щамове. Къде не съм дала 40лв Grinning

# 594
От всички имуностимуланти ефект съм видяла само от Дефендил и ползваме него няколко пъти годишно. И не, не е спряла да боледува като го пие, но и не мисля, че съществува изобщо продукт, който да спре детските болести, докато детето не мине определена възраст и просто започне да боледува колкото нормалните хора.
За пробиотиците вече си казах мнението.

# 595
Аз искам да попитам следното.
След като пие толкова лекарства какво може да му се дава за да се подсили организма на детето.

# 596
Танче, вземи му витамини на детето. Дефендила също е подходящ принципно.

# 597
  • shumen
Ейпъл,няма такъв продукт и според мен.Моя е голям вече и не знам от ходенето на Трявна ли или го израстна,но сякаш поразреди боледуванията.Но пък разболее ли се трудно му минава,но и той пие лекарства със зор.
Танче,витамини му вземи.

# 598
Аз също не виждам особен ефект от имуностимулантите.
Бих заложила цитрусови плодове, чай от шипка, бъз, лайка. Спанак, броколи. Много вода и повече чист въздух.

# 599
Аз също не виждам особен ефект от имуностимулантите.
Бих заложила цитрусови плодове, чай от шипка, бъз, лайка. Спанак, броколи. Много вода и повече чист въздух.

Да, съгласна съм относно хранене, излизане, вода, но детето е злоядо иииии това ограничава полето ми хаха. Иначе да знам, че няма универсален имуностимулант, но поне да ги кара по-леко една идея.

Общи условия

Активация на акаунт