Боледуване на децата ни - тема 81

• 20 024
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Според мен,ако е правилен АБ трябва да подейства.

# 571
За ковид не бях предположила .
Утре късно ли е да се тества .
След като дам антибиотика на какъв интервал трябва да му давам пробиотика Синкванон саше.Колко време след антибиотика.
Извинете че нахълтвам така понеже следя темата.
В момента има много болни от Коклюш и Туберкулоза също.....та свързани с кашлица...
За това се сещам.

# 572
Първо, ковид теста не се влияе от приема на аб. Второ ковид не се лекува с аб, освен ако няма бактериална инфекция. Кашля ли, поне малко? За мен е невидяна пневмония....но може и да греша. Танче, може да вземеш комбиниран тест за грип, ковид и рсв, ноку виж цъфне грип с тази температура. Пробиотика аз го давам на обяд или следобяд, така е най-далече от антибиотика. Щом пие амоксиклав трябва пробиотик с дрожди, защото ще стане голямо разстройство.

# 573
Танче, влизайте в болница според мен. Много време поддържа високата Т, вярнче съвсем скоро почнахте аб, на него му трябват около 3 дена да подейства, но, от моя опит, ако е точния, се усеща разликата почти веднага. Или Т започва да се вдига на по-голям времеви интервал, или вдига до по-ниска.
За Ковид - според мен няма голяма разлика в лечението при децата. Антибиотик, вентолин и пулмикорт слагаха в болницата преди. Разликата (питах ги) беше във вида антибиотик. При Ковид беше уназин доколкото помня.
Нашият влезе в доста усложнено състояние тогава (преди повече от 2 години) с пневмония, Ковид и бактериална. Не само не се хранеше, но в деня на приема не беше пишкал от около 6-7 часа. Още на първата банка (вливка с глюкоза предполагам) започна да пиша, а на следващият ден Т започна да спада. Много спеше, и това помня, толкова ме беше страх, като заспеше това дете.
Действай, нямате време за губене.
Доколкото аз знам, може и директно да отидете в орделението и да приемат детето по спешност.

# 574
Милото детенце,Танче и аз съм за комбиниран тест....нас са ни приемали по следния начин отиваме в спешното с висока т.и ни приеха,но беше почивен ден, национален празник...естествено...пак за висока т.

# 575
За тях няма голямо значение дали ще приемат по спешност или с направление. Здравната каса си поема лечението и в двата случаи.
За мен спирането на храненето е много силен сигнал, че нещата не са добре.
Снимка правихте ли, пропуснала съм.
При малкия личната му лекарка, горката, редовно не чува пневмониите на слушалка, като пуснат снимка и хоп, пневмония.

# 576
  • shumen
Танче,отивайте да Ви приемат,ако трябва.Според мен с тази Т е пневмония,грип или Ковид.При Ковида моето дете му се виеше свят и много спеше.
Нас са ни приемали с висока Т като сме минали преглед през спешен,но е било почивен ден или извън работното време на педи.
Бръм,при нас също все на снимка се виждат пневмониите.

# 577
Тя е дала веднъж АБ как да се повлияе? Паникьосвате жената само. Да лепнат още нещо в болницата. Снимка са правили. Да не яде е нормално при инфекция. Високата температура не е причина за влизане в болница. Нас ни приеха когато най-малко очаквах, с мижава температура от 38°. Бих дала време на антибиотика поне ден и половина да не кажа два...

# 578
  • shumen
Рейна,те са от няколко дни с висока Т.Ако АБ е подходящ трябва поне да започне да разрежда интервалите с Т.

# 579
И моя син  цъфна снощи без глас..тази сутрин ларингитно кашля..

# 580
Добро утро.
Сега ми се вижда не толкова топъл колкото снощи.
След малко ще му дам втори прием от антибиотика.
Днес ще вземем комбиниран тест за ковид и грип.Във домашна обстановка е по добре  да се лекува дете.Кои знае каква е хигиената там във болницата и персонала също.
Днес ще пробвам да хапне макар и малко.
Аз искам да попитам следното.
Не може ли да му се дава пчелно млечице.

# 581
Аз такива пчелни продукти избягвам да им давам. Само мед по малко.

Аз съм съгласна с мнението на Рейна. Просто да следи детето, почнат е АБ, ще се оправи. Малкият като беше с ковид, беше 5-6 дена с висока температура, после уж падна за около 36-48 часа и пак почна да вдига. Тогава вече не издържах и дадох АБ, макар че ЦРП беше под 5. Педиатърката, с която правих консултация, каза че никой лекар не би трябвало да изписва АБ при такова ЦРП. И хем ме беше яд, хем ми беше по-спокойно

Аз от вчера започнах да им пръскам по малко Стеримар с нослетата. Не бих казала, че е промивка, щото се дърпат и не пръскам по много, ама отново - действа добре на психиката ми Joy

Онзи ден ходих до кабинета на личния лекар, постоях си в чакалнята прилично време и накрая едва ли не, започнаха да ми се привиждат вируси във въздуха Joy Прибрах се и изпръсках полових флакон физиологичен разтвор Joy

# 582
Така е няма спор...и е стрес за детето....
Моята беше малко над годинка първа т.39+не помня... ест се шашнах падаше бавно и ни приеха...здраве да е ...вече имам опит
Аб не действа ли някъде на трети прием?

След две седмици и половина днес пуснах каката,стана й много тъпо,че са правили разни красоти и не е била и вика "Ми ти не ме пускаш 🥺"
Иначе навън седя и гледам деца с раници отиват към градината и бухат,вътре за щастие не при нас пак се буха, нещо страшно .....😵‍💫

# 583
И аз съм съгласна с мнението на Рейна.
Танче, стискам палци днес вече да започне да разрежда интервала и даже и да не вдига Т повече!!!!

Барбалена, и аз на моето дете вечер в банята му пръскам Стеримар. Ей така да знам, че правя нещо 😂
Аз му давам сутрин Имунобор кидс актив, който е супер вкусен с вкус на ягода, ей не го иска… с мъка ще изпие опаковката.

# 584
Не ми се е случвало да лепне някой нещо от болницата. ЦРП беше в норми когато лежахме в болница. За мен най - добрия показател е състоянието на детето.
Аз се влачих 2 месеца с бакериална инфекция в гърлото преди година. Всички кръвни ми бяха перфектни, а аз не можех да се храня, нито да пия.

Общи условия

Активация на акаунт