Боледуване на децата ни - тема 81

• 20 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Няма смисъл при започнат АБ. Пък и нали щеше да е зачервено гърлото най-малко.

# 557
За ковид не бях предположила .
Утре късно ли е да се тества .
След като дам антибиотика на какъв интервал трябва да му давам пробиотика Синкванон саше.Колко време след антибиотика.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 19:46 от Танчето_30

# 558
Пробиотика съм го давала два часа след приема на антибиотик.

# 559
Между пробиотик и антибиотик минимум 2 часа отстояние, без значение кое ще е първо. Ако детето и преди това се е напишвало не е изключено да е някаква уроинфекция.

# 560
Между пробиотик и антибиотик минимум 2 часа отстояние, без значение кое ще е първо. Ако детето и преди това се е напишвало не е изключено да е някаква уроинфекция.
Ами отдавна не се е случвало да се напишка.
Понеже вечерта започна да го пие антибиотика във 20.10 часа .Тоест пробиотика ще го дам във 22.10 часа.
Утре сутринта като пие във 08.10 часа антибиотика.Пробиотика като го дам след антибиотика .Вечерта пак ли така да редувам .
Виждам, че пише по 1 саше на ден.
Аз за това питам .

# 561
И според мен е уроинфекция ,дъщеря ми беше с вродена аномалия на пикочен мехур,от опит сутринта давате първата урина за обикновенна и стерилна урина,в две чашки от аптека се купуват контейнерчета и пликче ,колектор в което да уринира детето,дано при вас е просто вирус ,но е хубаво да проверите и урина 20 лева някъде е като цена поне в Бургас.

# 562
Според мен не е късно за ковид тест. От събота беше с температура, нали?

Епългардън, благодаря за разяснението. Много си наблюдателна, браво! Аз съм като кон с капаци и изобщо не бих могла да направя връзка запек - пробиотик. Нито пък да свържа с това жълт цвят на урината. Аз гледам само на хартия какво пише Grinning Ще ги следя при следващото даване Simple Smile

Рейна, вие не давате ли сладко на децата?

Тони, да кажа, че сега ми остана време, съчувствам за ситуацията със зъболекарите. Не знам какво да те посъветвам. Някакво филмче по темата ли да гледате... И да пробвате и с други зъболекари? На нас също ни предстои. И двамата са с по един кариес, направо не знам как ще ги оправят... На всичкото отгоре зъболекарката каза, че може и към час да идело всичко от-до:flushed: А другата зъболекарка почисти зъба и сложи пломба за 15-ина минути...

# 563
Давам сладко, но не всякакво. За добавки пък абсурд да давам с помощни вещетва и разните видове захар и то понякога по няколко в продукт. "Пестя" от където и колкото може от към боклуци. Изключения има и вкъщи, но си остават такива.

# 564
Аз след всеки прием на антибиотика съм давала пробиотик.Най често са изписвали флора бимби и на всеки прием по една ампулка предполагам,че тоя пробиотик е по същия начин по едно саше след или преди антибиотика.

# 565
Здравейте, от скоро следя темата. Имам две малки деца- на 6 и на 2, съответно често се налага да лекуваме я сопол, я кашлица.
В тази връзка искам да попитам вие какво давате за подкрепа на имунитета в есенно-зимния сезон?
Колкото до детенцето със завишено ЦРП- напълно е възможно освен уроинфекция или Ковид, детето да има отит. Големият ми син прави тихи отити- загуба на апетит, отпадналост, температура, но нито един път не е казал, че го боли, макар да е 100% сигурно, че болка има. Последният път тъпанчето се проби само, но първия път стигнахме до дълъг престой в болница. Съветът ми е да прегледате ушите и гърлото при добър специалист, ако се изключат другите причини.
Пробиотик се дава минимум два часа преди или след антибиотик, т.е. добре е интервалът да бъде по-голям.

# 566
Гърлен при започнат аб дали ще покаже ако има нещо....
Ще покаже ако аб не е подходящ. При мен, че и при малкия, е показвал

# 567
Здравейте, от скоро следя темата. Имам две малки деца- на 6 и на 2, съответно често се налага да лекуваме я сопол, я кашлица.
В тази връзка искам да попитам вие какво давате за подкрепа на имунитета в есенно-зимния сезон?
Колкото до детенцето със завишено ЦРП- напълно е възможно освен уроинфекция или Ковид, детето да има отит. Големият ми син прави тихи отити- загуба на апетит, отпадналост, температура, но нито един път не е казал, че го боли, макар да е 100% сигурно, че болка има. Последният път тъпанчето се проби само, но първия път стигнахме до дълъг престой в болница. Съветът ми е да прегледате ушите и гърлото при добър специалист, ако се изключат другите причини.
Пробиотик се дава минимум два часа преди или след антибиотик, т.е. добре е интервалът да бъде по-голям.
Утре ще го тествам за ковид.
Утре пак ще дам зор на педиатъра.
И ако трябва да ни хоспитализира.
Защото той продължава да вдига висока температура.
Преди малко я измерих 40 .5 градуса.
А вече пие и антибиотик.
Пил е и пробиотика.
Нищо не яде .
Как да се възстанови.

# 568
  • shumen
При започнат АБ не се знае колко ще покаже вярно.
Танче,пробиотик давам след като са минали поне 2 часа от АБ.
Барбалена,и при мен някои пробиотици действат така и ме запичат.
Ваня,според мен възела ще спадне.Ти в Понеделник ли ще я пускаш на градина?
Аз съм добре.Утре съм на работа вече.

# 569
Добре де ако е ковид ве трябва ли да има друго лечение.
А той пие антибиотик Амоксиклав 6мл ,2 пъти на 12 часа.
Плюс това той като не яде от 3 дни нищо.
Как изобщо може да се справим  във вкъщи.
Утре ще говоря със лекаря ако трябва да ни даде направление за хоспитализация  това е.
Със утрешният ден стават 5 от както има висока температура и кашлица.
Няма промяна след като редуваме нурофен и панадол .

Общи условия

Активация на акаунт