Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 933
  • 737
  •   1
Отговори
# 645

Ами имал може би преди почти 2 години .
Аз за това питам евентуално със какво мажете децата като имат херпес на устните.

# 646
Нали му гледаха гърлото на детето, все някой щеше да види ако е от там.
Случвало ми се е да давам превантивно сироп, когато вдигат висока и упорита Т и знам, че така или иначе ще се наложи, просто не чакам да стигне 39, че после няма сваляне. УНГ е изписвал Нурофен за 1 седмица за зачервено гърло, без Т. Аз също редовно пия ибупрофен за глава примерно, хич не търпя на болка.
Онзи ден една позната фармацевтка ми каза, че от всички лекарства за температура, най-вреден бил парацетемола, най-много натоварвал черния дроб. Тя има дете на 4 г. и му давала само Нурофен, ако се наложи Хексалгин, но дори и Хексалгина бил "по-щадящ" от Панадола. Не знам колко е вярно, само споделям.

# 647
Нали му гледаха гърлото на детето, все някой щеше да види ако е от там.
Случвало ми се е да давам превантивно сироп, когато вдигат висока и упорита Т и знам, че така или иначе ще се наложи, просто не чакам да стигне 39, че после няма сваляне. УНГ е изписвал Нурофен за 1 седмица за зачервено гърло, без Т. Аз също редовно пия ибупрофен за глава примерно, хич не търпя на болка.
Онзи ден една позната фармацевтка ми каза, че от всички лекарства за температура, най-вреден бил парацетемола, най-много натоварвал черния дроб. Тя има дете на 4 г. и му давала само Нурофен, ако се наложи Хексалгин, но дори и Хексалгина бил "по-щадящ" от Панадола. Не знам колко е вярно, само споделям.
Вчера нямаше херпес .
Явно през нощта му е избил.
Гледаха му гърлото. Не е червено. Това казват.
И какво сега цяла седмица нурофен ли да давам.
Иначе си играе. Няма температура.

# 648
  • shumen
Херпес мажа с Ацикловир.Херпес може да избие и от висока Т.Аз също имам.
Танче,щом няма Т значи АБ е правилният.

# 649
Не, не съм казала цяла седмица да даваш, нали пие АБ. Казах, че се е случвало да го изпишат не само заради температура.

# 650
Моя с мн червено гърло чакам кръвната..отивам на работа направо съм парцал ..
Миналата седмица ми изби херпес нито съм вдигала температура нито ме е втресло ..мажа с ациклостсад

# 651
Започва да се храни .
Казва мамо аз съм гладен.
Искам вече да се  оправи.
Дай боже всички деца да са живи и здрави.
И по малко да боледуват.
Бързо възстановяване на всички които са болни.

# 652
Аз имам въпрос тази сутрин на Дъщеря ми излезна резултат от носен секрет ,пуснах го във вторник защото миналата седмица в градината беше със запушен нос ,чистя го със Хюнимер  то дори сопол не излиза само корички ,пак мин седмица я заведох на педиатър тя каза Грип стоп ее 6 дни ги слагах ме и накрая не издържах и тоя вторник пуснах секред в носа има Стафилококи ауреос май правилно го пиша в гърлото няма нищо.Днес обаче отивам личната я няма замества е друга докторка ,видя резултата и каза ще пие антибиотик ,аз обаче втрещена ,само запушен нос е дори сопол не тече ,после помисли малко и каза първо да мажа само Бактробан 7 дни ,ако вземе да става нещо в понеделник пак да ида  за антибиотик.Изследванията ги пратих и на друга педиатърка ,която я следи от бебе ,че за днес и понеделник няма часове при нея ,още не ми е върнала тя отговор ,но се чудя правилно ли постъпих като реагирах малко остро за антибиотика? Но тя е с 3 операции и е изпила литри антибиотици ,то ако почна и за запушен нос да давам ,къде ще му излезе края.На 6 години е сега на 20 ги навърши и от тая година ходи от 1 месец на градина.

# 653
И двете ми деца са на бактробан в момента на финала сме мисля,че е достатъчно...чак пък аб...

# 654
И малкия има същата бактерия във носа.
Чакаме резултатите още не са готови.
Предишния път мисля, че слагахме антибиотични капки.
Сега ще видим .
Жизнен е .Играе и прави бели.
От днес хапва .Пробиотика преди малко изпи .
Има разлика от предните дни.

# 655
Мерси и аз много се удивих иначе и витамини и давам Well kids едни с прасето пепа и пробиотик Флора 8 уж за корема пък и учудващо изкара досега градина ,макарче повечето дни е до обяд, но и на мен не ми се бърза с антибиотик.

# 656
Само за запушен нос не бих дала АБ. Но пък тези антибиотичните кремчета, доколкото знам се мажат поне 10 дни.

# 657
Веднъж като беше на 4 пак имаше бактерия в носа не помня каква ,то преди година и полувина беше значи даже 5 е гонила ,и тогава Уши нос гърло каза само антибиотични капки 10 дни слагах ме , и сега я питах за тоя крем само 7 дни ли ,да 7 дни , но пък то където 7 там и 10 направо да си мажа.Не ми даде бележка за градина ,нз 3 дни като мажа в понеделник ,следвали че вече няма да е заразна ,че  да не лепнем на някое дете допълнително бактерии в градината , или просто другата седмица да не я пускам?

# 658
  • shumen
За запушен нос само АБ не бих дала.
Мария,аз за бактерия в носа съм спирала от градина и от училище докато пие АБ.

# 659
Мерси ами няма да ходи ,пък понеделник ще си търся другите педиатри,за бележка ,и дано няма и други симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт