Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
По въпросът с панадол и нурофен. Ние възрастните когато сме болни, редовно и по съвет на лекарите пием ударни дози парацетамол и ибупрофен под форма на прахчета и хапчета. Гледам я изядохте Танчето, че е питала дали да даде превантивно.
Аз давам по своя преценка, когато децата са болни. Изписано на дъщерята от УНГ за хрема - за 7 дена 3 пъти на ден стандартна доза нурофен и капки в носа. Това без да е имала Т.
Превантивното ми даване обичайно се случва веднъж, когато детето вече разрежда вдигането на Т и е след пика. Колко ли да се претовари черният му дроб с една доза? Антибиотиците мисля са доста по - натоварващи.
Когато децата ни вече пият антибиотик, обичайно не давам нурофен и панадол, освен ако нямат Т.
Танче, радвам се, че детето ти е по-добре. Според мен към момента няма какво да изследваш, особено щом детето има подобрение. Следи състоянието към последните дози и ако трябва отидете на контролен преглед.

# 631
  • shumen
Панадол и Нурофен давам само,ако има Т и то над 38.
Танче,може гърло да го е боляло и затова да не е искал да яде.Щом е започнал да яде и да се пооправя за мен АБ е започнал да действа.
Аз също мисля,че висока Т от толкоз дни не е само от бактерията в носа

# 632
Аз лично панадол и нурофен не пия под никаква форма превантивно, само ако имам темпиратура и то пак не редовно.
Тонче, каквото и да е, важното е че минава.
Ние си пием антибиотика. Устно се консултирах с една позната лекарка, за нея не било нужно да се пие, ама факт е, че се подобри положението, така че и аз не знам.
Витамин Д под каква форма давате? Аз капките все ги забравям, капсулите не искат да ги гълтат, чудя се за някакъв дъвчащ...

# 633
  • shumen
Ваня,Панадол и Нурофен и аз не пия превантивно,а само,ако имам Т.За витамин Д сега не давам,но като по малък съм давала Вигантол.
Ти Понеделник ще я пускаш ли на градина малечка?
Аз минах без АБ тоя път,а само Фервекс и за гърлот,но нали преди туй пих за бактерията в урината и може и той да е помогнал да ми мине по лесно.Утре ще пусна и една контролна стерилна урина да видя как е положението с бактерията и дали се е изчистила.

# 634
Аз лично панадол и нурофен не пия под никаква форма превантивно, само ако имам темпиратура и то пак не редовно.
Тонче, каквото и да е, важното е че минава.
Ние си пием антибиотика. Устно се консултирах с една позната лекарка, за нея не било нужно да се пие, ама факт е, че се подобри положението, така че и аз не знам.
Витамин Д под каква форма давате? Аз капките все ги забравям, капсулите не искат да ги гълтат, чудя се за някакъв дъвчащ...

Давам капки Ойлесен, по две- три сутрин преди градина. Държа опаковката на шкафа и сутринта се подсещам 😆

# 635
Добро утро изкарах жестока нощ явно и моя син е лепнал тоя вирус цяла нощ кашля ларингитно веднъж и спазъм направи сутринта и температура вдигна ще бягам при личната

# 636
Давам вит. Д на капки, стоят си на масата, храним се вечер семейно. Отварям шишето и капя на всички в лъжици/вилици 😀
Обаче тя приема и омнибиотик имунд, там има също минимално количество вит. Д.
Аз водих голямото на лекар, вече два пъти виждам отзад на гърлото много бяло което изчезва, той няма сливици. 5 мин преди доктора да влезе го видях и после нямаше нищо. Бърз тест за стрептококи негативен. Обаче корема си го боли леко вече цяла седмица и си е вкъщи. Храни се въпреки гърлобола. Температура имаше веднъж 38° преди седмица.  И все пак да сме изчакали и уикенда. Та ще видим, може да се наложи аб, че минаха 7 дни вече така.

# 637
Добро утро.
Нощта мина спокойна.
Няма температура .Дадох му антибиотика преди малко. Не и вдигал температура.

# 638
Нурофен, Панадол и т.н., освен температуропонижаващи са болкоуспокояващи и с противовъзпалителен ефект. Естествено, че съм давала на дъщеря ми и без да е имала температура, ако нещо я е боляло или се е чувствала видимо зле. И естествено, че всеки има право да не дава на децата си това или онова, ама да се обяснява, че тия лекарства се давали саааамо при температура...няма полезни лекарства, ама при всяко споменаване, че някой дава Нурофен преди 44 градуса температура, общо неразположение или за болка някъде да се започва начукване на канчето за черния дроб, бъбреците и Бог знае още какво. Малко е пресилено, с най-добри чувства го казвам!🙏

# 639
Рейна, в темата за витамин Д съм чела, че приемът трябва да е до обяд. Имаше общо в мелантонина, не съм задълбала да го проучвам, нито да запомням защо. Просто го приех и реших, че няма да ме затормозява много, ако го спазвам. Просто споменавам, пък ти ще си прецениш.

# 640
  • shumen
Рейна,да не е ентеровирус или на нервна почва и от туй да го боли корема?
Танче,радвам се,че е по добре детенце.

# 641
Аз също съм от тези които дават...и за болка и за лека т.
Танче лл винаги когато е болна изписва двойна доза примерно дефендил,после продължавам със стандартна доза.

Явно аб действа,но бавно...радвам вече е хапнал нещо🙂
Урина пуснахте ли...не запомних,някой тук писа за уринална инфекция та и това да се изключи
💯Бързо оздравяване хайдеее💯
Аз давам и шуслерови соли 3 редовно вкъщи имам ....имаше и комбинация за т.

От тази бактерия в носа мн ме съмнява такава т...

# 642
Рейна,да не е ентеровирус или на нервна почва и от туй да го боли корема?
Танче,радвам се,че е по добре детенце.
Предложете нещо за херпес.
Избил му е на долната устна.
Урина не успяхме да пуснем.

# 643
Само да кажа, че на мен, когато за първи път ми се появи херпес на 19, вдигнах такава температура и бях толкова зле, че мислех че ще умирам. Този херпес за първи път ли се появява?
Съжалявам, ама лекарство не мога да препоръчам, не знам за деца какво се изписва.

# 644
Като каза херпес,дали не е с херпангина детето 🤷

Общи условия

Активация на акаунт