Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 098
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
То лошото е, че и аз бях спряла баткото и то не само за лятото, 2ра група почти не е ходил. Обаче сега ходи 1 седмица и засега е добре, даже обмислям да го задържа следващата и така да станат 3 седмици общо от боледуването, но се притеснявам, че е малко. Обаче от друга страна, ако сега не стане не го виждам баткото да изкара повече време без да боледува, до сега е изкарвал максимум седмица и понеделник примерно. А не ми се иска пак да го спирам за повече от месец, защото цялата минала година не е ходил и определено му се отрази.

# 256
При нас явно малката е спала на криво и вратът и е схванат Питах на аптеката какво да и взема за мазане казаха ми арника и сега се мажем дано ива ефект.

# 257
И аз отлагам ваксина МПР до безкрайност. Живеехме в държава, където ваксините са по избор, и там от страх не я сложих. Сега с две деца, просто не мога да уцеля “здраво” време в което да я сложа и на двамата. Единственото ме успокоява, че поне няма горна граница. Ще я сложа, но с толкова много болести просто не знам кога. Пазех ги като писано яйце и двамата за края на май, началото на юни - ами, дружно се разболяха и те и аз, бронхит, пневмония. А тъкмо се бях престрашила най-накрая да я слагаме, че много, много ни е закъсняла вече. Така като гледам, ще чакам пак на пролет.
Малката ходи точно 3 дни. Пуснах я напълно здрава, след болницата. Ами няма, от сряда е с доволно сополи. Гърлото ѝ е червено. От преди малко нещо и Т пак поддържа, ниска засега (37.4-37.6). Поне имам симптоми този път, не като преди 10 дена.
Давам Назохил и Виброцил, пръскам с Тантум Верде и дано се пребори този път без АБ.

# 258
  • shumen
Мими,поне 24 часа да не е капано нищо.
Пюрче,пусни за всеки случай едно ЦРП.
Оор,при болки във врата съм ползвала диклак.
Дагейя,дано се разминете с АБ този път.
Моя се прибраха от Гърция.Добре е засега и не съм го чула и да кашля.Дано я оставил там кашлицата.

# 259
И аз отлагам ваксина МПР до безкрайност. Живеехме в държава, където ваксините са по избор, и там от страх не я сложих. Сега с две деца, просто не мога да уцеля “здраво” време в което да я сложа и на двамата. Единственото ме успокоява, че поне няма горна граница. Ще я сложа, но с толкова много болести просто не знам кога. Пазех ги като писано яйце и двамата за края на май, началото на юни - ами, дружно се разболяха и те и аз, бронхит, пневмония. А тъкмо се бях престрашила най-накрая да я слагаме, че много, много ни е закъсняла вече. Така като гледам, ще чакам пак на пролет.
Малката ходи точно 3 дни. Пуснах я напълно здрава, след болницата. Ами няма, от сряда е с доволно сополи. Гърлото ѝ е червено. От преди малко нещо и Т пак поддържа, ниска засега (37.4-37.6). Поне имам симптоми този път, не като преди 10 дена.
Давам Назохил и Виброцил, пръскам с Тантум Верде и дано се пребори този път без АБ.
А как ходите на градина без всички ваксини? Това е другото нещо, което мисля, да не ми направят проблем ако не успеем да сложим всички ваксини до записването на ясла. Имаме още две, но с тези боледувания...
И още нещо, аз ще пусна ЦРП, ама то не е ли ниско при вирусна инфекция 🤔 Случвало ми се е детето да е с адска кашлица, сополи и црп 0.86 примерно...все си мислех, че црп се покачва при бактериална инфекция или сериозно възпаление.

# 260
Имам приятелка, която ежедневно преди и след ясла и градина вече, промива със стеримар носа. Факт е, че е от редовно ходещите, но и си смъркоти и подкашля, просто тя го пуска на градина. Аз не съм сигурна доколко е правилна тази тактика, така не се ли отмиват и полезните бактерии в носа? Иначе аз съм пруъскала грип вис на моя в яслата, ефект нямаше 😆
Няма да се отмият полезните бактерии за разлика от АБ капките които скапват носната лигавица и влизаш в омагьосан кръг.

# 261
Црп може да е 50-60 и при вирусна и при бактериална инфекция.
Но повечето лекари при такова високо ЦРП ще изпишат антибиотик.

# 262
  • shumen
При високо ЦРП изписват АБ.

# 263
Ние днес бяхме на зъболекар в клиниката, където работя.. даде дс го прегледат а у, в момента в който допряха машинката на зъба и стана кошмар. Сега зъба му е изчистен наполовина и не виждам как ще се навие да седне пак 😭😭😭 обиди и ритна доктора…….. плака, крещя. И това всичкото се случва на фона на детско спайдърмен на таблета на доктора….

# 264
Благодаря на каката сложих към 12 на обяд,на малката към 17 капки-не аб...
Може физ.да си позволя ако стане тежко

# 265
PureFlower, просто с баткото ми се размина с някакъв късмет. Той се включи в градината за 2ра група направо, тъй като тогава се прибрахме в Бг за постоянно. Личната ѝ носих отчета за ваксините няколко пъти, и тя все не намираше време да ги нанесе в Бг картона детето. Така между личната лекарка и мед. сестрата в детската градина имаше едно такова “подаване на топка” и аз спечелих някакво време. После той боледуваше толкова често и за дълго, че всеки път казвах, че чакаме да оздравее… и така избутахме. Предполагам не са ме тормозили, защото виждаха, че имаме пропуск само на тази ваксина, и ни се размина. Сега е в първи клас вече, там няма проблеми.
Сега и малката го играеме същия сценарии - казвам им, че просто за тази ваксина не мога да улуча подходящ момент. В малък град сме, познаваме се, засега само ме подсещат периодично и ми влизат в положение.
Не е редно, но нямам друга опция. Ще я сложа, но няма да рискувам с болни деца. Вината е моя, че не сложих поне на баткото. Сега щях да дебна само малката, а така ми трябват 2 напълно здрави деца, които да са здрави поне 3-4 седмици.

# 266
Дани и аз мислех за диклак или нещо друго,но аптекарката като я видя каза,че не са подходящи като за нея.Освен че я боли и стои на една страна не може да се обърне.

# 267
Момичета, какво да давам за кашлица предизвикана от задна хрема. Сополите вече почти изчезнаха, няма какво да издухва, ама гърлото и е пълно със секрет, постоянно си прочиства гърлото и подкашля. Лична лекарка все едно нямаме, на всяко ходене на частен лекар даваме по 90-100лв, вече не се издържа. А дори не е толкова зле, че да я помъкна пак по лекари сега.

# 268
Дани и аз мислех за диклак или нещо друго,но аптекарката като я видя каза,че не са подходящи като за нея.Освен че я боли и стои на една страна не може да се обърне.
Дай и един Нурофен, ще я отпусне. Едната ми дъщеря чак на спешен я водих за такова схващане. Не можеше да си изправи врата, стоеше на една страна и при всяко мърдане плачеше. Едвам я заведох на преглед. Мазах с Арника и 1-2 пъти дадох Нурофен.

# 269
Evcheto1 за такъв тип кашлица давам Тусавит. Помагал е много пъти, но също и сополите трябва да спрат. В смисъл, продължавай с промивки и примерно нещо хомеопатично да доизчисти носа.

Общи условия

Активация на акаунт