Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 169
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, детето е на 4, нощес вдигна 38.2. днес през деня е ок, весела е, яде. Заведох я при личната, каза че не вижда нещо притеснително. Даде направление за педиатър. Пуснах на своя глава кръвна картина, но педиатърката е. Утре след обяд чак. Дали ще е за аб?

# 361
ЦРП е високо. Хемоглобинът е леко нисък (няма общо с разболяването). Яде ли месо?
Не знам дали е за антибиотик, не мога да дам съвет.

# 362
За детето, което при всяко боледуване кашля. Пробва ли ли сте да давате противоалергично и калциев глюконат при първи симптоми?
За детенцето с изследванията си мисля, че още е било рано да се пускат, ако температурата не е от поне 3 дни. Това ЦРП може да е и от вирус, не е пуснато СУЕ, левкоцитите са в норма, т.е по-вероятно да е вирус.

# 363
За детето, което при всяко боледуване кашля. Пробва ли ли сте да давате противоалергично и калциев глюконат при първи симптоми?

Много пъти съм давала противоалергично по време на въпросната кашлица и е било без ефект, но май винаги го започвам при вече изявена картина. Ще пробвам следващият път при първи симптоми и ще видим. Благодаря за идеите!

# 364
Shanan4e, дъщеря ми е така. Няма боледуване без кашлица. Както е влажна и изведнъж става спастична и почваме Пулмикорт, доста често и АБ.Миналата зима беше 1 месец на Пулмикорт и даже гъбички в устата си докарахме. При последното и боледуване пресякохме кашлицата за 2 дни и след 1 седмица в къщи започна с пълна сила и пак си минахме на стандартните лекарства. Винаги давам противоалергично, от калциевия глюконат не съм видяла ефект. Но тя доста често хваща Мораксела от градината и съм забелязала, че даже да я няма я гърления секрет, ако я има в носа и кашлицата не спира без АБ. Сега давам Рестив, надявам се да има ефект. Посъветваха ме и да и направя тестове за алергии, нищо че аз и мъжът ми нямаме. Майка ми е с астма и алергия към всичко, което цъфти има листа, можело да е наследила нещо.

# 365
Яде месо да, но при всяко боледуване и пада. Знам ли,
Тази нощ пак еднократно 38.3.
Днес ще видя какво ще каже докторката.

# 366
  • shumen
Да се оправят болните.
Е.Т.Р.В.с туй ЦРП може и да изпишат АБ.
Моя е добре,но аз съм болна.Кихам и подсмърчам.

# 367
Според мен картината е вируса. До колкото знам, ЦРП до 50 може и вирус да е, гледат се и другите показатели. В първите дни и при вирус ЦРП е доста високо.

# 368
Моята дъщеря кашля на всяко разболяване, без Пулмикорт не става. Антибиотици рядко пие, но Пулмикорта е мой пръв приятел.
Астма няма, но има алергичен и вазомоторен ринит. Спасение няма, ние обиколихме всички светила, кашля си и толкова. Някой път кашля и въпреки Пулмикорта, друг път спира от раз.

# 369
На колко е детето? Алергии, астма?
На 4. Не ни е известно да има алергии до момента. Астма също няма.
Много е възможно да е астма причинена от вируси. Синът ми е така.

# 370
Ние пуснахме каката на градина днес. Покашля малко, издухва и сополи от време на време, но лекарят каза, че за него е клинично здрава. Няма температура, гърди чисти, гърлото е добре, няма подути лимфни възли, не я боли и гърлото. Докато малкия си е болен - червено гърло, температура, подут лимфен възел, течащ нос.

# 371
На колко е детето? Алергии, астма?
На 4. Не ни е известно да има алергии до момента. Астма също няма.
Много е възможно да е астма причинена от вируси. Синът ми е така.
Това пулмолог ли го установява? И какво означава?

# 372
Здравейте, дъщеря ми е на 4г. Болна е и й назначиха Цевзил. Час след първия прием повърна. През това време бяхме в клиниката за преглед. В събота също бяхме и тогава в стационара имаше доста деца с повръщане. Сега не знам от антибиотика ли повърна, или лепнахме и стомашния вирус. Сложиха й Вомакур и засега е добре.
От клиниката казаха, че ако е от АБ, е щяла веднага да повърне.
Случвало ли се при вашите деца да мине толкова дълъг интервал между прием на АБ и повръщане? Дадохме го на гладно, защото отказа да яде.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 13:16 от Forest rain

# 373
  • shumen
Астмата се установява от пулмолог.
Форест,според мен не е от АБ.Моя го повръща веднага какъвто и да е.
Ние днес ще ходим на ортопед за крака.Ще видим какво ще каже и ще искам ЯМР най-вероятно.

# 374
Тони, можеш ли да ми кажеш колко време отнема взимането на отливка и горе долу за колко време стават готови скобите?

Общи условия

Активация на акаунт