Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 124
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
И тази нощ продължава да е със висока температура. Направо ужас.
Лекарката вчера вчера не можела да каже какво точно му е.
Не знам какво да правим.
И съм сама .
Друго е като сме двамата със малкия.
Не може ли тази сутрин да отидем и да пуснем изследвания обичайните пкк,суе,црп и урина.
Дали ще покажат какво му е.

# 466
  • shumen
Танче,моя високи Т вдига при гнойна ангина.При вирус с повръщане също вдига,но не толкова висока.
Аз съм за изследвания.Те няма да покажат какво му е,но поне ще знаеш за АБ ли е.

# 467
Танче,моя високи Т вдига при гнойна ангина.При вирус с повръщане също вдига,но не толкова висока.
Аз съм за изследвания.Те няма да покажат какво му е,но поне ще знаеш за АБ ли е.
Какво да ти кажа.
Не му е червено гърлото.
Към 8.00 часа ще се отидем да му вземат кръв и урина. Да видим какво ще покажат резултатите.

# 468
  • Sofia
Как давате антибиотик на бебе без да го повръщат? Малката е на 10 месеца, изписаха и ксимебак но е голяма борба, стиска устата, ако успея да дам дозата я повръща веднага. Давате ли отново дозата ако са повърнали всичко?
Когато го повръщат, тегля нужното количество в спринцовка и после го разтварям в още малко водичка. Да, количеството за даване става повече, но поне така има по-голям шанс да го изпият, без да го повърнат.
За стискането на устата вариант е внимателно с истинска спринцовка (не от Нурофен примерно) да вкарате внимателно само връхчето в ъгълчето на устата и да избутате минимално количество антибиотик към вътрешната страна на бузата. И така няколко пъти. Отнема повече време и трябва да сте внимателни да не го нараните с връхчето на спринцовката. Но така поне не се борите да му отваряте устата, когато стиска.

Момичета, а аз съм в ужас! Такъв стрес преживях днес, и все още не е приключило.
Малката (2г и половина) се събуди вчера след следобедния сън с лаеща кашлица. И на всичкото отгоре преди 4 дена я бяхме ваксинирали против грип (не знам дали има връзка). От вчера до днес тази лаеща кашлица стана ужасяваща! С хрипове, дишането и стана тежко и шумно като на Дард Вейдър. Вдигна температура 38° снощи, тази сутрин и на обяд. Има и някакво стомашно неразположение (боли я корема и има много газове).
Сутринта педиатърката каза, че е с ларингит и й пусна изследвания, на които няма кой знае какви отклонения. СRP 3,87 при норма до 5. СУЕ 14.

По време на следобедния сън днес направи някакъв спазъм - не можеше да диша свободно 😱. Това я паникьосваше, започваше да реве и съответно още повече не можеше да диша. Веднага отидохме при друга педиатърка на частно. Тя потвърди ларингита и ни каза, че е направила ларингоспазъм заради оток. Би й инжекция Урбазон и каза късно тази вечер да й направим инхалация с чист Пулмикорт, а ако се наложи и още една през нощта. Утре сутринта пак ще й я заведа, за да види на къде се движат нещата, защото каза, че не е изключена хоспитализация. Каза, че Урбазонът ще я успокои за през нощта и да я държим на по-прохладно, за да спадне по-бързо отока. Но аз съм в ужас този спазъм да не се повтори. Абсурд да заспя! Постоянно я слушам как диша, а тя не спира да хърка.

Тези, които имате опит с ларингоспазми, бихте ли споделили как ги овладявате? Какво ги облекчава? На нас за пръв път ни се случва подобно нещо.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 07:45 от Brin de muguet

# 469
На нас ни се случи нещо подобно преди време. През нощта се събуди така, ревеше, не можеше добре да диша, пробвах първо на прозореца, но не се успокои и му направих инхалация, след което хукнахме към спешното. Докато стигнем там, нищо му нямаше вече. Потвърдиха диагнозата ларингит и си продължихме с инхалациите. Запасете се с няколко дози Пулмикорт да си имате за такива случаи, аз така правя.

За антибиотика, ако е минал половин час след него и тогава повърне, не се дава. Ако повърне веднага, бих изчакала да се успокои известно време и бих пробвала пак. Преди това бих се опитала добре да почистя носа, да сваля Т, ако има, за да му е максимално комфортно. Не бих давала други лекарства преди и след това, за да не повърне и тях и бих сме сила със сок/кисело мляко. Бих го разделила на няколко отделни дози през няколко минути, за да следя колко е изпил. Ако всеки път го повръща, бих поискала смяна на антибиотика.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 07:15 от Pistachio

# 470
На бебе лекарство си дава като се слага сприновката вежду бузката и зъбите, така по-малко го избутват с езиче. Ако куса е гаден и от него повръща нямам как. Тогава варианта е венозен. Не е приятно, но ако трябва...

# 471
И на мен ми се е случвало нещо подобно. Не ларингитен спазъм, но като диша през нощта с отворена уста примерно и и пресъхва устата и започва да кашля супер сухо. От кашлицата се стряска и започва да плаче и влизаме в един омагьосан кръг - рев, кашлица, рев и така понякога до повръщане. Отнемало ми е по 1 час да я успокоя, за да може да си поеме въздух нормално.
Танче, стискай зъби, аз много мразя да съм сама с децата като са болни. Друго си е да имаш упора. Пускай изследвания и ако трябва започвайте АБ, че с тази температура.. Той май до скоро беше болен, може да не е доизлекуван и да е станало нещо бактериално.

# 472
  • shumen
Моя за 12 години ми е правил два или три пъти ларингит и ларингоспазми.Овладявам ги с Пулмикорт или го изкарвам на терасата да подиша въздух.То при ларингита почти винаги започва кашлицата през нощта.Аз така при първия ларингит не знаех какво е това и как се овладява и стигнахме до хоспитализация.
Танче,моя да не те плаша е карал вирусна пневмония само с Т.Кашлицата и другите симптоми се бяха появили от после.Пусни изследвания и започвай АБ,ако трябва.
Ваня,как е малечка?
А аз моето вече 10 години го гледам сама като е болен,че сме разделени с баща му и добре,че са нашите да помагат.

# 473
Някой беше питал за Назориг - може да се слага 20-30 дена всеки ден, без проблем. Сега колко помага е друг въпроса. Преди да махнем сливицата не му беше помагал никога. Сега лятото веднъж като имаше зелени сополи и май му помогна да минат. Ама знам ли. Иначе сега аз му слагам само вечер Назориг последните дни, че леко му е запушен носа и киха. Но сутрин преди градина е крив и не ми дава 😀

# 474
На моя позната детето правеше няколко години такива спазми, понякога хронифицират както бронхитите или ангинити, отитите...даваше кортикостероиди, на свещички, изписвали са на голямото също заради астматичен пристъп. Още имам и го нося с мен си по пътувания.

# 475
  • Varna
Моята е на 5 години  и все още прави такива ларингоспазми. Също и Круп, което е по-бруталното. Преди го лекувахме със Пулмикорт, сега успявам със инхалации физиологичен разтвор и хомеопатия. Казват, че се израства уж. Принципно преди това е със задънен нос и хъркане. След това започва сухото покашляне и то най-вече през ноща. Сутринта се събужда със лаене. Просто вече не се плаша толкова. Свикнах.

# 476
Има едни капки, които заместват урбазон при такива случаи. Продават ги в Гърция. Намерете някой да ви ги вземе да си ги имате да не боцкат детето всеки път.

# 477
Ако винаги имате вкъщи пулмикорт, не е нужен урбазон. Малкият ми направи така ларингоспазъм на 1г4м. Имаше хрема, не е кашлял и през нощта кашлицата започна директно със спазъм. Но аз имам опит от големия и винаги имам пулмикорт. Направих инхалация веднага и след нея детето се успокои и заспа. На сутринта ходихме на лекар да ни потвърдят ларингита и си продължихме с пулмикорта няколко дни. Големият е правил и ларинго-и бронхо-спазми. Така че и вентолин гледам да имам винаги.

# 478
Има едни капки, които заместват урбазон при такива случаи. Продават ги в Гърция. Намерете някой да ви ги вземе да си ги имате да не боцкат детето всеки път.
Може ли повече информация за капките, моля?

# 479
Моята е правила такива ларингитни спазми.Както нищо и няма ляга заспива и почва  ей така от нещото първият път се побърках(аз съм си паникя),но добре че беше баща и.Така се дави чак въздух не мажеше да си поеме,но сама се оправи.Като малка и моята беше ад да и се дават лекарства(сега е малко по добре) и като бяхме в детското отделение сестрата като я видя такава опърничавата и сложи антибиотика отвътрешнаата страна на бузата и и стисна носа и го изпи без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт