Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 119
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Аз бях сама вкъщи, когато се случи. Виждам я въздух не може да си поеме, направо си промени цвета, а аз не знам как да реагирам. И започнах да правя три неща едновременно - докато я нося да я успокоявам, приготвям инхалация с физиологичен разтвор и звъня в болницата за час.

През нощта не е правила спазъм, но през цялото време дишаше тежко и шумно. Днес пак я заведохме при лекарката, биха й още един Урбазон и от тук нататък продължаваме само с Пулмикорт вкъщи.
Дано да не се повтори!

Много ви благодаря за споделения опит!

# 481
  • shumen
Оор,все едно моя описваш.Едни прости капки за нос не дава да му сложа,а АБ да пие е някакъв ужас.В болницата като лежахме една от сестрите му стискаше устата и му го даваше.

# 482
Оор,все едно моя описваш.Едни прости капки за нос не дава да му сложа,а АБ да пие е някакъв ужас.В болницата като лежахме една от сестрите му стискаше устата и му го даваше.
И при нас е трудно като му давам лекарства.
Вчера изписаха Рехидрато бимби .
Трябва да изпива 1.5 л вода със тези прахчета.

# 483
Аз съм леко озадачена, че не е бил започнат Пулмикорт на това дете още в началото и е било допуснато да стиге до такъв тежък спазъм. Какви са тия лекари, потресена съм..
Моята дъщеря е 10-ти ден със сополи. Вече рядко, издухва по 1-2 пъти на ден, ама си ги има. 10 дни я мъчих с Назопрес и Силвърскалер и вчера вече и сложих едни правени капки с гентамицин, щото ми дойде в повече..предвид, че преди 2 седмици беше на Макситрол ми е ясно какво ще и стане с лигавицата, но не мога с кашлици и сополи да се занимавам денонощно и целогодишно.

# 484
Ние направихме 1 седмица + 1 ден на градина и от днес едната ми щерка е с Т и реве, че я боли гърлото.. Миналия месец сестра и така плачеше от гърло като беше със скарлатина, та още днес ще търчим до педиатърката. Погледнах и гърлото и ми се стори страшно червено и все едно е отекло, та ако има нещо да взимаме мерки навреме, няма да чакам 3 дни..

# 485
  • shumen
Хоуп,дано не е скарлатина и при нея.

# 486
  • Varna
Appelgarden, и моята е така със сопола. Влачи се по две седмици със разни промивки, еуфорбиум, сребърни води, коларгол. Сопола не минава на 100%. Накрая я накапа със антибиотик. Лошото е, че след две, до три седмици нещата се повтарят и пак сме във матрицата. При нея се изолираше постоянно Streptococcus pneunonie. От лятото не съм пускала. Вече не знам какво да я правя.

# 487
  • Sofia
Аз съм леко озадачена, че не е бил започнат Пулмикорт на това дете още в началото и е било допуснато да стиге до такъв тежък спазъм. Какви са тия лекари, потресена съм..
Тя беше на Пулмикорт. Даже и бях направила инхалация с Пулмикорт преди следобедния сън, когато направи спазъма. Затова се й стигна до Урбазон.
Само че ни беше изписан да го разреждаме с физ. разтвор.

# 488
Appelgarden, и моята е така със сопола. Влачи се по две седмици със разни промивки, еуфорбиум, сребърни води, коларгол. Сопола не минава на 100%. Накрая я накапа със антибиотик. Лошото е, че след две, до три седмици нещата се повтарят и пак сме във матрицата. При нея се изолираше постоянно Streptococcus pneunonie. От лятото не съм пускала. Вече не знам какво да я правя.
Аз тази година просто не я жаля така, както като беше на градина. Тогава я оставях вкъщи седмици, че даже и месеци и не е била с постоянен сопол, нито постоянно съм пръскала спрейчета и капки. Обаче тази година вече си наложих, че така няма да стане, явно няма да спра сополите завинаги, но няма как и всичко да се върти около тях. Предполагам, че тази година ще сме точно като описаното от теб. Секрети не съм пускала отдавна, но аз си имам причина - независимо какви сополи е имала, нито веднъж не се изолира бактерия, пък винаги минаваха с аб капки. Един единствен път имаше изолирана мораксела, но тогава нямаше сополи...😆

# 489
Ейпъл, съгласна съм с теб напълно.
Ние днес пробвахме друг зъболекар - греда, даже не искаше да влезе в клиниката. То ако се наложи дори с пълна упойка да направим зъба, аз не виждам как ще стане, той вече дори не иска да стъпи при зъболекар.

# 490
  • Varna
Appelgarden, тя когато ходи на градина няма сополи. Върне ли се твм и е въпрос на време. И аз не я държа вече у дома. Намалее ли кашлицата, а тя кашля от сопола и я засилвам.

# 491
Ние днес пробвахме друг зъболекар - греда, даже не искаше да влезе в клиниката. То ако се наложи дори с пълна упойка да направим зъба, аз не виждам как ще стане, той вече дори не иска да стъпи при зъболекар.
Къде ходихте?

# 492
Дани, как си? Как е възела? Малката почна антибиотика снощи, носа е в пъти по-добре, но възела не мога да преценя. Сега яде и ми обяснява, че я боли ухото...не ми се вижда нормално, ама ще видим.

# 493
Къде ходихте?

В клиниката на професор Андреева.

# 494
Еее, аз съм чувала супер хубави неща за тази професорка, даже навивах моята да ходим там, че е съвсем близо до вкъщи, ама засега иска да ходи на старото място и въпреки че е бая далече, в името на здравите зъби не настоявам.
Тони, не се отчайвай, опитайте още веднъж, два пъти..търпение и ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт