Какво прави един човек алкохолик? Какво ви тласна към алкохола?

• 8 649
  • 165
  •   1
Отговори
# 90
Човек (почти) винаги пие за да може да понесе някакви твърде тежки проблеми в живота си. В повечето случаи проблеми създадени от околните хора,а не от самия него.
Някои пият понякога поради преливаща жизнерадост и веселие,и с алкохола искат още повече да ги увеличат. Но това са редки случаи...

# 91
Едни от радост, други от мъка, трети от сутринта... Laughing

# 92
  • Между гори и планини
Абе айде извинения на слабаци!
Позната се пропи и умря от цироза заради мъжа си, златен ли му е бил бе? 8 милиарда човеци по света ще се пропия заради мъж! А това че остави малко дете и това дете има спомени от кошмара живот с нея и да я види в ковчег?
Съседа и той същият слабохарактерен тип, с подобно извинение. И после що бил сам! Защо ли?
И баща ми беше слаб, въпреки че беше пияница, не баш алкохолик. Имаше и месеци в които не пие. После някой го покани за нещо и се почва...
Колко хора сме минали през по- големи трудности и не затъваме, а се борим! Никакво уважение нямам към слаби натури с липса на воля. Не ги уважавам, не ги толерирам!

# 93
Аз не разбирам този механизъм, да пиеш толкова много ясно вкусно им е ,но после главоболие , стомаха, не знам какви други екстри има. Как може да си го причиниш. Правя аналогия със себе си и например ,че ми се хапва шоколад, не мога да  изям 2- 5 шоколада на веднъж ,после ще го намразя. При тях как е ?

# 94
Обаче социалният натиск да пиеш е толкова силен. Отвсякъде те притискат. Айде само малко, айде за наздраве. Както беше писал един лекар... да вдигаш чаша с алкохол с репликата На здраве е безумие. Дори и 20 грама алкохол нанасят щета по мозъка и черния дроб. Не знам дали хората го знаят, но алкохолът е начело на списъка с канцерогени. При разграждането му в черния дроб се отделят канцерогенни алдехиди.

# 95
С удоволствие ще изям 5 шоколада, ако това ми помогне да го намразя. Никога не съм имала обществен натиск да пия алкохол. Пийвам ако ми се пие, как някой ще ме накара насила? Това е по-скоро оправдание на хора, на които им се пие.

# 96
  • Между гори и планини
Аз не разбирам този механизъм, да пиеш толкова много ясно вкусно им е ,но после главоболие , стомаха, не знам какви други екстри има. Как може да си го причиниш. Правя аналогия със себе си и например ,че ми се хапва шоколад, не мога да  изям 2- 5 шоколада на веднъж ,после ще го намразя. При тях как е ?
То в един момент ги боли глава, ръцете им треперят ако не пият. И за да станат нормални и функциониращи - пият. Не всеки алкохолик пие литър водка наведнъж. Това е присъщо на пияниците. Алкохолиците пият глътка тук, глътка там. Крият си на толкова невероятни места запаси с алкохол, успяват да прикриват миризма на алкохол с етерични масла... Абе въобще не така както ние си мислим. Много неща разбрах след като познатата ми почина. Пред мен се правеше, че не пие, но ходеше често да си мие ръцете в банята, под блузата - шишенце. Няколко глътки и е във форма. И така на всеки 20-30 минути...

# 97
алкохол не консумирам. но познавам човек,който загуби себе си и посегна към алкохола. загуби голямото си дете в нелепа катастрофа. тя и още 3ма колеги ги помита келеш на 19 с огромен джип. от удара едната кола се цепи и се разпилява по една нива м/у шумен и варна. виновникът вече 10 години е ненаказан. изчезна в чужбина и до там, понеже баща му бил от една партия.
преди този ужасен удар, човекът беше лекар и преподавател в университет. след него - нищо. с жена му се разделиха,малката им дъщеря избяга да учи в чужбина и не се е връщала. виждам го как обикаля из града безцелно...
оо, забравих - религията му отхвърля употребата на алкохол. та така, ето такива неща съсипват човек  и го карат да посегне към алкохола.

# 98
  • Между гори и планини
Това вече е наистина ужасно, да не дава Господ да надживеем децата си! Но пък алкохола решение ли е? Върнал ли му е детето? Освен тази загуба е загубил и семейство си...

# 99
  • Другата България
Не е решение, разбира се, но в такива моменти е спасение за преживелите травма, което от временно става постоянно. Не говоря за всички, разбира се. И не смятам, че е проява на слабост, по-скоро на невъзможност да се справиш с такъв проблем, съзнанието ти не успява. И има хора поради тази причина посягащи и към медикаменти, наркотици....страшно е, да не дава Бог. Не съдя никого, не оправдавам никого. Но донякъде ги разбирам, специално такива хора.

# 100
  • Между гори и планини
До някъде заради такава трагедия и аз разбирам. Че искат да забравят, да се изгубят в опиянението.
Но примерите около мен са били заради много по- елементарни причини.
Веднага се сещам за филма с Мег Райън и Анди Гарсия - Когато мъж обича жена. Ако не сте го гледали - препоръчвам!

# 101
Хайде сега, нямало натиск. Ти в кой свят живееш. И мен никой не може насила да ме накара, но на приказки съм се наслушала. Особено по събирания. Който не пие е някакъв темерут и не може да се забавлява. Хайде пийни си де. Ама защо не пиеш. Ама верно ли няма да пиеш. Е как наздраве с празна чаша. Не, то с вода не може. Пийни само малко де. И т.н.

# 102
  • Между гори и планини
Мен никога не са ме карали. Аз започнах да пия алкохол на около 24 години. От 17 годишна ходех по дискотеки и си пиех фанта.
Но пък по телевизията яко рекламират алкохол.
В момента също не пия и не ми липсва. А лятото си правя ликьори, сипвам като ми дойдат гости.

# 103
Аз пък си харесвам вкуса на виното - не давя някакви мъки, когато е хубаво и качествено не мога да му устоя - червено или розе , бяло не близвам. В изключително редки случаи бира през лятото. Не пуша от повече от 15г, по мъже не ходя( само по моя си), не обичам сладко… Но вино обичам и си пийвам, сигурно съм алкохоличка явно…

# 104
  • Somewhere far away
Оооу, пък греяно черевно винце с различни подправки и портокалче и ябълка...  красота и наслада за всички сетива!
 Иначе червено вино не мога да пия, само ако е греяно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт